wdanilowicz Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Witam! Pozostały mi serwa HS 55 chciałbym je dać do napędu lotek zastanawiam się czy nie będą za słabe? pozdrawiam Włodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Pasowało by mocniejsze bo te długo nie pociągną jak będziesz je żyłował. Ja mam metale o sile 2kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdanilowicz Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Dziękuje za szybką odpowiedź. Zostały mi te serwa znam ich parametry faktycznie są dość słabe.Mam w modelu MG90S ale maja takie luzy że szok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Witam. W końcu udało mi się skończyć mój model . Wczoraj odbył się oblot. Podczas awaryjnego lądowania z powodu wyczerpania się pakietu pogięło się podwozie i połamała się osłona silnika. Stwierdziłem więc, że będę latał bez podwozia. Skleiłem osłonę taśmą dodając 30g ołowiu, żeby model był poprawnie wyważony. Dzisiaj wylatałem dwa pakiety :D . Model lata świetnie. Jestem mega zadowolony, tym bardziej że jest to mój pierwszy model i bałem się czy w ogóle poleci. Już nie mogę się doczekać następnych lotów. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Dawno nikt tu nie pisał, to pochwalę się moim, właśnie ukończonym egzemplarzem. Więcej zdjęć z procesu budowy na https://picasaweb.go...feat=directlink Model RTF z pakietem 1800mAh i odbiornikiem waży 1060g. Wyposażenie standardowe : silnik SilverBlue C3536/8 1000kV, śmigło 10x4,7 , regulator Dualsky 45A XC-45 LITE, serwa 4x TowerPro SG90C 9g/2,5kg. Czekam na wiosnę z oblotem:-)) a przy okazji proszę o podpowiedź, jak duże wychylenia pow. sterowych macie u siebie w tym modelu? Życzę Wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba007x Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Szykuje nam się wysyp Extr. Swoją też za niedługo skończę. Zostało mi jeszcze tylko oklejenie i wyposażenie jej. zastanawiam się czy taki silnik będzie dobry; http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14736 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1303 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Mam pytanie odnośnie EXTRA 300. -czy posiada ktoś zdięcia z montażu stateczników -poziomego i pionowego .W jaki sposób zamontować. -czy statecznik poziomy wklejany jest na sztywno a może montowany jest w inny sposób? -kabinka foliowa przykręcana jest na wkręty ( a może ktoś próbował przyklejać klejem cyjano-akrylem) Za podpowiedzi z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 odpowiem od końca:-) CA się nie nadaje bo odbarwia (robi się mleczny nalot) tworzywo statecznik poziomy i pionowy jest wklejany na sztywno, a wygląda to tak, że w szczelinę w kadłubie wkłada się ster wysokości, później statecznik poziomy się wkleja, a na końcu statecznik pionowy dociskając go do poziomego. Oczywiście przed klejeniem proponuję całą procedurę poćwiczyć bez kleju:-) i wcześniej wkleić zawiasy. Mam nadzieję, że pomogłem - zdjęcia mojej EXTRY w odnośniku 2 posty wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1303 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Nie rozumiem. O jaką szczelinę chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Może trochę głupie... Jak wyglądają właściwości lotne tej extry w porówananiu do popularnych pianek, takich jak parkmaster czy wyroby rc factory ? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1303 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udało mi się ukończyć modelik EXTRY. Moje wrażenia: klei się bardzo fajnie, wszystkie części pasują doskonale, montuje się praktycznie intuicyjnie. Zamontowałem w nim: - silnik EMAX GT 2815/07 1100kV 120g - akumulator DUALSKY 2250 45C - serwa steru kierunku i wysokości HXT 900 9g - serwa lotek FUTABA S3150 -regulator EMAX UBEC 40A Waga do lotu wyszła 1,24 kg Ciąg silnika ok.1,60kg , pobór prądu 36A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Widzę że waga jak mojej z tym że ja przerobiłem na spalinkę. Napisz jak Ci ona lata? Bardzo jestem Ciekaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopas001 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Cześć Moja extra wyszła 1070 gram z pakietem gotowa do lotu. Jutro na wytrymowanie. Emax gt 2815/07 Emax 50A Dualsky 20c 3s 2200mah 11x5.5 10x5.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balirc Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Czy mógłby mi ktoś podesłać instrukcję dołączaną do modelu? Model kupiłem około rok temu i nigdzie nie mogę znaleźć tej płytki CD Mój e-mail to bartosz-gaj@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Witam. Instrukcję wysłałem na podanego maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balirc Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Dziękuję bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommat_82 Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 "...z tym że ja przerobiłem na spalinkę" DarekRG może coś więcej o tej przeróbce na splinę, jaki silnik zastosowałeś, jaka wyszła waga i oczywiście jak lata Extra Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Krótki filmik z latania extrą. Pilotował kolega, stwierdził że lata bardzo przyjemnie, "nie chce lądować", bardzo dobrze szybuje. Trochę za mało ciągu lub za małe powierzchnie sterów aby dobrze utrzymać ją w zawisie (dosyć mocny wiaterek). http://www.youtube.com/watch?v=-4_ATomPvFE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzdam Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 A więc i ja zamówiłem swoją Extrę Jeśli ktoś byłby zainteresowany to mogę wrzucić zdjęcie, jak wygląda zestaw zaraz po wypakowaniu. Powinien przyjść na dniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Bo zbudowaniu Madmana i polataniu troszeczkę modelem konstrukcyjnym tak mi się spodobało że również zakupiłem zestaw więc z pewnością umieszczę relację z budowy w tym wątku Grzdam no to wychodzi na to że chyba nasze Extry będą wysyłane w tym samym czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.