Skocz do zawartości

GRAUPNER - polskie pliki głosowe do telemetrii

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam

A może by tak każdy zainteresowany (lub nie) poświęcił troszeczkę swojego modelarskiego czasu i przetłumaczył np jeden mały rozdział z instrukcji?

Biorąc pod uwagę ilu Nas (użytkowników) jest, powstała by nasza polska instrukcja do MZ24.

Też jestem posiadaczem Graupnera (MZ24) i chętnie bym się z taką instrukcją zaznajomił.

Aby nie być gołosłownym mogę zacząć.

Poniżej "próbka", może komuś się przyda. Rozdział "Trim serttings" i Q Link.

Mój angielski jest raczej mierny, jednak obecne translatory naprawdę nieźle dają radę.

No cóż rodacy :) do pracy :D:D:D

pisałem że przetłumaczył instrukcje do MZ 24 !!!
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć

Po wielu trudach udało mi się stworzyć polską wersję audio do Graupnera MZ24pro.

Podczas przygotowywania plików i wielu prób i podejść do tworzenia pliku wynikowego, napotkałem parę przeszkód.

Plik zawiera 284 "komórki" dźwiękowe,do których odwołuje się procesor aparatury i odtwarza te, które wybrał.

Plik wynikowy audio dla MZ24pro nie może przekroczyć objętości 1732kb. I tu pojawia się mały problem. Polskie pliki generowałem w ogólnie dostępnym generatorze tekstowym. Pliki zapisane z max kompresją i minimalną jakością do formatu mp3 - format wymagany przez oprogramowanie. Nie wszystkie pliki w wersji angielskiej da się zamienić na tej samej objętości pliki polskie. I tu sedno tego posta.

Całość jest przetłumaczona w 98% - lista pdf poniżej. Może jest ktoś bieglejszy w temacie audio i potrafi wygenerować, skompresować, pliki o kilka procent mniejszych? Umożliwiło by to zgranie wszystkich plików do mniejszej objętości i przetłumaczenie brakujących 2% do pełni szczęścia :)

Tu plik podsumowania w pdf. i plik w formacie vdf - do wgrania.

W pliku pdf można podejrzeć co zostało do przetłumaczenia - pliki w wersji czeskiej :)

Oczywiście zastrzegam, że wgrywacie plik tylko i wyłącznie na własną odpowiedzialność i ryzyko.

Pozdrawiam

Krzysztof

mz24pro audio pl.pdf

mz24pro audio pl.zip

Opublikowano

To nie bardzo wiem co chcesz przetłumaczyć? Ikonki typu ON, OFF, INC, DEC, ? Menu jest raczej typu graficznego.

Moim zdaniem jest świetne i nie wymaga żadnego spolszczenia.

Opublikowano

Nie powiem bo jest bardzo intuicyjnie. Przeszedłem na to radio z mx16s i żadnego problemu nie natrafiłem. Ale co po naszemu to po naszemu;) a mi akurat pliki głosowe się nie przydadzą, bo telemetri nie używam a "loł woltaż" rozumiem;)

• 4 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

coś tam porobiłem i posiadam polskie pliki głosowe do  MZ-24 , jak ktoś chce to pisać... :)

Witam. Czy mógłbym dostać Plik z polskimi głosami do MZ24. Powiadam mz 18 i chciałby spróbować wgrać. 

P.S. Krótka instrukcja wgrania też by się przydała. 

Opublikowano

Witam. Wgrałem Polskie Głosy na MZ18. Wszystko fajnie jak na razie działa. Mam tylko problem z słowem "siedem". Moja aparatura go nie wymawia. Być może jest to związane z Nowym oprogramowaniem jakie wgrałem 1v053. Uważam tak, ponieważ nie wymawia "seven" z oryginalnego pliku językowego. Czy Wy też macie podobny problem. 

Poza tym fajnie słyszeć z radia polskie głosy. 

P.S. Brakuje mi komunikatu głosowego przy zmianie Qlink. Może któryś z kolegów ma na to patent.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Wiem że odkopuje stary temat ale trudno.

Graupner udostępnił sentyzator mowy z polskim lektorem. W czasie testów przyszło mi do głowy, że fajnie by było gdyby moja aparatura przywitała się ze mną oraz pożegnała. Rzecz całkowicie zbędna ale fajna. Oto efekty

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.