wojcio69 Opublikowano 27 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 15 prawdziwych skarg turystów, w które aż ciężko uwierzyć! 1. Piasek na plaży był zbyt sypki. Dostawał się do wszystkich kieszeni i toreb. 2. Nikt nas nie poinformował, że w jeziorze są ryby. Nasze dzieci były przerażone. 3. Podczas mojej wycieczki po Indiach byłam oburzona, że większość restauracji serwowała curry. Nie lubię ostrego jedzenia. 4. Sklepy w Puerto Vallarta były zamknięte po południu, a ja często chciałam coś kupić w trakcie siesty. To powinno być zabronione! 5. Ukąsił mnie komar. W broszurze nie było napisane, że w Grecji są komary. 6. Zarezerwowaliśmy wycieczkę do parku wodnego, ale nikt nas nie poinformował, że mamy zabrać kostiumy i ręczniki. Myśleliśmy, że będą wliczone w cenę. 7. W broszurce powinno być napisane, że w lokalnych supermarketach nie ma pierników. 8. Piasek na plaży nie wyglądał jak ten na zdjęciu. Był bardziej żółty, a nie biały. 9. Byliśmy na wycieczce w Hiszpanii i mieliśmy problem z dogadaniem się z taksówkarzami, bo wszyscy mówili po hiszpańsku. 10. Nikt nas nie poinformował, że na plaży można się opalać topless. Mój mąż nie mógł się przez to zrelaksować. 11. Lot z Jamajki do Anglii zajął nam 9 godzin, podczas gdy nasi znajomi z Ameryki wracali do domu jedynie 3 godziny. To niesprawiedliwe! 12. W broszurze było napisane, że kuchnia jest w pełni wyposażona jednak nie było w niej podstawek do jajek. 13. Z narzeczonym rezerwowaliśmy pokój z dwoma łóżkami, ale dostaliśmy jedno podwójne. Obarczam Was winą za to, że jestem teraz w ciąży. To by się nie stało gdybyśmy dostali pokój jaki zarezerwowaliśmy. 14. Drogi były tak nierówne, że w drodze do hotelu nie mogliśmy czytać przewodnika. 15. Musieliśmy czekać w upale na przystani, żeby wejść na łódź, na której nie było klimatyzacji. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 27 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 14 minut temu, wojcio69 napisał: 15 prawdziwych skarg turystów, w które aż ciężko uwierzyć ależ nie Wojtku...absolutnie prawdziwe, jakiś czas temu zajmowałem się pilotażem grup turystycznych..... znajoma pilotowała grupy góralskie ze Wzgórz G.... no te które do Polski pod nadzorem przylatują.....istny horror, ale nie mogę napisać w szczegółach bo to polityka przez duże P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 27 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 1 godzinę temu, wojcio69 napisał: 15 prawdziwych skarg turystów, w które aż ciężko uwierzyć! Cóż, nieraz już słyszałem opinię, że w epoce minionej bywało siermiężnie, ale ludzie byli solidniej edukowani... I niestety patrząc na to co poza chlubnymi wyjątkami reprezentuje sobą obecna nacja, chyba mają rację... Kiedyś własna niewiedza czy prostactwo była powodem do wstydu i zażenowania, dzisiaj do dumy i samozadowolenia.... Nie ma się z czego śmiać... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 27 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 Nie ma się z czego śmiać niestety a pokolenie homo googlensis to ... Inna bajka to ci górale ... Fakt było siermiężnie ale nikt nie zwracał na to uwagi i w zasadzie był zadowolony. Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Bywa ? Moja własna obserwacja z wczoraj: pewna pani przyszła do obsługi budki z kebabami z pretensją, że na zewnętrznej ścianie jest pająk co przeraża jej dzieci i domaga się natychmiastowego jego usunięcia... Oczywiście została zlana i odeszła oburzona. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Oj panie z dziećmi to szeroki temat a argument pan ja mam dzieci jest nagminny.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Z serii nasi milusińscy, instrukcja dla Świętych młodzianków Wyjazd z rodzicami samochodem instrukcja dla dzieci 1. Najpóźniej kilka dni przed wyjazdem koniecznie rozchoruj się - może być katar, sraczka albo wysypka - pełna dowolność. 2. Spakuj ze 3 kg zabawek - te duże są najlepsze na wyjazdy. 3. Nie pakuj swojej przytulanki. Jak matka zapomni będziesz miał powód do ryku. 4. Zanim wsiądziesz, przejdź się po błocie. Kopniaki w siedzenie będą się ładnie zaznaczać na tapicerce fotela przed Tobą. 5. Nie sikaj przed drogą. Zatrzymacie się gdzieś zaraz po wyjedzie z domu. 6. Będzie wtedy okazja, żeby kupić parę rzeczy na stacji benzynowej. 7. Pamiętaj, żeby zwrócić uwagę na fakt, że pas jest za ciasno zapięty lub nie masz miejsca na nogi. Głośno. 8. Po drodze obwieść, że chcesz kupę. 9. W toalecie powiedz, ze już Ci się odechciało. 10. Odczekaj z 15 minut do 20 i znowu zaalarmuj, że chcesz kupę. Zawsze to więcej okazji do rozprostowania nóg w trasie i kupna kolejnych rzeczy na stacji. 11. Uprzyj się na picie bez dzióbka. Będziesz miał czym się oblać po drodze. 12. Zjedz w domu taki posiłek, żebyś albo rzygnął po drodze albo konał z głodu na widok McDrive'a. 13. Zaśnij w aucie około 17-18. Podróż jest taka męcząca, a rodzice chętnie posiedzą z Tobą do północy. 14. Papierki, opakowania, butelki rzucaj pod nogi. Przydepczesz, jak będziesz wysiadał. 15. Co 15 minut lub częściej kontrolnie pytaj czy daleko jeszcze. 16. Wzdychaj i przewracaj oczami, narzekaj, że się nudzisz. 17. Jeśli podróżujesz z rodzeństwem krzyczcie, kłóćcie się i bijcie. Najlepszy moment to ten, kiedy rodzice rozmawiają przez telefon. 18. Przygotuj sobie serię pytań do zadawania po drodze. 19. Poproś, żeby w trakcie jazdy włączać non stop jedną piosenkę. 20. Poproś kierowcę, żeby otworzył Ci butelkę lub opakowanie, podniósł to co Ci spadło lub zobaczył to, co pokazujesz mu na swoim tablecie. Cudownej podróży! ?? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Twoje dzieciaczki to znają? Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 2 minuty temu, wojcio69 napisał: Twoje dzieciaczki to znają? Wojtku, mój syn ma 46 lat, ale z tego co wiem to wnuk takie działania w przeszłości podejmował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 podrzucę listę wnuczkowi ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Lądowanie.mp4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 54 minuty temu, latacz napisał: podrzucę listę wnuczkowi...... Twoje dzieci uciesza się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 e -dla Synowej wszystko... nie będą się nudzić... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 9 godzin temu, latacz napisał: podrzucę listę wnuczkowi ? Nie ma potrzeby. Dzieci się już z tą listą rodzą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 29 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 11 godzin temu, wojcio69 napisał: Lądowanie.mp4 266 kB · 0 pobrań I to się nazywa wodowanie.... ..................................................................... IV Rzesza? https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/militaria/84-latek-z-niemiec-trzymal-w-piwnicy-czolg-z-czasow-ii-wojny/xdmjtrw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 8 godzin temu, RomanJ4 napisał: IV Rzesza? https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/militaria/84-latek-z-niemiec-trzymal-w-piwnicy-czolg-z-czasow-ii-wojny/xdmjtrw Raczej nadgorliwość gorsza od faszyzmu, człowiek kolekcjoner, o czołgu wiedzieli wszyscy i nagle kilka lat temu mu go zabrali 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 1 godzinę temu, qpa napisał: człowiek kolekcjoner..... tylko zamka nie usunął i lufy nie przewiercił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 1 godzinę temu, d9Jacek napisał: tylko zamka nie usunął i lufy nie przewiercił? tak a jeśli kolekcjonujesz monety to wywierć dziurę albo przetnij wyjątkowy znaczek pocztowy -to na pewno nikt nie użyje. Wiercenie luf, zaspawanie zamków -to barbarzyństwo względem zabytków techniki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 8 minut temu, latacz napisał: to barbarzyństwo względem zabytków techniki. też...ale to relikt z czasów komuny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Jakiej komuny ? Moim zdani liczył na powrót .Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi