Krzysiek67 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Cześć, w Trójmieście raczej nikogo nie ma, spróbuj tutaj http://www.rcmodelserwis.pl/serwisRC.html kiedys wysyłałem do P. Pieca z Bydgoszczy, ale z tego co się orientuje nie naprawia On 2,4 GHz
Sage Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Byliśmy z Tadzikiem i Sławkiem polatać w niedzielę wieczorem. Wiało i było bardzo zimno. Gdzie ta wiosna ? Kilka fotek Kasama Dune. Piękny model i równie pięknie lata. 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 1 Maja 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 Maja 2021 1 Maja. Słonecznie, zimno i bardzo wietrznie. Gdzie ta wiosna ? 5
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 8 Maja 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 8 Maja 2021 Odwiedziłem dzisiaj Bezmiechową. Prognoza się sprawdziła: boczny wiatr, przelotne opady deszczu, deszczu ze śniegiem, chłodno, słonce próbowało się przebić z trudem przez ciężkie chmury. Spotkałem kolegów z Łodzi, porozmawiałem. Zrobiłem kilka lotów dzidą (Ventus grzał sie w samochodzie). Jutro kolejne podejście. Po kilku lotach zmarzłem, zmokłem ale korzystając z okazji nie mogłem sobie odmówić przebieżki z aparatem kolejnym "szlakiem historii Podkarpacia". Jedną z atrakcji Podkarpacia jest tzw. "Cichy Memoriał" autorstwa p. Arkadiusza Andrejkowa, czyli murale na starych szopach i stodołach. Artysta czerpie inspirację z archiwalnych fotografii rodzinnych dawnych mieszkańców wsi. Wszystkie prace tworzy z szacunkiem dla otaczającej go przyrody i drewnianej architektury. Poniżej kilka przepięknych prac związanych tematycznie z działalnością szybowiska Bezmiechowa. Na zdjęciu poniżej szybowiec SG-21 "Lwów", który był pierwszym polskim szybowcem wyczynowym zbudowanym w dwudziestoleciu międzywojennym konstrukcji Szczepana Grzeszczyka. Prace nad szybowcem zostały rozpoczęte w lipcu 1931 roku. SG-21 "Lwów" został oblatany 16 października 1931 r. na lotnisku Okęcie w Warszawie na holu za samolotem PZL-5. Był to pierwszy w Polsce lot holowany za samolotem. Na podstawie powyższego zdjęcia powstał taki oto przepiękny mural. Obraz robi niesamowite wrażenie zwłaszcza wczesnym rankiem, kiedy okolica jest jeszcze spowita mgłą. Portret Tadeusza Góry przy wjeżdzie na Bezmiechową. Biegnąc grzbietem Gór Słonnych, nieopodal szybowiska, natrafiłem na niesamowitą "Leśną Galerię" związaną z historią miejsca, historią ludzi Bieszczad. Myślę, że wczesna wisona to najlepszy okres, żeby dojrzeć ukrytych leśnych ludzi. Wszystkie prace zostały wykonane wyłącznie na suchych lub połamanych pniach drzew. 7
ahaweto Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 To chyba już nie "murale" ale jak je nazwać ?. Są bardzo ładne.
Sage Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 Adam, Przewodniki podają: mural zwany deskalem Krzychu, Rzeżby w lesie robią niesamowite wrażenie. Chodzi mi po głowie zrobienie zdjęć ale w nocy przy sztucznym oświetlęniu . Tylko te wilki ... Prace znajdują sie w starym lesie bukowym, stare powykręcane, połamane buki, rosnące w trudnych warunkach na grzbiecie pasma górskiego. Trudno sobie wyobrazić lepsze miejsce, aby przedstawić ludzi zamieszkujących kiedyś te tereny. 2
Krzysiek67 Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 No co Ty, wilków się boisz? Twardym trzeba być, a nie miętkim??! 1 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 10 Maja 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 Maja 2021 Kolejny dzień spędzony w Bezmiechowej. Warunki doskonałe. Poludniowy wiatr 6-7 m/s. Po południu 10 m/s. Słonecznie. W miarę ciepło. Jak to przy niedzieli tłumy turystów utrudniające bezpieczne lądowania. Jeszcze kilka fotek z wczoraj. Dużo Promyka. No cóż, jeden z najładniejszych polskich szybowców, świetnie latający model no i ten pilot ?. Latamy do wtorku 6 1
Krzysiek67 Opublikowano 10 Maja 2021 Opublikowano 10 Maja 2021 Piękne fotki, zazdroszczę Wam tego latania i widoków.
Sage Opublikowano 10 Maja 2021 Opublikowano 10 Maja 2021 10 godzin temu, Krzysiek67 napisał: Piękne fotki, zazdroszczę Wam tego latania i widoków. To może jakiś większy wspólny wyjazd rowerowo-lotniczy na jesień, widoki jak i wiatr w 2giej połowie pażdziernika gwarantowane . Dzisiaj, tj. w poniedziałek, panowały szkolne warunki. Lataliśmy do póżna. Jutro też ma być 'lajtowo' ale termika pewnie dopisze.
Sage Opublikowano 16 Maja 2021 Opublikowano 16 Maja 2021 Post pod postem, ale takie kolory zieleni na tle burzy, to chyba tylko w maju. Polataliśmy i dzisiaj z Tadzikiem między wałami burzowymi. Piękne 'maślane' warunki. PS: Tadzik coraz częściej porusza temat 5 a nawet 7 garów. Oj coś czuję, że będzie sie działo, oj będzie. Trzymajmy kciuki 2
Krzysiek67 Opublikowano 16 Maja 2021 Opublikowano 16 Maja 2021 38 minut temu, Sage napisał: PS: Tadzik coraz częściej porusza temat 5 a nawet 7 garów. Oj coś czuję, że będzie sie działo, oj będzie. Trzymajmy kciuki Ale nie chodzi o gastronomię??
Sage Opublikowano 16 Maja 2021 Opublikowano 16 Maja 2021 3 minuty temu, Krzysiek67 napisał: Ale nie chodzi o gastronomię?? Oj nie, oj nie W żaden sposób nie bedzie to związane z gastronomią. Raczej z mechaniką precyzyjną
Krzysiek67 Opublikowano 16 Maja 2021 Opublikowano 16 Maja 2021 A jakiej firmy te gary? Moki, czy coś innego?
Sage Opublikowano 17 Maja 2021 Opublikowano 17 Maja 2021 UMS Może ktoś kto tu zagląda zna te silniki i coś podpowie
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 22 Maja 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 22 Maja 2021 Kilka fotek Sławka 'pianki' z dzisiejszego popołudnia. Michał wykorzystał bezwietrzny wieczór żeby prawidłowo wytrymować swojego szybowca. Złoty ŚC odnaleziony Dla równowagi moja 'pianka' A na koniec jeszcze mała zajawka pod tytułem 'Spedycja' EDIT Kilka fotek z niedzieli. Dziękuje wszystkim którzy pomogli w dzisiejszym koszeniu. 4 1
Sage Opublikowano 28 Maja 2021 Opublikowano 28 Maja 2021 Piątek wieczór na polu. Chłodno i wietrznie. Czekamy na ciepłe, bezwietrzne, długie czerwcowe wieczory. Cel Matiego 3
Sage Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Obiecane fotki z dzisiaj. Niby takie lub podobne już były, ale takiej pogody dawno u nas nie było. To chyba już jakiś rok będzie. I to ona jest dzisiaj najważniejsza ;). Polatane do 22 godziny. 2
Rekomendowane odpowiedzi