PilotM Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Cudo Ja krasnalów nie widzę ale je znam osobiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_Matejko Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Piękny model, nabieram coraz więcej apetytu na takie modelarstwo, jednak bał bym się takim modelem latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Marcinie takie modele to same latają tylko nie można im przeszkadzać , mam już dwupłaty SE5a i Sopwith Camel , jeżeli jest dobrze wytrymowany to można położyć nadajnik na ziemi i przyglądać się jak ładnie lata. Marku jeżeli znasz tych krasnali to chyba widziałeś ich u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Henryk, podgoń trochę, zatrudnij krasnale na nocna zmianę i pojedziemy razem na testy na Niegowoniczki. Super model uwielbiam dwupłaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Budowa modelu dobiegła do końca , jeszcze do zrobienia mam chodnik na dolnym płacie , i poduszki z czarnej skóry z przodu kabin , nie wiem dokładnie jak to się nazywa , no i wyważenie modelu z tym nie będę miał żadnego problemu , przeniosę tylko akumulatory z przodu na tył modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Heniu fajnie ci to wszystko wyszło tylko brakuję nart , dziś znowu padał śnieg . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Radku nie muszę mieć nart , będę czekał z oblotem do lata jak będzie ciepło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Cześć Henryk. Gdy zobaczyłem, że coś napisałeś to pomyślałem, że skończyłeś model, ale zaraz skarciłem się, że to nie jest możliwe. Czytam ... i co ? Gratulacje będą przy najbliższym spotkaniu. Brawo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Piękny model - gratulacje. Tempo budowy tez kosmiczne. Z niecierpliwością oczekuję na film z oblotu. Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie brawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Henryku, ile modeli w życiu zbudowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio72 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Super !! Kiedy oblot i gdzie ? (Niegowoniczki, Bobrowniki.... ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Bartku nie jestem w stanie tego policzyć , ale myślę ze gdzieś w granicach pięćdziesięciu, Kiedy oblot to trudno powiedzieć , taki modele to oblatuję w Bobrownikach, ale Piotrek z Czeladzi ma oblatywać odrzutowca w Niegowoniczkach , to może razem z nim pojadę oblatać mojego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralu Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Heniu, gratulację! Pięknie wyszedł. Mogę zaznaczyć, że na żywo mocno zyskuje. Na zdjęciach wygląda skromniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Piękny , gdybym miał wolne środki to bym chętnie ponegocjował z Heniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Chodniki na płatach zrobione i poduszki w kabinach , dziś nie było pogody do latania , to zrobiłem jeszcze osłonki na mocowania baldachimu do kadłuba , gdyż nie podobały mi się te mocowania z widocznymi śrubami. Cały model poskładałem do kupy aby wyważyć , no i byłem zaskoczony , środek ciężkości idealnie w tym miejscu jak zaznaczyłem na płatach,model teraz stanął na honorowym miejscu w garażu , czekający na lepszą pogodę i oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHBO Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Piękne wykonanie! Gratuluję. Mam pytanie: Czy w zestawie były odciągi skrzydeł? Z czego są one wykonane? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Odciągi są to druty aluminiowe spawalnicze 3,2 mm były w zestawie , gwintowałem je stępioną narzynką 3 mm i snapy wkręcają się wtedy dosyć ciężko , nie musiałem dawać nakrętki kontrującej. Wczoraj był u mnie kolega Stanisław , który tez buduje jednocześnie dwa modele PWS-26 o rozpiętości 2 m i 3 m , ale nie zamieszcza tu nic na forum , narobił zdjęć dużo lepszym aparatem więc zamieszczam jeszcze kilka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Heniu tak jak ustaliliśmy; jutro Cię odwiedzę i zabieram Krasnali do mnie na tydzień Piękny model i super praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwant Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Henryk "przywołał mnie do tablicy", a więc wypada coś napisać. To prawda, że buduję dwa PWS 26. Jeden o rozpiętości 3m z "wycinanki" od Jarka S., a drugi o rozpiętości 2 m z zestawu z "Model Partner". Ja nie mam tyle wprawy, cierpliwości, samozaparcia, doświadczenia i praktyki co Henryk. Mnie bardziej "chodzi" by "gonić zajączka, niż złapać go". W budowie - co chyba oczywiste - korzystam z wzorców i rozwiązań Henryka, ale z każdą wizytą u niego można nabawić się tylko kompleksów. W planach mam założone by mój dwumetrowy PWS jeszcze tego lata stanął obok PWS Henia na naszym lotnisku w Bobrownikach. Po doświadczeniach z dwumetrowym chciałbym w przyszłym okresie jesienno - zimowym zakończyć budowę trzymetrowego. Czas okaże co z tych planów zrealizuję. Pozdrawiam wszystkich "pozytywnie zakręconych" Staszek Ps.. Jako klub przygotowujemy się do zlotu WARBIRDS 2017 w dniach 28 - 30 lipiec 2017 r. na naszym lotnisku w Bobrownikach, a Koledzy mają już przygotowane "maszyny"? Mamy nadzieję, że będzie nas sporo i będzie co podziwiać! Staszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi