Vesla Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Dzisiaj jeden z dronów postanowił się wyrwać spod kontroli. Utracił kontakt z operatorem (operator prowadzi w goglach FPV) i robiąc świecę wylądował na szczycie drzewa. Następnie postanowił się wyłączyć i tylko pikał na nas przy pomocy ESC. Rozpoczęliśmy operację ratunkową. następne kilkanaście minut to była zabawa w rzucanie kołkiem :-) Trzeba było przerzucić przez gałąź na której siedział dron, ciężki kawałek kołka z przywiązaną liną. Kiedy to już się udało, zostało zrobić huśtawkę i bujać się aż draństwo spadnie. i wiuuuu. Jego bliźniaczy kolega siedział na starcie i planował kolejne złośliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Ach te drzewa... tak szybko rosną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Lina i kamień to najlepszy odzyskiwacz dronow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Do czasu, aż ktoś wymyśli dron z łapką do ściągania dronów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 A co to będzie jak wynajdą (co jak myślę może niedługo nadejdzie) naprawdę pojemną tanią baterię...? https://www.youtube.com/watch?v=eyU3g7wlBcA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Będzie ubaw. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Ach te drzewa... tak szybko rosną... ...nauczmy się je omijać (czyt.: kochać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Na odzyskanie jest lepszy sposób niż jakieś tam wynalazki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisker Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Mój również wymyślił sobie, że posiedzi trochę na drzewie. Niestety w nazie pułap RTH ustawiony jest na sztywno na 20m i okazało się, że to za mało. Po zerwaniu linka rc quad przeszedł w tryb RTH i pięknie wbił się w koronę ponad dwudziestometrowej sosny. Gdyby nie pikanie ESC w życiu bym go nie wypatrzył. Żadne czary nie pomogły. Anie wiatr, ani strzelanie z łuku, ani zaklinanie. Dopiero profesjonalny drzewołaz poradził sobie z zadaniem i w zasadzie obyło się bez strat. Piszę "w zasadzie", bo pakiet rozładował się do zera i chyba nie będę go używał. Co prawda udało mi się go zreanimować, ale trochę spuchł i strach korzystać (mimo że wydatek nadal jest ok). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Zawsze można zrobić tup tup na górę i go zdjąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisker Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Niestety na to drzewo nie dało się zrobić tup-tup. Brak solidnych gałęzi do 15m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 To zostaje siekierka i wycięcie tych pierwszych 15 metrów bez gałęzi a potem tup, tup na górę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Niestety na to drzewo nie dało się zrobić tup-tup. Brak solidnych gałęzi do 15m. Można nowocześnie... Albo tradycyjnie, na łazidłach bartniczych: W każdym razie, nie problem dla chcącego (i nie mającego lęku wysokości). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romsonic Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 E tam. Biadacie jak baby. Komandosa wam brakuje na lotach. U mnie raz był. Chwytał modele w dłonie [podczas ich lotu ]A nadto co pokażę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 To i ja wam dam zdjęcie nie mój ale znajonego. I tak se wisiał 2 dni zanim nie przyjechał podnośnik ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romsonic Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 To i ja wam dam zdjęcie nie mój ale znajonego. IMG_20171016_174736.jpg I tak se wisiał 2 dni zanim nie przyjechał podnośnik ;p IMG_20171016_175827.jpg Wow .Jesienna akcja.Prawie jak po żywego kota z narażeniem życia i sprzętu... .Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Ważne że małe starty, tylko skrzydła ucierpiały (ale już je naprawił) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Przerabialiśmy w 2015 roku taką akcje http://pfmrc.eu/index.php/topic/44424-modelarze-z-rudy-śląskiej/?p=580901 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Można nowocześnie... W każdym razie, nie problem dla chcącego (i nie mającego lęku wysokości). To są słupołazy do betonowych słupów. Na drzewo w tym w życiu nie wejdziesz. Potrzebne są słupołazy do słupów drewnianych: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boruta Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 to są słupołazy, na drzewo w tym nie wleziesz. Potrzebne są drzewołazy, takie z hakami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi