Kuba Kłosowski Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 UUU chyba powazne niedaciagniecie. w tym zeszycie pierwszego numery( tym w ktorym nie ma instrukcji monatzu) 5 stronie w pkt. 3 napisane jest " W medelu sa 4 precyzyjne serwa, zaprojektowane tak, abt zapewnialy sprawne sterowanie spifire'em oraz bezbledna reakcje modelu nawet podczas trudnycg manewrow" na stronie nastepnej na dole w 6 "kropce" jest napisane " cztery serwa- kazde zdolne do generowania 2,5-kilogramowej sily" hmm niewiem czy mam racje ale uwazam na przynajmniej na lotki to o wiele zamalo. Do kiosku w moim miescie beda te gazetki przychodzily co 2 tygodnie bez wzgledu na to czy ktos bedzie kupowal czy nie. wiec wnioskujac z tego co napisane jest w tej gazetce w innym punkcie serwa beda w gazecie za te 50 zl, wiec to i tak nawet za analogowe (inne raczej nie beda chyba ze to bedzie prezent) to i tak dobra cena. o ile beda 4 w jedym numerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Link do spita 1,6m za 499zł w polskim sklepie. http://nastik.pl/spitfire-brak-p-1473.html lub tu dla tych o lobią więcej podłubać. http://www.cyber-fly.pl/kategoria17.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Tyle się już napisało o nieopłacalności tej inwestycji, a ty dalej wyszukujesz jakiego.ś punktu zaczepienia. Na prawdę myślisz, że za te 50zł dostaniesz "bardzo precyzyjne" serwa? Bardzo precyzyjne - czytaj markowe. To jest kjolejny bełkot techniczny przy czym nie kłamią. Każde serwo jest precyzyjne i " generuje" :devil: jakąś siłę. Przy takiej inwestycji - reklama - liczą się z dużym zbytem, a to oznacza, iż "wygenerują" :lol2: sobie znaczne upusty. W ofercie nie mamy znowu tak powalającej liczby serw więc łatwo zawęzić pole poszukiwań - wydaje mi się, że na pewno będą to standardy ale zależnier od firmy sa przecież lepsze i gorsze mimo, że wszystkie niby precyzyjne.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 "17. Dane techniczne modelu Spirfire. Model Spitfire'a to doskonała replika samolotu typu Mk.V. Skala: 1:10 Długość: 1,15 m Wysokość: 0,355 m Rozpiętość skrzydeł: 1,43 m Kompletny model (z silnikiem) waży około 2,5 kg" Ciekawe skąd się to wzięło? CHyba z ołowiu chcą ten model zrobić czy niewiem czego, mój Spitfire też w skali 1:10 waży ze wszystkim 1,5kg :!: I nie kosztował 1700zł :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Ale wiesz - Twój to nie realistyczna replika reklamowana na cały kraj :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Pomijając wszelkie aspekty cenowe i jakościowe to czas oczekiwania na finał tej zabawy jest nie do przyjęcia przynajmniej dla mnie.Uważam że to czysta paranoja nie mająca związku z cierpliwością.Bo cierpliwość tak jak wszystko ma swoje granice. :shock: Zaskakuje mnie to że o tym tak ostro dyskutujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Kiedys mialem czesci i silnik do samochodu F-1 FERRARI firmy DeAgostini ...trzeba przyznac ze czesci dobrze zrobione a silnik (chyba o nazwie LEO) tez byl OK....ale .... ale F-1 to nie samolot...no i ten czas oczekiwania na czesci , cena ....to tak jakby kupowalo sie cos na raty -zawsze wychodzi drozej ...czyli model dla cierpliwych z pelnym portfelem.... JC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 po drugie kto to sie uczy latac na silniku 6,5ccm a nie 2,5-3,5ccm lub elektrycznym A co to ma do rzeczy? Pojemność silnika nie definiuje własności lotnych modelu Tak samo czy jest to spalina czy elektryk (elektryki potrafią być zdecydowanie "wredniejsze" niż spaliny. Co do samej kolekcji: za 170$ (obecnie ok 380zł) można w Tower Hobbies kupić pięknie przygotowany kit Spitfire'a o rozpiętości 1.6m. http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXHU87&P=0 Do tego ew. VAT na celnym i przesyłka. Wyjdzie jakieś 550zł. No ale niektórzy kupią super kolekcję bo "ładnie opakowane i zareklamowane" (no bo przecież napisali, że doskonałe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Nie chce drążyć tego bicia piany ale z ciekawości wszedlem na ich strone i zauważyłem PRZERAŻAJĄCĄwzmiankę o nadajniku. Ma on być na 35 mhz !!! Już widzę spadające ich... i NASZE modele. Dzieci próbujące działanie modelu w domu w okolicach lotnisk. A to radio będzie już do modelu a nie do zabawki(na 35mhz) jakie zazwyczaj widzimy w sklepach z zabawkami i na allegro. Będzie ono miało pełny zasięg. ZGROZA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Dzieci próbujące działanie modelu w domu w okolicach lotnisk Jest szansa, ze sprobuja najpierw w domu ze zlozona antena i zapomna wylaczyc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Dzieci próbujące działanie modelu w domu w okolicach lotnisk Jest szansa, ze sprobuja najpierw w domu ze zlozona antena i zapomna wylaczyc... :devil: :mrgreen: obawaim sie ze zasieg tego"nadajnika" nie przekroczy 300m i ma za malo mocy zeby wtargnac na nasze pasmo....Ja bym sie bardiej bal o wlasne bbezpieczenstwo jak przyjda na lotnisko oblatywac te modele :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Myślicie, że to będzie pospolite ruszenie????? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Podejrzewam, że na palcach jednej ręki można będzie policzyć naiwne osoby, które skuszą się na ten cud techniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 "17. Dane techniczne modelu Spirfire.Model Spitfire'a to doskonała replika samolotu typu Mk.V. Skala: 1:10 Długość: 1,15 m Wysokość: 0,355 m Rozpiętość skrzydeł: 1,43 m Kompletny model (z silnikiem) waży około 2,5 kg" Ciekawe skąd się to wzięło? CHyba z ołowiu chcą ten model zrobić czy niewiem czego, mój Spitfire też w skali 1:10 waży ze wszystkim 1,5kg :!: I nie kosztował 1700zł :mrgreen: Przede wszystkim skad wziela sie taka skala?? Chyba przy jej obliczaniu wzieli dlugosc modelu i rozpietosc prawdziwego samolotu, bo prawdziwy Spitfire mial niezaleznie w tym momencie od wersji rozpietosci ponad 11m (bodajze 11,23- z glowy pisze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Krzysiek, a co Ty tam wiesz? hihihi "Specjaliści" piszą, że jest to doskonała replika więc jest Właśnie sobie patrzę na stojącego obok mnie Spita. Jest to ARF produkcji Hackera. 1.7m rozpiętości. Kosztował 1000zł. Nie wiem, co musiałby jeszcze mieć by kosztować 3x tyle przy mniejszych w dodatku rozmiarach On nawet z silnikiem (OS Max 1.20 4 takt z pompą) tyle nie kosztował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Ten modelik można było kupić w Anglii już wiosną 2005 roku: http://www.flyingsites.co.uk/forum/index.php?board=9.0 Temat kończy się w 2006 i w rezultacie nie znalazłem w sieci modelu zbudowanego z tej układanki. Albo nikt nie dotrwał do końca, albo (co bardziej prawdopodobne) za słabo szukałem PS Na RCG też coś marudzili, że drogo, że długo... że dzieci się pozabijają - gotowego modelu nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Albo nikt nie dotrwał do końca, albo (co bardziej prawdopodobne) za słabo szukałem Jak zaczalem latac - (niedawno - raptem 1.5 roku temu ) slyszalem jakas opowiesc o kolesiu, ktory wydal ok 1500 funtow na samolot z gazety - 2 lata skladal i rozp.... adl mu sie po pierwszym wyrzucie ... obiecuje sprawdzic ten temat - moze to ten sam model :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 miszczu, Ma on być na 35 mhz !!! Jeśli się nie mylę, to mieliby kłopoty, gdyby była inna częstotliwość (ale mogę się mylić), bo 35MHz jest zarezerwowana dla latających. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Tak sobie patrzę na ten model. Oprócz wymiarów spaprali coś jeszcze: wydaje się być taki.. kwadratowy w przekroju. Przecież Spit ma bardzo zaokrąglone kształty. A może jestem przeczulony na punkcie określenia "wierna replika".... hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Hehe nie no panowie az takich szczegolow sie nie czepiajmy ;P ..................ale troche kwadratowy jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.