Henryk S. Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Irku zobacz ile ja budowałem mojego Fokkera , gdybyś porządnie chwycił się za budowę a nie narzekał , to już dawno zapomniałbyś o budowie tego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Irek nie daj się podpuszczać pośpiech jest tylko wskazany przy łapaniu pcheł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Heniu - ale jak mam wybierać: zabrać się porządnie za model, a porządnie za język szwedzki, którego uczę się, odrabiam prace domowe i przygotowuję się do testów to wybór jest oczywisty nawet jeśli Wam nie bardzo to się podoba . Poza tym drugie hobby wciąga coraz mocniej niestety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 No jak nie wiecie ? Przeciez nasz Irek uwielbia strzelectwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Marku - sprzątanie, gotowanie i takie tam jest równie pasjonujące jak modelowanie ale nie to miałem na myśli . Kolega imiennik trafił w sedno tarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Niestety z jednego hobby musiałem zrezygnować by nie zostać przestępcą. Od 1.01.18 relaks z wykrywaczem metalu jest przestępstwem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinolesno Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Niestety z jednego hobby musiałem zrezygnować by nie zostać przestępcą. Od 1.01.18 relaks z wykrywaczem metalu jest przestępstwem...Witam w klubie Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogru Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Irku. Podglądając Twój wątek zakupiłem do swojego FOKKERka silnik RCGF30. Czy wiesz może dlaczego na oficjalnej stronie(https://www.rcgfusa.com/) producent nie przyznaje się do tego modelu silnika ? Czy to może jakiś stary model albo robiony tylko dla HK ? W jednym z poprzednich wpisów dotyczących sposobu zabudowy silnika pisałeś że rozstaw śrub na dole jest inny niż na górze ? Nie bardzo rozumiem. W moim egzemplarzu jest OK tzn rozstaw na prostokącie o wymiarach 54x70mm oczywiście z niewielkim rozrzutem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Wojtek - rozstaw śrub mocujących silnik do wręgi jest tak jak napisałem; dla góry 68mm licząc od środków śrub i 70mm dla dolnych. Nie wiem dlaczego taka nieznacząca różnica ale jest. Ja też zaraz po zakupie sprawdzałem na stronie, którą podajesz. Wydaje mi się, że HK pozbywało się zapasów produktu, którego zaprzestano produkcji. Zauważ, że wprowadzili model 32cc. Tak ja to sobie tłumaczę. Odpalałeś już? Ja jeszcze nie bo nie mam do czego przymocować ponadto do mojej nieco większej wersji może być za słaby, a na pewno za lekki dlatego przyglądałem się już kolejnemu budżetowemu Turnigy 58cc. Tylko tu pewnie ta sama sytuacja - pozbywają się produktu. Niestety prace nad moim idą baaardzo wolno; na dzień dzisiejszy kończę "żeberka" statecznika poziomego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogru Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 No fakt. Jak teraz jeszcze raz dokładniej zmierzyłem to u mnie jest 69 i 70mm - Przymajmniej w tym chińczyk jest powtarzalny że nie trzyma standardu Silnika jeszcze nie odpalałem, podobnie jak budowy Fokerka. Jestem po przeprowadzce i wszystkie graty modelarskie i nie tylko leżą na KUPIE. Musze jakoś wyposażyć pomieszczenie wywalczone na modelarnie i wtedy mam nadzieje ruszę z robotą. Na razie gromadzę brakujące materiały i próbuje zrozumieć co autor miał na myśli . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 dla miłośników fokkera piękny makietowy zestaw 1/4 firmy proctor jest do kupienia w Warszawie na Bitwy Warszawskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Arek - firma Proctor jest mi dobrze znana miedzy innymi z dokładnego odwzorowania makietowego. Myślę, że nie podałeś ceny celowo by nie wywołać niekontrolowanego szału zakupu tego modelu :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Tak z trzy i pół pewnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 W US to 550$ http://www.proctor-enterprises.com/products/museum/eindecker/eindecker.htm Dodając wszystkie składowe plus zarobek to nie wiem ile sobie liczą Ale podliczcie jeszcze proponowane dodatki z silnikiem włącznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogru Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Na razie zostanę przy "kicie" od południowych sąsiadów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Na półce stoi za 2950,- myślę, że do negocjacji, silnik też do niego mają - gwiazda "saidela" czy jak to się piszę, oczywiście silnik nie wchodzi w tą cenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Irku. Podglądając Twój wątek zakupiłem do swojego FOKKERka silnik RCGF30. Czy wiesz może dlaczego na oficjalnej stronie(https://www.rcgfusa.com/) producent nie przyznaje się do tego modelu silnika ? Czy to może jakiś stary model albo robiony tylko dla HK ? W jednym z poprzednich wpisów dotyczących sposobu zabudowy silnika pisałeś że rozstaw śrub na dole jest inny niż na górze ? Nie bardzo rozumiem. W moim egzemplarzu jest OK tzn rozstaw na prostokącie o wymiarach 54x70mm oczywiście z niewielkim rozrzutem Temat już był poruszany.To jest RCG nie RCGF i HK wali w gumy oferując go jako RCGF.NIe to opakowanie,nie ten zapłon,jedynie na szarym kartonie naklejka papierowa Made by RCGF ale taką ja też mogę przykleić.RCGF nie produkował 30 tylko 32 ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Temat już był poruszany.To jest RCG nie RCGF i HK wali w gumy oferując go jako RCGF.NIe to opakowanie,nie ten zapłon,jedynie na szarym kartonie naklejka papierowa Made by RCGF ale taką ja też mogę przykleić.RCGF nie produkował 30 tylko 32 ccm A co powiesz o RCGF55 z HK wygląda tak samo jak ten http://www.zjrcgf.com/product650.html tylko inny zapłon . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Mam jeszcze niby RCGF 20cc i też takiego nie było? Niestety na obu silnikach nie ma żadnych oznaczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogru Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Wojtku - próbowałem przed zadaniem pytania trochę poszperać na temat RCG i RCGF ale nie znalazłem niczego konkretnego. Możesz posłać link to wątku o którym piszesz ? Kto w takim razie jest producentem tych silników ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi