Sage Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Łukasz, fajny filmik, no i lądowanie na wodzie możemy zobaczyć Wdzydze, to i do Borska rzut beretem. Przepiękna okolica. Carlos, good to see your para back in the sky again. Good flying with smooth landing ! Sławku, fajne fotki Carlosa paralotni na tle kończącego się dnia To i dwa zdjęcia czym się zajmuje mój młody na wakacjach. Jutro oblot Ja już tylko patrzę jak mu to sprawnie idzie i podziwiam widoki
lukwisz.pl Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Dzisiaj znów udało mi się zrobić krótki lot. Różnicowość ciągu na wodzie to jest jednak fajna rzecz - dużo skuteczniejsze od steru wodnego. Jednak jego totalny brak utrudnia nieco start - na małej prędkości model ma tendencję do losowego meandrowania. Muszę zobaczyć jak będzie ze sterem - na razie zablokowanym. Na tle złowrogiego cumulonimbusa Podejśćie do lądowania - nieco ze skośnym wiatrem Dobieg "Kołowanie" do brzegu
S.Papa Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Sezon ogórkowy w pełni. Co nie znaczy, że nie latamy. Przed południem brak dojazdu, trasa wyścigu kolarskiego IronMan tak wytyczona, że z nikąd do nikąd można się dostać. Pozostało uzbroić się w cierpliwość i zacząć loty dopiero po 16. Dość mocny i porywisty wiatr zelżał i Carlos wyprowadził z hangaru nową paralotnię RC. Skrzydło z HK, zaś trajka własnego pomysłu. Po niezbędnych regulacjach skrzydło pięknie poleciało, wywołując szeroki uśmiech na twarzy pilota. W przerwach polatałem i ja, na przemian Virusem i esiakiem. Efekty tych lotów poniżej. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
modrzej Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Może nie do końca latanie na północy, ale człowiek z północy... Przejeżdżając przez podwarszawski Augustów, rzuciła mi się w oczy tabliczka... A że pogoda w stolycy istnie wakacyjna postanowiłem złapać jakieś noszenie... I tak całe 8 min lotu z komina w komin. Polatal by tak pewnie jeszcze z godzinę, ale robota goni. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
lukwisz.pl Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Ja tylko ponownie zareklmuję Wdzydze i siebie:-P https://pfmrc.eu/index.php/topic/81323-wdzydze-o-zachodzie-s%C5%82o%C5%84ca/?view=getnewpost
Sage Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Ventus i Kasama Faifa widziane oczami Tadzika iPhona: Ostatnie 2 dni na naszym lotnisku widziane oczami Mateusza Kilka moich fotek z wczoraj
robas69 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Piotr. Piękne lądowanie Ventus'em. 1
Sage Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Czwartkowy wieczór. Już druga taka sanitarka na 'naszym' polu. Niby górnopłat ... Niby duża powierzchnia skrzydła … Niby duże koła ... Niby dla średnio zaawansowanych … itd., itp Tylko czemu wtedy aż tak czujnym trzeba być ? Diabeł tkwi w ustawieniach. A te z instrukcji to można se ... Szkoda Sławku, że drugiego lotu nie widziałeś
P.i.o. Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Wielkie podziękowania dla Piotra za oblot. Faktycznie działo się na niebie , bo choć to górnopłat to nie ułatwiał latania. Na szczęście dwa udane loty.
Sage Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Dzisiaj zrobiliśmy drugie podejście do sanitarki. Dobrze Piter, że nie odłożyłeś tego na 'póżniej' i kuliśmy żelazo póki gorące Po małych (czyt. dużych albo raczej ciężkich) zmianach na twarzy Piterka pojawił sie wielki uśmiech A tu dla porównania sanitarka Tadzia Mój Pitts, za sterami Młody Flash też polatał, ale przy takim modelu Młody już się nudzi i zaczyna kombinować (prawdę mówiąc tylko naśladuje ojca).
Sage Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Sobotni Pruszcz Gdański - rodzynki A tu już powrót na nasze pole
P.i.o. Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Piotr ,piękne fotki. Dzięki nim, zawsze jest miło przypomnieć sobie fajnie spędzony czas.
Sage Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Czwartkowy wieczór - Edge Mateusza i mój Ventus
SeKLeŚ Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Panowie, ten EDGE jest bardzo podobny do mojej Extry 260 od PA. Niestety oryginalne podwozie w moim modelu to jakiś dramat. Nie dość że wątłe, to jeszcze odkupiłem model z jedną golenią nadłamaną. Naprawiłem to, wstawiłem elastyczny łącznik z nici aramidowych i sprężyny, mimo to cały czas mam spięte mięśnie na dole, że kiedyś to wszystko pierd... przy gorszym lądowaniu. Możecie mnie naprowadzić, gdzie kupię jednoczęściowe podwozie jak z Waszego modelu? Może być w PL jak i za granicą (mieszkam obecnie we FR) Pozdrawiam. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Sage Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Cześć Łukasz, Ten Edge pochodzi z HK. Ma już ładnych parę lat i ciągle na oryginalnym podwoziu, choć mocowanie było już naprawiane. Tak na szybko, może tu coś znajdziesz http://www.nastik.pl/samoloty-czesci-modeli-c-28_141.html https://modelemax.pl/pl/630-glowne?id_category=630&n=48 Pozdrawiam moje miasto rodzinne
modrzej Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zawsze można pyknąć na drukarce. Zrobiłem sobie tekie testowo i jestem w szoku, 20kg nacisku i nawet nie stęknie. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
Sage Opublikowano 1 Września 2019 Opublikowano 1 Września 2019 Wspomnienie ostatniej sierpniowej soboty spędzonej w dobrym towarzystwie
P.i.o. Opublikowano 8 Września 2019 Opublikowano 8 Września 2019 Polataliśmy sobie dzisiaj ze Sławkiem, oj polataliśmy
S.Papa Opublikowano 8 Września 2019 Autor Opublikowano 8 Września 2019 Latanie na maxa. Nawet FW 190 poleciała. Teraz pozostało oblec ją w nową skórę. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
d2f Opublikowano 13 Września 2019 Opublikowano 13 Września 2019 Współrzędne: 54.495055,18.449881 Hmm. Trochę wieje u Was, czy ja za cienki jestem? Czy ktoś przypadkiem będzie tu zaraz latał?
Rekomendowane odpowiedzi