Nikodem1 Opublikowano 9 Listopada 2019 Opublikowano 9 Listopada 2019 Jak dobra szpera,to jak od cyrkla:)
Krzysiek67 Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 Parę fotek z dzisiejszego dnia, pomimo zimna udało się trochę polatać
Krzysiek67 Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 Super fotki, dzięki Piotr , muszę koniecznie wykonać jakąś makietkę silnika zrobić i linie podziału.
Sage Opublikowano 14 Listopada 2019 Opublikowano 14 Listopada 2019 Ahoj, Odrabialiśmy dzisiaj z Vaclavem zaległości przy Ventusie Starty z ręki nie za każdym razem nam wychodzą. Kadłub jest za wielki i ciężko go utrzymać przy pracy śmigła a potem jeszcze wyrzucić. Nasze lotnisko 'przydomowe' jest nierówne i wózek startowy odpada. Została tylko guma. Czekamy na pogodę
Sage Opublikowano 17 Listopada 2019 Opublikowano 17 Listopada 2019 Jesień to podobno dobry okres na docieranie silników benzynowych Piper Pawnee H9 i Saito FG14 C A tu Saito FG 90 R3 (niestety bez filmu a szkoda bo brzmi przepięknie ) Sezon wiosenny zapowiada się ciekawie Polataliśmy też troszkę 1
darod07 Opublikowano 17 Listopada 2019 Opublikowano 17 Listopada 2019 A tu Saito FG 90 R3 (niestety bez filmu a szkoda bo brzmi przepięknie ) A paliły tylko dwa "gary"... Na lotnisku nie udało mi się wyjaśnić przyczyny usterki "niepalenia" cylindra nr 1 ale po powrocie do domu i odkręceniu pokryw dźwigni zaworów się wyjaśniło - popychacz dźwigni zaworu na dolocie się ześlizgnął i zawór był cały czas zamknięty. Wczoraj regulowałem luzy zaworowe i pewnie nie dokręciłęm dobrze śruby blokującej. Ech zachciało mi się 4-suwa... 2- suwowe są jednak prostsze w obsłudze. 1
darod07 Opublikowano 18 Listopada 2019 Opublikowano 18 Listopada 2019 Jest i film: https://www.youtube.com/watch?v=jakxqgu-VRw&feature=youtu.be Silnik został wstępnie dotarty na mniejszym śmigle 2-łopatowym. Na filmie założone 3-łopatowe makietowe do wstępnej regulacji.
Sage Opublikowano 18 Listopada 2019 Opublikowano 18 Listopada 2019 Jest i film: https://www.youtube.com/watch?v=jakxqgu-VRw&feature=youtu.be Silnik został wstępnie dotarty na mniejszym śmigle 2-łopatowym. Na filmie założone 3-łopatowe makietowe do wstępnej regulacji. Jak to mawiał mój serdeczny przyjaciel: "Cóś piknego albo jeszcze bardziej" Ciekaw jestem efektu końcowego całego "zerowego" projektu. Fajnie byłoby zobaczyć model na 'nowym chwarznieńskim niebie' w przyszłym roku
darod07 Opublikowano 18 Listopada 2019 Opublikowano 18 Listopada 2019 Obiecuję że przywiozę model w przyszłym roku na chwarznieńskie lotnisko. Czy uda się go tam ulotnić....kto wie.
Sage Opublikowano 25 Listopada 2019 Opublikowano 25 Listopada 2019 Dzisiaj na polu dominowała mgła a w niej szron, Pitts, ja . Teraz na pewno się narażę, ale nie umiem przejść obojętnie. Za moimi plecami latał duży dron "sterowany" przez dwóch panów w zielonych kamizelkach i siedzących w samochodzie zaparkowanym prawie na środku pola - kurs na operatora dronów . Jeden z mieszkańców przechodzących z psem spytał mnie czy to aby bezpiecznie …
jarek996 Opublikowano 25 Listopada 2019 Opublikowano 25 Listopada 2019 Ahoj, "Odrabialiśmy dzisiaj z Vaclavem zaległości przy VENTUSIE . Została tylko guma........" ZUZYTA ??? Jak ja chcialbym sie z Wami "bawic" przy tym VENTUSIE ...........
Sage Opublikowano 25 Listopada 2019 Opublikowano 25 Listopada 2019 Jarek, miałeś wpaść do nas w lecie ...
jarek996 Opublikowano 25 Listopada 2019 Opublikowano 25 Listopada 2019 Szczerze mowiac to w lecie bylo ciezko , a jak mialem wpasc jesienia , to wybralem Bulgarskie gory ( na rower ) . Co sie odwlecze , to nie uciecze , jak to mawiaja Teraz jak tylko pomysle o Waszych zabawach , to az sie caly trzese aby tam z Wami byc , wiec spodziewaj sie , ze w koncu do Was zapukam i ponaciagamy razem te gume
Nikodem1 Opublikowano 28 Listopada 2019 Opublikowano 28 Listopada 2019 Wczoraj jeszcze tego nie było... Spiszcie mi blachę jak podejzewacie który to pacjent.
Sage Opublikowano 22 Grudnia 2019 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Pomimo gęstej mgły postanowiliśmy spotkać się i złożyć sobie życzenia świąteczne na polu. Dyskutowaliśmy również nad usytuowaniem nowego pasa W południe mgła opadła i polataliśmy ze Sławkiem. Ja 'Pitsem' , Sławek trenerkiem.
modrzej Opublikowano 22 Grudnia 2019 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zazdraszczam... A tu permanentny brak czasu na co kolwiek... Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
S.Papa Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2019 By Wam wszystko pasowało, by kłopotów było mało, byście zawsze byli zdrowi, by problemy były z głowy, by się wiodło znakomicie, by wesołe było życie!Wesołych świąt Bożego Narodzenia. 1
Sage Opublikowano 25 Grudnia 2019 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Sławeczku, przepiękna kartka świąteczna ! Dziękujemy. Podobno jaki dzień wigilijny, taka reszta roku ... Ja nienormalny, udało mi się z Młodym w taki Dzień wyrwać na godzinkę ... 3
Sage Opublikowano 29 Grudnia 2019 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Wieczorny SMS od Piterka, jutro 1000 rano na lotnisku. W nocy przyprószyło śniegiem. Temperatura na lekkim minusie. Modele jakby 'dobalastowane' kolorem nieba. Baterie naładowane . Piter, dziękuje za fajne fotki 'odkurzonego' Falcona.
Rekomendowane odpowiedzi