jethrotull Opublikowano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Gzie tam wlokę się , bo w miedzy czasie wystrugałem sobie coś takiego IMG_1316.JPG Jakaś linka Ci ze skrzydła dynda, to chyba antenka od radia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinolesno Opublikowano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Jakaś linka Ci ze skrzydła dynda, to chyba antenka od radia? To o ile mi sie wydaje uwieziowka wiec nie antena a linki sterujące. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Witam Kawałek sklejki a tyle radości no to zrobiłem jedno oprofilowanie no dobra zrobiłem też drugie zostało troszkę pod szpachlować i wyszlifować CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Witam Dzisiaj niewiele zalaminowałem kadłub ,tkanina 33g/m za to zmajstrowałem sobie rozrusznik ,tak kręci 55 CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Dajesz ostro nie odpoczywasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Dajesz ostro nie odpoczywasz. Właśnie przy tym ODPOCZYWAM :D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Witam mały kroczek do przodu CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Jak dla mnie to gigant, ale bardzo fajny. Masz jakiś pomysł na malowanie? Pzdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 . Masz jakiś pomysł na malowanie? Pzdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Witam Moja "ulubiona" robota przy modelu CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Witam trzeba podgonić robotę przy RWD W kwietniu 2019 musi latać kadłub prawie gotowy do malowania, czas brać się za laminowanie skrzydła CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Fajnie wygląda machina - czekam na efekt końcowy i oblot !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 13 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Witam no to do przodu, tkanina 25g/m 2X CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Fajnie Ci to wychodzi. Najbardziej lubię ten etap prac przy modelu Pozdrawiam, Z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 No zacnie to wygląda . 180cm rozpiętości to kawał fajnego samolotu. Przeczytałem cały wątek z uwagą i mam pytanie: jakiego profilu użyłeś w skrzydłach? I czy posiadają zwichrzenie? Odnośnie malowania, sugeruję użyć farb Hataka http://hataka-hobby.com/products/orange-line-polish-air-force-paint-set/ lub wzorować na nich. One chyba są najbliższe oryginałowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 No zacnie to wygląda . 180cm rozpiętości to kawał fajnego samolotu. Przeczytałem cały wątek z uwagą i mam pytanie: jakiego profilu użyłeś w skrzydłach? I czy posiadają zwichrzenie? Odnośnie malowania, sugeruję użyć farb Hataka http://hataka-hobby.com/products/orange-line-polish-air-force-paint-set/ lub wzorować na nich. One chyba są najbliższe oryginałowi. Clark Y 15 u nasady zaklinowany na 1.5 stopnia końcówka skrzydła Clark Y 15 zaklinowana na 0 statecznik poziomy symetryczny 6% zaklinowany na 0 skłon i wykłon silnika silnika 2 stopnie Wzory farb zamówione PS pozdrawiam z pikniku z Kielc i w tym roku zapraszam na " czekoladkę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 , postaram się zawitać również w tym roku, choćby tylko dla tej "czekolady" . Do końca nie jestem przekonany do tego profilu, tu sugerowałbym skontaktować się z Jarkiem awiatikiem z tego forum, on jest specem od profili. Na pewno dobrze zrobiłeś że zastosowałeś skręcenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Miałem kilka "myśliwców" z tym profilem co prawda mniejsze do 1,6m i dobrze latały to zastosowałem tą kombinacje jako sprawdzoną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Od początku obserwuję twoją relację z budowy . Fajny samolot, też miałem ochotę go zbudować , ale ostatecznie padło na PZL 46 SUM. Życzę powodzenia w budowie i lotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Życzę powodzenia w budowie i lotach. Dzięki Zabrałem się za podwozie a właściwie za osłony podwozia. tak wygląda jedna goleń osłony na jedną goleń poskładane sklejone na Poxipol ,będzie z tego wyszlifowane oprofilowanie które zalaminuje tkaniną a na koniec poskładałem RWD w całość Fajny jest co nie Pytanko tłumik wystaje pod gondole silnika za dużo ( będzie jeszcze 3 0 mm wlotu powietrza do gaźnika ) a tam chciałem schować tłumik można to obciąć ( nie zmieni dźwięku na gorszy ) PS środek ciężkości tego bez maski i śmigła jest 15mm do tyły od planowanego CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi