endriuRC Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Tak jak mówisz lity z firmy ELJOT same sie składają, zapewne sam wezme zestaw z tej firny:) model nabiera kształtu coraz bardziej przypomina samolot, a finał w twoim wykonaniu na pewno powali na kolana powodzenia bacznie obserwuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Krzychu, coraz fajnie to wygląda. Jakie serwa w końcu zastosowałeś? Czy orczyki są tylko wklejone, czy jeszcze jakoś zabezpieczone? Czy tulejowałeś w orczyku otwór pod popychacz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Krzychu, coraz fajnie to wygląda. Jakie serwa w końcu zastosowałeś? Czy orczyki są tylko wklejone, czy jeszcze jakoś zabezpieczone? Czy tulejowałeś w orczyku otwór pod popychacz? 1. dziękuje 2. HS 485 3. wklejone tylko na żywicę 4. nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek Opublikowano 16 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Model został oblatany w Pile, lata rewelacyjnie silnik 35 cc jest stanowczo na wyrost wystarczył by 20-26 cc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 16 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Fajnie ci to wyszło tylko w takim malowaniu chyba nie było . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 17 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Damian, oczywiście wiemy, że to nie makieta, ale albo w tym modelu wyoblenie dolnej linii kadłuba (wanny) pod kabiną jest za mocne, albo linie osłony silnika są źle dobrane. Szkoda też, że w tak już sporym modelu nie zostały schowane serwa, choćby w płatach - innych nie widać na zdjęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 17 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Szczerze mówiąc wygląda jakby miał podkadłubowy zasobnik na cargo. Fajny, czysto sklejony model, może gdyby linia podziału szła niżej, nie byłoby to tak widoczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damenix Opublikowano 17 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Damian, oczywiście wiemy, że to nie makieta, ale albo w tym modelu wyoblenie dolnej linii kadłuba (wanny) pod kabiną jest za mocne, albo linie osłony silnika są źle dobrane. Szkoda też, że w tak już sporym modelu nie zostały schowane serwa, choćby w płatach - innych nie widać na zdjęciach. Jak ktoś ma bylejakie serwa to musi chować. Krzysztof najwyraźniej nie ma się czego wstydzić Co do "wanny"... na ziemi faktycznie wygląda trochę ciężkawo. Ale w powietrzu wygląda super. Z tego co mi wiadomo to model do latania i w tej roli jak widać spisuje się świetnie. Gratuluję udanego oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Model od dłuższego czasu w moim posiadaniu, niestety w zeszłym roku rozbity. Dzięki Krzysztofowi, który podarował mi części kadłuba i skrzydła mogłem go jednak odbudować, a w zeszły weekend na pikniku w Pile oblatać ponownie. Zmiany po odbudowie niewielkie, ale jednak widoczne. Najważniejsza, to silnik zamocowany 25mm wyżej, dzięki czemu udało się lepiej dopasować maskę do linii kadłuba. Malowanie zmienione nieznacznie, jednak nadal militarne. Takie mi się podoba Kilka fotek, jak to teraz wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogru Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Wygląda zdecydowanie lepiej z podniesioną maską . A tak na serio - dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Damian, jaką ten RWD ma długość kadłuba? Na stronie Pana Leszka jest tylko rozpiętość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damenix Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 8 minut temu, robas69 napisał: Damian, jaką ten RWD ma długość kadłuba? Na stronie Pana Leszka jest tylko rozpiętość. Z pierwszego postu w tym temacie wynika że 180cm: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Dziękuję Ci bardzo. Stary jestem. Nie zauważyłem. Ciut za długi kadłuba do zwykłego auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 4 godziny temu, robas69 napisał: Dziękuję Ci bardzo. Stary jestem. Nie zauważyłem. Ciut za długi kadłuba do zwykłego auta. Jest tez wersja 2.04m: http://modelpartner.ig.pl/sklep/?pl_rwd-5-2-04-m,156 I pewnie kadlub bedzie proporcjonalnie mniejszy, ~2.04/2.55*1800=1440mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Andrzej, dzięki. Wiem o nim, ale niestety Pan Leszek do niego nie sprzedaje amortyzowanego podwozia. Cały czas monitoruję tą stronę, bo jest na nim jeden z najbrzydszych polskich samolotów - DKD 1 m. in. w wersji 2,2 m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Miałem Opla Calibrę kiedyś i ten 2,55 mieścił mi się bez problemu. Ma demontowany statecznik poziomy, trzyma się tylko na magnesach. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 21 minut temu, robas69 napisał: Andrzej, dzięki. Wiem o nim, ale niestety Pan Leszek do niego nie sprzedaje amortyzowanego podwozia. Cały czas monitoruję tą stronę, bo jest na nim jeden z najbrzydszych polskich samolotów - DKD 1 m. in. w wersji 2,2 m. Moim zdaniem nie jest brzydki, jest raczej uroczy, a poza tym dobrze lata i jest Polska konstrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Nie bez kozery cały czas o nim myślę. Na forum też jest choć o mniejszej rozpiętości Kolegi Pawła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 2 godziny temu, robas69 napisał: jeden z najbrzydszych polskich samolotów - DKD 1 m. in. w wersji 2,2 m. Ja ci dam brzydki on jest PIĘKNY INACZEJ? a wracając do sedna tematu na wiosnę planuję oblot omawianej 5 tylko mam dylemat co do malowania ( jedna 5 jest na lotnisku SP-AJU więc to malowanie odpada muszę myśleć nad innym ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Moze w wojskowym malowaniu? Na Allegro jest saito fa 100 t czyli 16cm3. Wydoli w DKD 1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi