Anluk Opublikowano 24 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 ...jeszcze będziemy mieć troszkę ładnych jesiennych dni Oby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Zależy, ile jest Ci tej żywicy potrzebne. Jeśli dużo - to tu: http://www.havel-composites.pl/index.php?menu=produkt&id=107 Jeśli mniej - to tu: http://sklep.modelarnia.pl/p4605,epoxy-l285-100g-40g-satria.html (te czeskie żywice z Satrii są świetne, używałem i L285 i klejów epoksydowych od nich - jestem bardzo zadowolony). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Jeśli mniej - to tu: http://sklep.modelarnia.pl/p4605,epoxy-l285-100g-40g-satria.html (te czeskie żywice z Satrii są świetne, używałem i L285 i klejów epoksydowych od nich - jestem bardzo zadowolony). Jeśli chodzi o L285 to Satria tylko rozlewa, a nie jest producentem. Więc nic dziwnego, że ta czeska L285 jest świetna Cena w "modelarni" to mocno przesadzona. Zestaw 100+40 można kupić za mniej więcej połowę tej kwoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Mam pytanko. W Solarisie latam na pakietach Zippy Compact 3S 2200 25C. Pakiety tanie więc szału nie ma. Każdy wylatał może po ok 8h i spuchły jak balony, a i wydajność prądowa mam wrażenie że już nie ta. Czy ktoś mógłby polecić jakiś lepsiejszy pakiet o podobnych parametrach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Łukaszu tutaj na pewno coś znajdziesz. Używam 10sz z rożnych modeli i zero problemow, bardzo polecam. https://www.akumulatoryrc.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Tattu lub SLS. To obecnie na rynku jedne z lepszych pakietów. Polecił bym kupić pakiet o nieco większym C. Te chińczyki bardzo zaniżają C. Podejrzewam że te Twoje 25C to może raptem z 15C więc niedziwne że popuchły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Oglądałem te SLS-y, 2200mAh są 20C lub 30C. Model mi "żre" 45A. Myślicie że SLS 20C będzie ok (teoretycznie stały pobór to 44A). 30C wydaje mi się przesadą i w dodatku są o 30g cięższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Przy SLS -ach te 20C to prawdziwe 20C więc skoro Ci wystarczy to bierz te 20C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Wydaje mi się że wystarczy ponieważ 45A pobór to i tak jest przy pełnym naładowaniu akumulatora. Po jednej windzie napięcie już i tak jest mniejsze więc i prąd mniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Ja się na prądzie nie znam ale po mojemu to te 20C to tak na styk chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 na styk, ale jeśli pakiet pożądny to powinno być ok. Chwilowy prąd mają dożo większy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoferbp Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Cześć Jak zauważyłeś, 20C będzie u Ciebie na "styk". Dodam tylko, że będziesz "doił" pakiet na max. jego stałego obciążenia. Jak wiesz, w miarę używania pakietów spada ich pojemność, więc policz ile te 20C będzie dawało prądu przy pojemności np. 2000mAh ? Jeżeli zakupisz pakiet 30C wydając parę złotych więcej, będziesz się nim cieszył znacznie dłużej pod warunkiem oczywiście prawidłowej eksploatacji. Więc na pytanie czy warto tak oszczędzać, musisz sobie odpowiedzieć sam... PS Te 30g więcej, na pewno da się skompensować przesuwając wyposażenie. Pozdrawiam Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Nie chodzi o oszczędność pieniędzy, raczej o wagę i rozmiar pakietu. Zmierzę jeszcze dokładnie pobór prądu i zobaczę który wybiorę. Tak czy inaczej, dzięki za radę bo wygląda na to że SLS to chyba każdy poleca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 To weź pakiet o mniejszej pojemności i wyższym C. Ja używam w szybowcu SLS Magnum 800mAh 3S 45C/90C (silnik pobiera ok 45A - znamionowo). Wystarczy na 4-5 wznoszeń na 150m. Dla mnie OK. Masz dzięki temu komfort C i sporo pojemności. Jak będzie mało to miej dwa takie pakiety i je wymieniaj. Najlepiej dobierzesz optymalny pakiet jak będziesz wiedział jaka waga pakietu wyważa model bez zbędnego ołowiu. na stronie dystrybutora SLS znajdziesz cały przegląd pojemności i wysokich C. Na pewno lepiej mieć pakiet z zapasem C niż zapasem mAh. wychodzi zdrowiej i nie puchnie. Aaa... i ustaw odcięcie/zmniejszanie obciążenia pakietu na regulatorze, żeby nie brał prądu do "końca" jak odcięcie będzie na 3,6 -3,7V to pakiet pożyje dłużej. miłej zabawy :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Jeszcze w kwestii pakietów: ostatnio " odkryłem " pakiety GPX Extreme. Kupiłem jeden, 1300mAh 25C i uważam że jest bardzo dobry a przy tym ok. 30 % tańszy od konkurencji. Na prądzie się znam bądź wiem niewiele, ale zauważyłem że jakość pakietu bezpośrednio zależy od jego ciężaru. SLS a także Tattu należą do najcięższych i są znakomite. Otóż GPX wagą dorównuje Tattu i po pierwszych próbach w powietrzu, stwierdzam że jest bardzo dobrze. Nie wiem tylko jak z trwałością, ale z opinii innych kolegów wnioskuję że jest ok. Może to jakaś nieco tańsza alternatywa dla liderów rynku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Dzięki za sugestię! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi