Tomek Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 188 cm wzrostu. Zerknij na pierwsze zdjęcie z modelem na stojąco, sama końcówka obła skrzydła (ta odcięta flamastrem) to równiutko 10cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 i inne też latały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Pięknie, Pięknie , gratuluje modelu i udanego oblotu. Model to projekt własny czy zestaw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Lucjan sam kadłub i gondole to hangar 9 "trochę" przerobiony , reszta to własna inwencja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Po odchudzeniu lata chyba zdecydowanie lepiej. Gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Prace nad modelem nadal trwają , mogłem co prawda już je zakończyć , ale zadowolony z oblotów postanowiłem dokończyć to co sobie wymyśliłem że zrobię w tym modelu. Dodatkowo prawdopodobnie powstanie chowane podwozie własnej konstrukcji wzorowane na podwoziu do Łosia hiszpańskie z firmy retrac. Na razie pierwsze próby z zasobnikiem na bomby, wyszło chyba o.k. gdyby nie jedno małe ale... Teraz Puławy trochę się posypały i nie wiem czy nie dostanę za to pierdzielu od mamusi. Na szczęście modelarnia pancerna to wytrzymała i mogłem sprawdzić jak zachowuje się zasobnik z 2 bombami. Tym razem nie zapomniałem ich załadować w wersji treningowej, bez materiału rozszczepialnego :) Dodatkowo ustawiłem zwalniacz na otwieranie i zamykanie zasobnika bomb. A i trzeba dokończyć pracę nad bomb trzeba dokończyć, jakieś lotki i może pomalować w kolorek? . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 No i bomby spadły I to dwa razy. Efekt bardzo fajny. Ale filmu nie ma , byłem sam na lotnisku, a prowizorka z komórką nie zdała egzaminu:( Umówiłem się wstępnie z kolegami na czwartek, będzie miał kto nakręcić film. Szkoda tylko , że mieszczą się 2 bomby. Mniejszych nie chcę robić , bo będą kiepsko widoczne. Pokombinuje jeszcze , może uda się upchać trzecią bombę. Dziś zapomniałem włączyć timer i wylałem 8 minut. 2x więcej niż oryginał na większych pakietach i ciągle było pełno mocy. Trochę się przeraziłem jak zobaczyłem czas , ale na szczęście model już kołował z pasa do samochodu. Sprawdziłem też lot bez silnika, spokojnie można robić kółka przed lądowaniem, czuć że już nie jest to cegła Łanie kręci pętle i leniwie beczki. Przeciągnięcie na dużej wysokości w locie 50-60 stopni w górę spowodowało opadnięcie nosa w dół bez przechyłów na boki i nurkowanie aż do rozpędzenia się samolotu do prędkości lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Piękny model. Mam nadzieję, że dasz radę być na Zlocie Gigantów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 No to teraz Antoni "Smoleński" na pewno Cię zatrudni . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 No to teraz Antoni "Smoleński" na pewno Cię zatrudni . Na to najbardziej liczę Zaraz po dronach będzie to najlepsza ofensywna broń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 No i bomby spadły Tomek, popraw mu trochę te bomby: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 To są bomby pokojowe i takie mają być . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Stefan Te bomby powstały na pałę, gdzieś w świadomości mam zakodowane , że tak wygląda bomba. Mogę zrobić bomby makietowe, ale wtedy musiał bym dział zmienić Przy okazji bomby ważą 10g i są niezniszczalne, nawet uderzenie o beton im nie szkodzi, mimo , że zawsze uderzają "dziobem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Przecież było widać na filmie, co to są za bomby I faktycznie, jest makietowo, bo najbardziej "Little Boy'a" przypominają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Makietowo to masz efekt na filmie. :D Chodzi mi o to, żeby z porządnego modelu zabawki i bańki mydlane nie leciały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zrobiłem sobie kolejne bomby ,bardziej makietowe: Niestety te największe nie wypadają z gondoli nawet po zmniejszeniu lotek. No i tyle było by makietowości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 ...Niestety te największe nie wypadają z gondoli nawet po zmniejszeniu lotek. One wcale nie są wredne, one są pokojowo nastawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Ciężko nakręcić zrzut bomb komórką. W sumie było 5 czy 6 lotów ale tylko na jednym da się zauważyć zrzut, Przydał by się lepszy sprzęt video. Wrzucam film z najlepszym złapanym zrzutem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Brawo. Bardzo dobrze widać. Gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonczek Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Pięknie, teraz pora montować pirotechnikę na lotnisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi