S.Papa Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2019 Troszkę chłodno, ale od czego kawa w termosie?
lukwisz.pl Opublikowano 29 Grudnia 2019 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Ja za to wczoraj zmieniłem skalę na wirtualne 1:1 na JFK oraz KSFO;-) https://youtu.be/pIE3nfTHZF0 https://youtu.be/z92d8YuWreA 1
a74BACK Opublikowano 31 Grudnia 2019 Opublikowano 31 Grudnia 2019 ... a tak wygląda śnieg. Dobrze, że mi przypomnieliście .-)
Sage Opublikowano 31 Grudnia 2019 Opublikowano 31 Grudnia 2019 8 minut temu, a74BACK napisał: ... a tak wygląda śnieg. Dobrze, że mi przypomnieliście .-) Był przez 12 godzin ... Żeby nie zdjęcia nikt by nie uwierzył
Sage Opublikowano 6 Stycznia 2020 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Dobry wieczór Panowie, albo raczej już dzień dobry, Relacja z dzisiejszego spotkania pod tytułem 'Naciągacze' 1
darod07 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Opublikowano 11 Stycznia 2020 W dniu 18.11.2019 o 21:48, Sage napisał: ....Fajnie byłoby zobaczyć model na 'nowym chwarznieńskim niebie' w przyszłym roku Wybieram się jutro z "zerowym" projektem na lotnisko około 1300. Latania nie będzie bo model nie ukończony całkowicie i nie wyważony. Ale jakieś "taxi" po pasie będzie, w koncu pilot musi zaznajomić sie najpierw z lotniskiem
Sage Opublikowano 11 Stycznia 2020 Opublikowano 11 Stycznia 2020 4 godziny temu, darod07 napisał: Wybieram się jutro z "zerowym" projektem na lotnisko około 1300. Latania nie będzie bo model nie ukończony całkowicie i nie wyważony. Ale jakieś "taxi" po pasie będzie, w koncu pilot musi zaznajomić sie najpierw z lotniskiem Cześć Darek, Rozpoczął sie okres ferii zimowych. Ekipa się ' rozjechała' i coś nikt nie daje znaku życia, nie wiem czy ktoś jutro będzie na polu. Ja sam wietrzę z Synem Falcona i Respecta w Bieszczadzie . Czekamy na fotki modelu
darod07 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Najwyżej będzie nas trzech, ja z synem no i wyluzowany pilot zera - dostał cynk że nie będzie oblotu to się nie stresuje ?
P.i.o. Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 witam, kilka fotek ,dla tych którzy nie mogli oglądać projektu zero za żywo . Model - 2,3m resztę parametrów poda właściciel, a teraz zapraszam do oglądania: 3 1
darod07 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Fotki super...dzięki bo mi było ciężko w jednej ręce nadajnik a w drugiej aparat, a piz..ło jak w kieleckim. Odnośnie modelu to zestaw arf firmy Top Rc mocno waloryzowany od paru miesięcy i jeszcze ciut do ukończenia zostało. Rozpiętość: 2.36m Waga do lotu bez paliwa: w nadziei że nie przekroczy 15kg Silnik: Saito Fg 90 R3 Śmigło: Biela semi makietowe od FW 190, 22×12 Tak to dziś brzmialo: 20200112_131723.mp4 2 1
Sage Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Witam Panowie, Zero i Corsair to moje dwa ulubione samoloty z WW II. Darek gratuluje pięknego modelu. Życzę tyle samo udanych lądowań co i startów. A brzmienie gwiazdy to poezja dla uszu chyba każdego modelarza ?. Gdzie i kiedy oblot ? Borsk ? Czy może będziesz czekał na nowy pas na Chwarznie ? ? Pilot nie wygląda na takiego co by się bał ?. Otworzyłem sobie buteleczkę dobrego piwa, schłodzonego w śniegu (prawdziwym śniegu), który zalega za oknem i będę cieszył wzrok i duszę. Piterek, dzięki za fajną relację dla tych co nie mogli a jednocześnie za zapis pewnej, kolejnej historii?. Na zdjęciach widze, że i Krzychu 'łapał' detale kamerką. Będą jeszcze jakieś fotki ?
Krzysiek67 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Cześć, Piotr chyba wszystko obfotografował, ale załączam jeszcze parę moich fotek VID_20200112_131525.mp4 1
darod07 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zazdroszczę Piotrze śniegu i pobytu w górach, to moja pierwsza zima od paru ładnych lat bez takich klimatów...niestety tak się ułożylo. Odnośnie oblotu to najwcześniej w maju lub czerwiec. Nie uda się wcześniej bo niedługo wyjedżam do pracy na parę m-cy a zostało parę rzeczy do skończenia. Muszę też kupić elektronikę bo dzisiejsze testy były na tym co zostało z mojego poprzednio rozbitego modelu i nie mam jakoś do tego wyposażenia zaufania. Nie wiem gdzie będzie oblot., chciałbym w Gdyni ale nie wykluczam innych opcji, w Borsku nie byłem więc nie wiem czy to odpowiednie miejsce. Dzięki Panowie za dzisiejsze towarzystwo na lotnisku w tak niekorzystnych okolicznościach przyrody...niepowtarzalnej jednak ? no i za pokaźną dokumentację zdjęciową. Do zobaczenia mam nadzieję wkrótce. 1
darod07 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Jakby ktoś chciał jeszcze posłuchać brzmienia Saito na wolnych obrotach:
lukwisz.pl Opublikowano 14 Stycznia 2020 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Na oblot to polecam przejechać się do Pruszcza Gdańskiego. Duży pas, dużo miejsca.
darod07 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Opublikowano 14 Stycznia 2020 2 godziny temu, malinowski napisał: Na oblot to polecam przejechać się do Pruszcza Gdańskiego. Duży pas, dużo miejsca. Właśnie ta opcja wydaje się aktualnie najlepsza bo najbliżej. Czy orientujesz się jak wygląda tam kwestia latania modelami? Jest jakaś odpłatność za skorzystanie z lotniska?
lukwisz.pl Opublikowano 14 Stycznia 2020 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Za okazjonalne latanie nie biorą opłat (aczkolwiek podobno ostatnio wojsko wymogło by weryfikowali kto wchodzi na lotnisko - ja raz musiałem zapłacić 50 zł rocznej składki za sekcję modelarską i dostałem nawet legitkę ;-). Jeśli wojsko lata to trudno dostać się wtedy z modelami, natomiast w weekendy jeśli nie mają jakiejś dużej imprezy typu zawody to nie robią z tym żadnych problemów. Warto wcześniej do nich przedzwonić i się dowiedzieć jak to wygląda w danym dniu. Często puszczali warunkowo z obowiązkiem podania do siebie numeru telefonu - gdy miało coś przylecieć to dzwonili z prośbą o przerwę w lotach. PS w Borsku nie byłem ale jest to byłe lotnisko wojskowe więc na pewno pas też jest zacny.
Sage Opublikowano 17 Stycznia 2020 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Witam, Łapaliśmy dzisiaj z Matim zimową termikę. Przy słonecznej pogodzie dolinka sie nagrzała i około południa zaczęła oddawać ciepełko, dużo ciepełka. Na koniec jeszcze kilka pocztówek z tej pięknej polskiej krainy do której dociera jeszcze śnieg 3
Rekomendowane odpowiedzi