pengo Opublikowano 13 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Moze w weekend bedzie oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pengo Opublikowano 18 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Jeszcze nie poleciał, czekam na serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Bardzo fajnie wygląda, latać zapewne będzie jeszcze lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pengo Opublikowano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Prawie gotowy Wysłane za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Model fajny, i pewnie będzie fajnie latał, brawo dla konstruktora, tylko.... czy to jeszcze "Wicherek" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 To już "Huraganik" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Czy tylko mi się wydaje, że śmigło jest jakieś takie jakby krótkawe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Cofnij się do pierwszego posta i zobacz, jaki tam jest silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Odnośnie dyskusji kolegów taka jeszcze refleksja na temat profilu Clark Y zastosowanego w oryginale przez twórcę Wicherka - jak sam to opisał w cyklu swoich artykułów wznowionych obecnie na łamach "Modelarza", przy doborze profilu przyświecał mu wtedy (a było to niemal 60 lat temu!) jeden cel - możliwie jak największa prostota wykreślenia i wykonania takiego profilu nawet przez (także małoletnich) kompletnych amatorów, niewiele mających do czynienia z aerodynamiką. A przecież musimy pamiętać, że internetu wtedy nie było, a dostęp do stosownej literatury też w wielu miejscach był ograniczony, bądź wręcz niemożliwy...(takie czasy.. ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Odnośnie dyskusji kolegów taka jeszcze refleksja na temat profilu Clark Y zastosowanego w oryginale przez twórcę Wicherka - jak sam to opisał w cyklu swoich artykułów wznowionych obecnie na łamach "Modelarza", przy doborze profilu przyświecał mu wtedy (a było to niemal 60 lat temu!) jeden cel - możliwie jak największa prostota wykreślenia i wykonania takiego profilu nawet przez (także małoletnich) kompletnych amatorów, niewiele mających do czynienia z aerodynamiką. A przecież musimy pamiętać, że internetu wtedy nie było, a dostęp do stosownej literatury też w wielu miejscach był ograniczony, bądź wręcz niemożliwy...(takie czasy.. ) Tyle że w oryginale był CRD a nie Clark Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Faktycznie ma kolega rację, były to profile japońskiego aerodynamika S. Suzuki - R308 i R310, a nie Clark Y... Przepraszam.. (SKS już chyba dopada... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pengo Opublikowano 28 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Profile tylko dwa testowałem na tym modelu, wiecej nie potrzebuje Oblot 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 29 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Panie to nie Wicherek tylko Pylon tak popyla...oczywiście żartuje, piękny model, gratuluję udanego oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 29 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Myślę, że dla ścisłości trzeba zmienić tytuł tematu (Roman, Bartek dobrze prawią) np.: "Huragan na podstawie Wicherka". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pengo Opublikowano 6 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Zmielilo mi zebatki w serwie lotki, wiec przyszedl czas na zmiane analogow na cyfrowe z metalowymi zebatkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pengo Opublikowano 23 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Po kilku latach odkurzyłem wicherka, zmieniłem mu silnik na 1250kv, śmigło 8x6, zasilanie nadal 4s 1300mah Wciąż jest szybki jednak większe śmigło i mniejsze kv silnika poprawiło właściwości lotne 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Wicherek na sterydach. Ty Marcin to chyba nie lubisz latać wolno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Cytat Ty Marcin to chyba nie lubisz latać wolno... Temu wicherkowi bliżej do myśliwców wwII w aircombacie niż do oryginału ... może kolega zainteresuję się tą kategorią latania RC ? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pengo Opublikowano 23 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 japim, duzymi lubie wolno latać, małymi nie umiem mirolek, byłem w Płocku i zainteresowałem się aircombatem, nawet rozmawialiśmy przy ognisku. W Koszalinie będę jako gość jeszcze, niestety do jesieni mam bardzo mało czasu aby się przygotować, za to przez zimę przygotuje się do przyszłego roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi