Krzysiek M Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Edge jest dobry na kątach w harrierze,ale słabo robi autorotacje.. Możesz wyjaśnić co masz na myśli mówiąc ze edge robi słaba autorotację ? Bo nie kumam
r0n4ld1 Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 występuje np. w korkociągu. Definicji nie chce mi się pisać teoretyczne dla płatowca to lepiej, że słabo robi autorotację ;D
endriuRC Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Opublikowano 26 Lipca 2017 Zawsze gdy oblatuje jaki kolwiek model staram się nie odrywac od niego wzroku, wiadomo gdybym byl sam to bym sobie wytrymowal ale bym kolega do pomocy to go poprosiłem
Krzysiek M Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 występuje np. w korkociągu. Definicji nie chce mi się pisać Wiem co to Jest autorotacja , ale jakoś przy samolocie w korkociągu nie potrafię tego złapać dlatego tak dopytuje
grzegorzp Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 no i właśnie przestałem obserwować wątek... Andrzej, nie tłumacz się, zrobiłeś dobry oblot, ze świetnym lądowaniem, więc jeszcze raz gratulacje a co do niektórych postów... no cóż, no comment.
endriuRC Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Opublikowano 26 Lipca 2017 Proszę o usuniecie wszystkicj komentarzach o autorotacjach bo zaraz ja dostane autorotacji ale glowy
Krzysiek M Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Ok juz sie dokształcilem , pomyliłem sytuacje autorotacji wirnika ( w śmigłowcach ) z ta samolotowa , a to zupełnie dwie inne sytuacje . Nie było pytania
stema Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Proszę o usuniecie wszystkicj komentarzach o autorotacjach bo zaraz ja dostane autorotacji ale glowy Tyle tu mądrego napisano o autorotacji i nie tylko, że już nie wiem czy złożyłem gratulacje? Na wszelki wypadek: GRATULUJĘ OBLOTU I DOBREGO JAK WIDAĆ MODELU.
r0n4ld1 Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 również dołączam do grona osób składających gratulacje. Fajny model Nie będę pisał o tym czy jest dobry czy nie bo odpowiedź na to pytanie ukryta jest od początku w nazwie "EF" - kiepskich modeli to oni raczej nie wypuszczają od siebie. Cała reszta to kwestia gustu i indywidualnych preferencji pilota. Trymowanie w oblocie również całkowicie mnie nie dziwi. Nie ma ono przecież nic wspólnego z tym czy model jest dobry czy nie - każdy trymuje w oblocie a później jeszcze przez conajmniej kilka lotów poprawia Ci bardziej doświadczeni ustawiają modele tygodniami . Czy robi to samemu w skupieniu czy przy pomocy innych? To nieistotne. Istotny jest efekt - model ma lecieć tak jak życzy sobie tego pilot A na koniec wielkie "sorry" Andrzeju za moje odpowiedzi w tym wątku, które dot. autorotacji - jeżeli na tym forum ktoś o coś pyta / czegoś nie wie to niegrzecznie byłoby nie odpowiedzieć heh. Pozdrawiam,
M.Ch. Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Model oblatany 7 lotów COŚ PIĘKNEGO lepszym modelem nie latalem Trochę spóźnione, ale gratuluję!!! O takie odczucie jak Twoje w tym wszystkim chodzi - wg mnie. Szeroki uśmiech, adrenalinka, frajda i odprężenie po lataniu! Może za wcześnie - ale jak Ci się znudzi - daj znać, mój kolega z Płocka jest chory na ten model i to malowanie!
Bonczek Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 No nie mogę nacieszyć oka tym modelem, no. Piękna bestia!
endriuRC Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Opublikowano 27 Lipca 2017 Chce również zakupić czujnik temperatury do silnika
radek872 Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 Andrzej czy te skrzydła mx mają delikatny wznios czy profil jest zabrany z jednej strony ?
f-150 Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Raczej efekt wzrokowy wynikający z różnicy kolorów.
endriuRC Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Opublikowano 28 Lipca 2017 Andrzej czy te skrzydła mx mają delikatny wznios czy profil jest zabrany z jednej strony ? nie ma wzniosu
endriuRC Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Dzisiaj kolejne 3 loty treningowe model lata coraz lepiej... Dotychczas latalem na baterii 1300mah na zaplon, ale stwierdziłem że to za mało i kupiłem 2s 2700mah Dualskyego i dałem tą baterie w miejscu tej 1300mah... Model teraz lata znakomicie na plecach drążku nie trzeba w ogóle "oddawać"... ląduje sam. Poprostu fantastycznie.
endriuRC Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Dzisiaj polatałem na lotnisku w Goczalkowicach poraz pierwszy:D latało sie bardzo fajnie dopóki nie zacząłem być głodny ;P na przyszłość nigdy nie jade na lotnisko nie jedząc wcześniej haha
Marcin K. Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Trzeba było latać pół metra nad ziemią na plecach to byś był najedzony wrażeniami!
Rekomendowane odpowiedzi