d9Jacek Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 4 trytki, pompka od spryskiwacza, reszta od cisnienimierza... dwa przewody zakończone bananami no i jeden kabel USB 2.0..... Grzegorzu, Paweł jeszcze nie wie co to jest, dlatego nas zapytał......ot , takie устройство Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Paweł jeszcze nie wie co to jest, dlatego nas zapytał..... ot , takie устройство może raczej powinien komisję Macierewicza..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 28 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Ale Wy jesteście niecierpliwi, odpowiedź będzie, ale dajmy jeszcze szansę innym :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Ja wiem, ja wiem ! To jest PIPSZTAK DO BULBULATORA To była łatwa zagadka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Kilka niezwiązanych ze sobą elementów połączonych tyrtytkami dla beki Wykorzystasz to jako sprawdzian i zrzucisz dane do kompa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 e tam, to element składowy pracy dyplomowej Pawła, wersja 4.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 podobną "pracę dyplomową" wykonał ostatnio mój 6-latek ze znalezionych w garażu części , może się w końcu dowiem z tego wątku do czego to służy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) Pewnikiem kombinują wykres indykatorowy silniczka robić i w kompie wyniki rejestrować ..... Edytowane 28 Marca 2019 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Może gotowiec..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 To nie jest jakiś wynalazek do tankowania modeli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 28 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 To nie jest jakiś wynalazek do tankowania modeli? Ciepło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Kiedyś ładniejsze / zgrabniejsze były tankowaczki https://images.app.goo.gl/EbDaxgkbu7gWgVJT6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinolesno Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 To jest chyba pompka do wytwarzania cisnienia w zbiorniku paliwa? Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Paweł pewnie kombinuje coś do tankowania zbiorników modeli szybkościowych albo wyścigowych ! Taki patent do przymocowania mechanikowi na rękawie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f2cmariusz Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 na niemieckim ebay'u zamówiłem 13 marca a dzisiaj prosto z Chin Guangzhou oprawka u podstawy w kwadracie a na górze ER32 przyszło. Do poprawki bo mieści się prostopadłość i równoległość w paru setkach (3-4 na 44 mm pomiarowych). Ale to nie problem jak trzy szlifierki na płasko stoją za ścianą. Cały czas jest idea aby po zaznaczonym czerwonym konturze samo się wyfrezowało na raty. Bo to nie problem stanąć na dużej tokarce i ... stać i przybierać przekładać o 90 stpni i znowu do rysy czy wymiaru przybierać. Technologię jak nie było CNC do perfekcji opanowałem. Czerwony kontur słabo tu widoczny. Karter cały ze stali o masie 91,6 grama. cylinder z żeberkami wykonany z brązu o masie 52 gramy. Nakrętka śruby kompresyjnej przylutowana. Takie same. Zamienność całkowita wyszła w pierwszej partii. Teraz będzie podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Mariusz , wiem ze dasz rade ! Zainwestuje w TO https://www.tradera.com/item/302065/345091677/motoravgjutning , a Ty tylko dokoncz , aby dzialal ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Mariusz , wiem ze dasz rade ! Zainwestuje w TO https://www.tradera.com/item/302065/345091677/motoravgjutning , a Ty tylko dokoncz , aby dzialal ....... przy okazji gratuluję zwycięskiej licy tacji qurrcze, a skąd wiedziałes że to zapisałem ..................Big Brother ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Dzieki , ale silnik wygrany dla kolegi . Ja jak wiesz mam juz OS 300 Sirius. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f2cmariusz Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 zdecydowanie po kolei. Ta cała moja filozofia po prostu musi się przestawić po zakończeniu zajmowaniem się F2C. Z Pawłem zdecydowanie mamy konkretne plany ale podstawa tych planów z mojej strony to własny park małych wręcz bardzo małych maszyn CNC zdolnych w powtarzalny sposób wytwarzać detale charakteryzujące się w pełni zamiennością całkowitą. Tu długo by opowiadać ale powiem tylko że czwartą maszyną musi być teraz konwencjonalna maszyna: szlifierka do wałków i otworów. Mała zdecydowanie mniejsza od łódzkiego Jotes SWA 10 Ja na razie dzisiaj wiem że tokarka jest gotowa z mojej strony wszelkie płatności dokonane i spokojnie czekam aż kontenerowiec na przykład Salahuddin dowiezie kontener z moją tokarką CNC210 do Europy. A później do modelarni przy fabryce. Tym razem wykupiłem opcję z dostawą na miejsce. I taką polecam bo papiery czyli formalności opłat VAT czy cła mając papiery przesłane kurierem można dokonać w trakcje dostawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 28 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Przyznaję się ta gwiazdka wyląduje u mnie???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi