horn3t Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Cześć, fajna praca i pomysł, podobny do mojego projektu modelu który zrobiłem 5 lat temu. Na bazie prototypu płatowca P.11/II.6 zbudowałem model stylizowany na samoloty wyścigowe z lat 30 taka trochę fantazja w moim wykonaniu. Trzymam kciuki za ukończenie Tu link do szerszego opisu na innym forum https://www.rcclub.eu/viewtopic.php?f=14&t=10354&start=0 i film z latania i jeszcze fota z lotu 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Super! No i bialo-czerwony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ziggy Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zasmiecam wątek PZL ale wczoraj oblataliśmy Wilge z SAITO 90cc.Po zmianie silnika z DLE i przerobieniu mocowania baków, baterii i usprawnienia podwozia zredukowałem masę z 18.1 do 15.3kg. Ciężki SAITO zrobil swoje. Model lata bardzo dobrze, moc silnika jest wystarczajaca do holowania. Teraz czekam no śmigło Biela takie to Wilgi 25x8 Wracam z powrotem to mojej 11stki IMG_0971.MOV 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ziggy Opublikowano 17 Września 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Września 2022 Wilga oblatana. Saito 90 cc ma duzo mocy. Swobodnie może być użyty do modelu do 18 kg. Latam tylko na 60%.Czekam teraz na śmigło Biela 25x8 -makieta Wilgi. Jadę dalej z pokryciem kadłuba 11-stki. Do napędu steru kierunku będą użyte druty, trochę było zabawy z otworami na wyjściu Kadlub nabiera kształtu. Ziggy 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 18 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 Brawo! Kawał samolotu będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ziggy Opublikowano 15 Listopada 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Witam, Powoli następny krok. Statecznik pionowy wklejony. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 19 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Witam, Mam remont domu i dostęp do budy jest bardzo utrudniony. Prad wyłączony na następne 3 miesiące. Mieszkam w apartamencie więc tylko mogę pracować na pokryciu skrzydeł. Zbudowałem model PZL z firmy IBG models- skala 1.32 To był dobry pomysł aby dokładnie zobaczyć jak to wszystko jest ustawione w tym samolocie. Teraz imitacja blachy falistej. Dostałem próbkę papieru w takiej skali jak to pasuje do tej rozpiętości. Przygotowalem kawałek balsy pokryty włóknem szklanym pomalowanym Eze-Kote. Przykleiłem ten kawałek papieru używając Clear Gorilla Glue.Pomalowalem powierzchnie Eze-Kote ( dwa razy ) i dokończyłem używając tej samej farby Mr Hobby Numer 81 co było rekomendowane z IBG models. Po wyschnięciu zrobiłem próbe i wszystkie rowki są bardzo twarde i się nie wgniatają. Taki jest mój plan na pokrycie skrzydeł 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Co do blach falistych i wielkości nitów i śrób to podsyłam Ci wymiarowanie na oryginale. Ostatnie zdjęcie to już nowe malowanie. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 1 godzinę temu, mecenas napisał: Co do blach falistych i wielkości nitów i śrób to podsyłam Ci wymiarowanie na oryginale. Ostatnie zdjęcie to już nowe malowanie. Mozna tak sobie chodzic z suwmiarka i mierzyc ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 ??? Z racji stałej współpracy z MLP mam specjalne zazwolenie P. Dyrektora ?. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 18 minut temu, mecenas napisał: ??? Z racji stałej współpracy z MLP mam specjalne zazwolenie P. Dyrektora ?. Ooo, to ja bym chciał pomierzyć CR-714 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Krzychu, nie ma sprawy, jestem Twoim dłużnikiem za kabinę do P-51, więc napisz mi na priv co potrzebujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZKA Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 2 godziny temu, kesto napisał: Ooo, to ja bym chciał pomierzyć CR-714 ? Ale przecież on nie ma pływaków !? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 25 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Witam, Wojtek bardzo dziękuję za pomiary blachy. To jest ta tektura pociętą na paski i ten klej co używam. Górna powierzchnia skrzydła skończona i jutro zacznę przyklejac ten papier z rowkami. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 W dniu 19.12.2022 o 13:57, kesto napisał: Ooo, to ja bym chciał pomierzyć CR-714 ? Pojedz sobie do Rumunii IARa pomierzyc. Stoi chyba jakas replika przy ich lotnisklu w Bukareszcie. 16 godzin temu, Ziggy napisał: i ten klej co używam Na wszystkie moje rowerowe podroze, biore ze soba GORILLA TAPE (ten waski, czarny) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Markiton Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Nie wiem, może się mylę ? Ale chyba jest różnica między dętką rowerową, a - P-11 ? Jeżeli nie ma - to proszę o usunięcie wpisu .... Wesołych Świąt ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 26 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2022 Witam, Rozpocząłem pokrycie skrzydła.Pierwszy panel skończony - jestem zadowolony. Najwiecej czasu zajmuje odklejenie podstawy papierowej.Wtedy "blacha falista " jest bardzo lekka i można ja dowolnie układać. Tyle kleju wystarcza na jeden panel. Brzegi mocuje szpilkami, nakładam pasek tektury i przygniatam woreczkami z piaskiem. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 26 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2022 18 godzin temu, Jerzy Markiton napisał: Ale chyba jest różnica między dętką rowerową, a - P-11 Tyle, ze ja NIE do detki uzywam. I wyluzuj troche, po co sie spinac na swieta. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ziggy Opublikowano 15 Stycznia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Witam, Lewe skrzydło skończone. Zostawiłem jeden pasek ponieważ będę jeszcze sprawdzał zaklinowanie skrzydeł . Reszta powierzchni będzie pokryta Flite-Metal. Teraz czas na drugie skrzydło. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Wygląda OK. Tylko żebyś mi nie "skopał" malowania. Tu masz prawidłowe barwy jakich powinieneś użyć. https://www.modelpaint.pl/2017/06/24/tajemnice-polskiego-khaki/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi