LordKris Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zaznaczyłem dwie linie. 4 cm i 6 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Daj na krawędz wzmocnienie z balsy a samą lotkę zrób z balsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordKris Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Ale na której linii zrobić zawias ? 4cm od krawędzi czy 6cm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 4. Balsę bym sobie darował. Oklej piankę. Edit: Robert, o mały włos a nasze posty różniłyby się kropką 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordKris Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Dzięki. Będę jutro kończył i może w niedzielę jak pogoda dopisze spróbuję wzbić się w powietrze. Na zawias wystarczy dać taśmę czy wkleić zawiasy ? Bo akurat mam Jak tak, to myślę że 3 na lotkę będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Ja bym dał taśmę, od góry symetrycznie na całą długość, a następnie złożyć lotkę na górną część płata i przykleić dokładnie od dołu.Stosowałem taśmę przeżroczystą zbrojoną nićmi szklanymi, łączenie jest elastyczne i wytrzymałe, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Balsę bym sobie darował. Oklej piankę. A nie będzie za gibka na tej długości? Balsy nie będzie trzeba wzmacniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordKris Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Jestem trochę podłamany. Pooklejałem skrzydło, dodałem uszy i wyszło 700g Chyba ten silnik który mam nie da rady. Będę testował na różnych śmigłach zobaczymy co bedzie. Do wyboru mam: - 8x6 - 9x6 - 1045 - 10x8 Muszę jeszcze poczekać na przedłużki do przewodów od serw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Z tego co znalazłem to ten silnik ma 770g ciągu dla śmigła 1045. Jest OK. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordKris Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Dzieki Robertus Na krótko podłączyłem w domu na śmigle 8x6. Całkiem sporo wiatru było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordKris Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Odbyłem dziś pierwsze próby latania. Ciężko to nazwać lataniem ale kilka razy przeleciałem jakieś 30m dosłownie metr nad ziemią. Nos w porównaniu do silnika podniesiony na jakieś 40 stopni, gaz na maksa i nic.Wydaje mi się że brakuje mocy. Kilka razy chciałem mocniej go wypuścić to potrafił się obrócić o 180 stopni i po prostu trawa.Ale nie poddajemy się. Zamówie chyba silnik jakiś mocniejszy.Co możecie polecić za nie duże pieniądze? Myślałem nad Emaxem GT2215/09. Ziomki z FliteTest często ich używają. albo zbudować coś o wadze 400 - 500 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Sprawdzałeś jak szybuje bez silnika? Sprawdzałeś SC? Jak ustawisz pionowo model to ciągnie do góry? Mocniejszy silnik to nie panaceum na wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordKris Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Sprawdzałeś jak szybuje bez silnika? Sprawdzałeś SC? na wyłączony silniku nie puszczałem go Jak ustawisz pionowo model to ciągnie do góry? Postawiłem go na uszach (pionowy start) to się nawet nie przewrócił przy gazie na maksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 To dziwne, na pewno to jest silnik A2212/13T? Nawet jak nie ma tych 770g ciągu to trzymając w ręku model powinieneś czuć, że ciągnie w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Czasem śmigło nie jest źle założone? Ono ma pchać,a nie ciągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordKris Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Czasem śmigło nie jest źle założone? Ono ma pchać,a nie ciągnąć. Aż tak źle ze mną nie jest Po poście Robertusa zrobiłem taki filmik "https://www.youtube.com/embed/Fs9ft6eJvXU" Spada ale leci równo-chyba o to chodzi Po kilku dzwonach muszę zrobić nowe uszy - generalnie nic mu nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Aż tak źle ze mną nie jest Nie jeden bardziej doświadczony się pomylił Wygląda że jest ok a nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Jeśli wstawiłeś śmigło SF to stawia za duży opór silnikowi (i nie tylko)a takie widzę wyżej na zdjęciu... Przy 10" musi być śmigło E nie SF Może tu jest wina słabego ciągu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordKris Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zabrałem ze sobą kilka śmigieł i jedno z nich wygląda tak I też szału nie było Masz racje sławek z tymi śmigłami ze to sa SF ale najlepszy rezultat jaki uzyskalem to bylo na śmigle 10x8 SF ale niestety uszczerbiło się a miałem tylko jedno takie. Niestety jutro jadę do Polski - żonę i córkę z wakacji odebrać więc ze skrzydełkiem będę walczył po weekendzie. Na razie dziękuje za Wasze cenne wpisy i do później Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi