mecenas Opublikowano 7 Grudnia 2018 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Cześć Zbychu. Trafiłem na podobny projekt tyle że w skali 1:32, może się przyda jako wsparcie. Jest kilka fajnych fotek. http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=86653
Ziggy Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2018 Witam, Wspaniala budowa. Tylko podziwiac !! U mnie narazie budowa 11-stki zatrzymana bo remont w domu z 6 tygodni dochodzi do 4 miesiecy . Buda jest zapakowana pod dach, sluzy za szafe i przechowalnie. Ale jeszcze 2 tygodnie i na swieta wkraczam ponownie do akcji. Kolega z USA wpadnie do mnie w Lutym i dostane tlumnik Kaleo do silnika. W nastepnym poscie beda zdjecia Pozdrowienia z drugiej i cieplej strony naszej planety - bylo 40 deg dzisiaj Ziggy
Marcin_Matejko Opublikowano 8 Grudnia 2018 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Trafiłem na podobny projekt tyle że w skali 1:32, może się przyda jako wsparcie. Jest kilka fajnych fotek. To mój projekcik, jak trzeba chętnie pomogę. Choć różnice miedzy trzecim prototypem P11ki a seryjnym samolotem p11c są ogromne. Życzę powodzenia w projekcie latającego modelu. Zawsze bardzo mi się podobały redukcyjne modele RC ale nie mam odwagi czegoś takiego zrobić bo moje doświadczenia z latającymi modelami są mierne. Same modele po miesiącach budowy kończą u mnie w kilka sekund po starcie doszczętnym rozbiciem. Wolę robić czołgi RC
stema Opublikowano 8 Grudnia 2018 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Też sobie któregoś wieczoru pożartowałem i narysowałem wersję "wyścigową" PZL P8/II. Co by było gdyby wyciągnąć z kartofliska P9 po awaryjnym lądowaniu Orlińskiego (awaria silnika) w drodze na pokazy do Zurychu i wyremontować go na wyścigi w Cleveland?
Vesla Opublikowano 22 Grudnia 2018 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Piękny. Nie zgubiły się proporcje na długości na tym rysunku? Wygląda na takiego rozciągniętego.
Ziggy Opublikowano 24 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2018 Witam Kolegow, Skladam serdeczne zyczenia Swiateczne i Noworoczne. Budujcie i spelniajcie wszystkie swoje marzenia !! Za godzine zasiadamy do Wigilji - lato w pelni - 35C Zamiast modelu przedstawiam moj stol. Ziggy
micro Opublikowano 24 Grudnia 2018 Opublikowano 24 Grudnia 2018 A u nas lekki minus i właśnie po Wigili .
Ziggy Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2019 Witam, Nareszcie remont w domu skonczony i buda jest posprzatana . Dzisiaj koncze skrzydlo i wystartowalem z klejeniem balsy na pokrycie. Nawet byla niespodzianka od zony : kieliszek wina i cos do przekaszenia dostarczone na stol montazowy. Nie wiem co to za okazja ale daje mi naped do dalszej budowy. Zachecam wszystke zony kolegow do tego samego - szybciej sie buduje. Pozdrawiam Ziggy 1
mecenas Opublikowano 7 Stycznia 2019 Opublikowano 7 Stycznia 2019 No działaj, działaj Zbychu, bo życie ucieka . Chyba zamkniesz ten dźwigar gł. wkładkami z balsy? .
Ziggy Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2019 Witam, Oklejam skrzydlo, zaczynam od spodu, troche inaczej niz Pan Henryk ale tak bedzie latwiej dla mnie. Dzwigar glowny zamkniety. Zaczepy do mocowania skrzydla obudowalem deseczkami z balsy ( kilka warstw ) jest to mocniejsze bo moje skrzydlo jest w calosci , nie bedzie dzielone. To na dzisiaj koniec : zaczyna sie fala ciepla jest juz 40deg i tak bedzie przez 3 dni.Za goraco do modelowania. Ziggy
Ziggy Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2019 Witam, Caly czas goraco wiec dzisiaj tylko wystawilem kadlub i skrzydla tak sobie porownac wielkosc. Duza ta jedenastka. Musze poczekac bo nie mozna uzywac kleju - wszystko schnie tak szybko ze nie wiem czy moc klejenia jest OK. Nietoperz jest troche zaniedbany czekam na zime do budowy prawego szkrzydla. Ziggy
Ziggy Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Opublikowano 1 Lutego 2019 Witam, Troche czasu zajelo przygotowanie montowania serva. Mysele, ze troche to skomplikowalem ale wszysto wyszlo OK. Zdecydowalem na serva Hitech - sa tutaj bardzo popularne. Pare fotek. Ziggy
Grifon Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Ziggy jak skończysz to w całej Australia aligatorom szczęki opadną. Śledzę wątek cały czas, pozdrawiam.
Ziggy Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Opublikowano 1 Lutego 2019 Witam, Patryk, my mamy ich tu bardzo duzo. Cala polnocna czesc wybrzeza Australji tak wyglada. Zalaczam krotki filmik. Ziggy
BRoman Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Trochę w bok. Czy te krokodyle oprócz zjadania modelarzy służą do jeszcze jakichś celów modelarskich np. wyrobu pasków do nadajników ? 1
zbjanik Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Mniejsze osobniki mogą być bardzo przydatne do mocowania różnych przedmiotów, albo w elektronice- tzw. "krokodylki". 1
Ziggy Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Opublikowano 9 Lutego 2019 Witam, Lotka zostala odcieta,mocowanie serva w skrzydle skonczone. W lotce zostawilem 3mm wystajacego zeberka i zrobilem rowki w balsie. Troche wiecej pracy ale lotka bedzie mocniejsza. A teraz klejenie lotki troche odwaznikow nie bardzo ja widac. Zobaczymy jutro Ziggy
Emhyrion Opublikowano 9 Lutego 2019 Opublikowano 9 Lutego 2019 Zamknij drzwi, bo Ci krokodyle wejdą do środka
Ziggy Opublikowano 18 Marca 2019 Autor Opublikowano 18 Marca 2019 Witam, Musialem zrobic takie podwyzszenie do pokrycia dolnej czesci skrzydla. Kleje w domu bo caly czas temperatura jest powyzej 30. Ziggy
dyra63 Opublikowano 18 Marca 2019 Opublikowano 18 Marca 2019 Witam. Jeżeli jeszcze możesz to wzmocnij okolice posadowienia rury skrzydła w obydwu częściach tj .tej stałej przykadłubowej oraz w samym skrzydle.Jakiś miesiąc temu wstecz kolega roztrzaskał 3-metrową wersję ,prawdopodobnie nie wytrzymało coś w tym miejscu. Pioter zbudował już chyba z siedem jedenastek ,dotychczas nie było tego rodzaju problemów ,lecz ta rozbita była napędzana silnikiem Moki-180 -model był cięższy od poprzedników i w tracie wychodzenia z lotu nurkowego i zaciągnięcia steru doszło do kraksy.Ty na początku tematu pisałeś ,że będziesz nią latał na wyścigach ,gdzie lata się szybko i wykonuje ostre nawroty ,silnik też potężny - lepiej dmuchać na zimne.Pozdrawiam Adam.
Rekomendowane odpowiedzi