jarek996 Opublikowano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 W dniu 11.12.2022 o 20:09, Grifon napisał: pęknięte skrzydło piankowe taśmą klejącą Nie pisz mu nawet o takich technologiach, bo Krzys jeszcze do tego nie doszedl ? Krzysiu ; gdybys jednak NIE podolal z Lublinem, to zarezerwowlalem Ci "plywaczka" . Lata powoli, pieknie zrobiony (wiele mozesz sie nauczyc) no i jest tani ? Pisz na priva GDZIE przeslac . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 13 Grudnia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 Czas na oklejanie i tu pytanie - czy stosujecie na Koverall nitrocellon, czy jakieś inne smarowidło? 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZKA Opublikowano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 2 godziny temu, kesto napisał: Czas na oklejanie i tu pytanie - czy stosujecie na Koverall nitrocellon, czy jakieś inne smarowidło? Ja użyłem Caponu , coveral naprężyłeś gorącym powietrzem (chyba) i to wystarczy . Pokrycie moich skrzydeł zdążyło już zżółknąć ? Czy tylko mi się wydaje czy przenosiłeś wyżej orczyk steru ? Ja musiałem bo miałem kolizję linek napędu z zastrzałami statecznika 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 14 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 12 godzin temu, ZKA napisał: Czy tylko mi się wydaje czy przenosiłeś wyżej orczyk steru ? Ja musiałem bo miałem kolizję linek napędu z zastrzałami statecznika Musiałem przenieść wyżej z tego samego powodu. Zasugerowałem się dostępnymi planami, a tam był błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Cytat czy stosujecie na Koverall nitrocellon, czy jakieś inne smarowidło? Ja używam rozcieńczonego AK-20, nie napina jak cellon i nie ma niebezpieczeństwa że się coś powichruje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 U mnie sprawdza się CAPON , do przyklejania i do malowania pokrycia , dobierając odpowiednia gęstość. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 18 godzin temu, kesto napisał: Czas na oklejanie i tu pytanie - czy stosujecie na Koverall nitrocellon, czy jakieś inne smarowidło? A Koverall wymaga jakiejkolwiek impregnacji przed malowaniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 15 minut temu, RobertK napisał: A Koverall wymaga jakiejkolwiek impregnacji przed malowaniem ? oczywiście , trzeba zamknąć pory w tkaninie, jak tego nie zrobisz to masz sito. Ja osobiście używam minwaxu, ale ostatnio jest problem z jego dostepnością, wypróbowałem lakier firmy Bona, wychodzi podobnie to poliuretan na bazie wody, też nie śmierdzi i fajnie zamyka tkaninę, 2 -3 warstwy wystarczą. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Krzysiu, moze bys wydal taka ksiazke ??? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 21 Stycznia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 osłona popychacza 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 Krzysiu zbudowal w sobote oslone popychacza, a ja zrobilem zimowe 118 km na rowerze. Gdybym umial, tez wolabym zrobic oslone popychacza, ale umiem niestety tylko jezdzic rowerem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 Jarek po ci Tobie osłona popychacza?Popychaj na ile masz sił,nic nie zasłaniaj.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 17 godzin temu, Grzesiek napisał: Jarek po ci Tobie osłona popychacza?Popychaj na ile masz sił,nic nie zasłaniaj.? No wlasnie z oslona, to nikt nie bedzie widzail, ze sie za nia NIC nie dzieje. Ja juz za stary na "popychanie" ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Oklejanie kadłuba 16 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz Opublikowano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Witam. To co można zobaczyć u Krzysztofa , to chyba najwyższy stopień sztuki modelarskiej. Można wiele podpatrzeć, nauczyć się i nacieszyć oczy /można i pozazdrościć/. Gratuluję umiejętności , Rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 3 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Dzięki Eugeniusz. To co prawda przesada, ale fajnie się czyta. Coraz bliżej do finału. Koniec oklejania i czas na malowanie. 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZKA Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Krzysztofie , zabezpiecz magazynki bo mogą wypaść ? Lublin R-XIII 035-7.tif 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 13 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Trochę szczegółów obrotnika SS-32bis. 17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 16 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Zapomniałem jeszcze o oparciu dla strzelca i o czymś, co przypomina tabliczkę znamionową. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 5 godzin temu, kesto napisał: Zapomniałem jeszcze o oparciu dla strzelca i o czymś, co przypomina tabliczkę znamionową. Tak wlasnie czegos mi tam brakowalo ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi