Marcin K. Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 Jak tam? U mnie milowy krok! Popatrzylem po forach, filmach i wybrałem silnik. DLE 55 RA. Dziś mi to cudo kurier podrzucil, szkoda tylko że musiałem za niego zapłacić:/ Przy okazji wybrałem malowanie. Będzie w kolorach asa, Ira Kepforda. Z budową baaardzo powoli będzie bo na razie jestem strasznie zapracowany, nawet nie ma czasu polatac a i spotkanie w Pile mnie ominie:/ początek roku będę miał wolny więc liczę ze model będzie już miał kształt, ale kiedy to będzie...
dyra63 Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Jak-tam ,cóś się dzieje -"cisza,ciemno wszędzie ,co to będzie,co to będzie"
Bartek Piękoś Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 Pokój wyremontowany, na dniach porządkuję nowy "plac boju" i coś tam będę działał
dyra63 Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Czekamy-najgorzej ruszyć i najgorzej skończyć .Filmik dla zachęty .
Tomasz D. Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Jezuuuuuu! Jaki dźwięk!! Można się zakochać.
Grifon Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Pewnie pali tyle co Fiat Seicento.
maxiiii Opublikowano 27 Listopada 2017 Opublikowano 27 Listopada 2017 Minęło już ponad pół roku. I jak posuwają się prace nad drugim modelem. Wszyscy czekamy z niecierpliwością na kolejne odcinki.
Bartek Piękoś Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Opublikowano 27 Listopada 2017 Minęło już ponad pół roku. Albo "dopiero". Zależy jak patrzeć. I jak posuwają się prace nad drugim modelem. Wszyscy czekamy z niecierpliwością na kolejne odcinki. Dzięki za zainteresowanie. Sam się niecierpliwię. Niestety, po remoncie pokoju, o swoje upomniał się samochód. Walczę z zalaną podłogą, zamokniętą tapicerką, wymieniam maty wygłuszające, itd. Masakra, ale się nie poddaję.
Marcin K. Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 A myślałem że już masz chociaż kadlub;) mi udało się otworzyć plany i sprawdzić ile elementów brakuje(kit). Planowałem lot na przyszły sezon ale marne szanse na to. Czeka mnie zakup mieszkania i budowa garażu(czyt. warsztatu)
maxiiii Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Albo "dopiero". Zależy jak patrzeć. Faktycznie dopiero?) Zdecydowałeś się już na jakieś pewne serwa?
Bartek Piękoś Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Opublikowano 28 Listopada 2017 Zdecydowałeś się już na jakieś pewne serwa? Nie, ale mam na oku i TP i Hitec. Zobaczymy.
Chuck Yeager Opublikowano 18 Lutego 2019 Opublikowano 18 Lutego 2019 Czy coś ruszyło w sprawie budowy jednego lub drugiego Corsair'a?
Emhyrion Opublikowano 18 Lutego 2019 Opublikowano 18 Lutego 2019 No właśnie też jestem ciekaw. Focke-Wulf miał być, Corsair miał być i nic...
Bartek Piękoś Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Opublikowano 19 Lutego 2019 Dzięki za zainteresowanie. Taki okres w życiu, że czasu na modelarstwo brak. Mam nadzieję, że uda się choć trochę polatać w tym roku.
Marcin K. Opublikowano 20 Czerwca 2019 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Jak ta Bartku? U mnie powolutku się rusza. Córeczka daje pospać, mieszkanie lada moment skończone i sie wprowadzam, modelarnia też jest, wiec trzeba myśleć o modelach;) Zamówiłem golenie, koła wybrane, Nona air, mechanizmy podwozia Electron ev40. Pytanie tylko jaki kąt podwozia? Robart'oskie ma 90', trafiłem też na zamontowane 100'.... System obracania chce zrobić na snapach, podobne jak w filmie niżej https://www.youtube.com/watch?v=gUS-bZ1qCTg
Bartek Piękoś Opublikowano 20 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2019 U mnie zastój spowodowany innymi planami, natomiast chętnie Ci pokibicuję.
Marcin K. Opublikowano 1 Listopada 2019 Opublikowano 1 Listopada 2019 Ruszyłem z budową. Chyba że strachu tak zwlekałem... W zalacznikach to co udało mi się dotychczas zrobić, sorki za chaotyczna kolejność. Mechanizmy przedniego podwozia mają już swoje miejsce, golenie ma ślusarz ma warsztacie, a podwozie ogonowe idzie z Ali. Zaczyna to wygladac:)
Marcin K. Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 U mnie coś tam pogrzebalem, na razie długa przerwa bo przenoszę warsztat. Ostatnia produkcja na filmie.
johnyP51 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 A jakich on jest wymiarów ? Piękna robota, tartak zawsze fajnie wyglada podczas pracy ja poszedłem w stronę pianki, można cuda z nią zdziałać, oczywiście jak się nie jest Bartkiem czy Robertusem to szału nie będzie ale fajne efekty tez można uzyskać IMG_5294.MOV
Rekomendowane odpowiedzi