jarek996 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zalezy, jaka Sanwe masz na mysli, bo na przyklad "pistoletowe" sa bardzo dobre, zarowno pod wzgledem hardware, jak oprogramowania. Moj syn uzywa do aut RC i naprawde nie ma na co narzekac. Taka : http://sanwa-denshi.com/rc/sky/propo/rds8000.html "Pistolety" sa raczej prostsze ( nie w budowie , choc moze tez , ale przede wszystkim w obsludze ) . Mniej kanalow i ustawien. Akurat w samochodach to chyba SANWA jest dosyc mocna . "Lotniczo" sa gdzies tam na szarym koncu ( jesli chodzi o ilosci sprzedazy ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 no jak praktycznie zaproponujesz komuś zrealizować to zapoznanie sie na żywo z aparaturami (różnych producentów, tym bardziej aparatur wyższej klasy o jakich tu rozmawiamy). Bo na razie to puste słowa, a ciekawi mnie to wielce w kontekście skrytykowania mojej propozycji (moralnej czy nie to kwestia własnego osądu) lub lub wyśmiania mojej propozycji poznania urządzenia w teorii poprzez czytanie instrukcji (a ze względu na prace zawodową, czytam rocznie setki instrukcji - nie kart katalogowych, aby dobrać właściwe urządzenia). A konkretnie co ma Ds-16 czego nie ma Mz-32,pomijajc cene i obudowe? Skrypty i programy tez zostawmy, bo zrobi sie watek informatyki komputerowej Nie chce mi sie szukać, więc mam pytanko do użytkownika - czy w MZ32 jakiś kanał (potencjometr, suwak) może być mnożnikiem dla dowolnego miksera (lub nawet jednego punku w mikserze)? Np, żeby potencjometrem płynnie regulować np. róznicowość w jakimś zakresie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 "żeby potencjometrem płynnie regulować np. różnicowość w jakimś zakresie" - w ds14 mam to ogarnięte akurat na trymerze od kierunku bo taki mi pasowało, choć w manualu tego nie znalazłem - to tak apropo intuicyjności oprogramowania choć jestem początkujący w tym systemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 "żeby potencjometrem płynnie regulować np. różnicowość w jakimś zakresie" - w ds14 mam to ogarnięte akurat na trymerze od kierunku bo taki mi pasowało, choć w manualu tego nie znalazłem - to tak apropo intuicyjności oprogramowania choć jestem początkujący w tym systemie co ma jeti, starszy graupner czy futaba to ja wiem. nie pytam też czy to ma jakikolwiek sens do codziennego latania. pytam czy ma to o MZ32 I ta funkcja jest opisana w instrukcji Jeti Wybierajac auto, nawet najtansze i najbardziej badziewiaste, tez chyba nie kierujesz sie jedynie przestudiowaniam instrukcji obslugi lub opiniami zaczerpnietymi na forach internetowych, lecz idziesz do handlarza i robisz jazde probna. Auto ma jeździć. W porównaniu z autem, aparatura ma spełniać troche więcej funkcji. Dla mnie teraz często wysublimowanych Nie każdy kolega, modelarz, czy sprzedawca o nich wie A jesli nie potrzebujesz takich funkcji, to bierzesz taką aparaturę na jaką Cie stać i jaka Ci sie podoba. Tak jak z autem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 hmm. Nie do końca sie z tym zgadzam. Ale nie ma co śmiecić. Tylko sprawdzać jak najdokładniej samemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 "to tak apropo intuicyjności oprogramowania" Dłużej czytaj, wolniej pisz :-) Nigdy Cię nie podejrzewałem że Ty możesz niewiedzieć. Proponuję posprzątać wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Auto ma jeździć. Znowu sie nie zgadzam Jurek ! Moje ma jezdzic ,ale oprocz tego zabrac ( jak trzeba ) moje modele , zabrac ( jak trzeba ) moje rowery , zabrac ( jak trzeba) 6 osob i nasze rowery , ma miec mozliwosc ksztaltowania wnetrza wg moich potrzeb , ma NIE MIEC rozbudowanych ( bo tego nie lubie ) podswietlanych na 27 kolorow konsol przy kierownicy no i ma "plynac" na dlugich trasach . Te wymogi ( wg mnie ) spelnia tylko JEDEN samochod : Renault GRAND ESPACE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Jeszcze kilka podobnych by się znalazło ale to widać w katalogu lub zaraz po wejściu do auta. A w aparaturze nic mądrego nie widać zaraz po wyjęciu z pudełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Jeszcze kilka podobnych by się znalazło ale to widać w katalogu lub zaraz po wejściu do auta. Podobnych owszem , ale dla mnie "francuskosci" wnetrza nic nie zastapi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Fuuu. Francuzi robią kiepskie aparatury Francuskość gdzie indziej lubię Ale górki do latania maja boskie! Cudowne! Wspaniałe! No i tam maja różne aparatury. Od futab mz po turnigy. Można pojechać i pogadać a do tego to nieźli piloci i modelarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Praktyczne pytanie do użytkowników Futaby T18SZ. Czy w menu systemu moźna ustawić mode 4 drążków dla wersji aparatury w mode 2. W instrukcji tego nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Jeśli Tomek F. na Futabie lata w czwórce to tu też na pewno się da. Ale jak to ja już nie wiem. Chyba trzeba byłoby zapytać w Futabie albo u sprzedawcy jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 W manualu 18-tki nie ma menu na przełączenie mode 4. Chyba ze ręczne przecpinanie kanałów. Może jednak się da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Ponieważ w F 18 można każdą funkcje przypisac do każdego manipulatora ustawiłem sobie Mode 11,219. I tak podwozie w góre drążek lewy na dół,podwozie w dół drążek prawy w górę po wcześniejszym przestawieniu wyłącznika SC w środkową pozycję . Reszta normalnie;w prawo to w lewo w lewo to w prawo. I dobrze mi z tym. Ty szukasz nadajnika czy maggi do zupy albo...... do ....y?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Dobrze kombinuje on wie co potrzebuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Ponieważ w F 18 można każdą funkcje przypisac do każdego manipulatora ustawiłem sobie Mode 11,219. I znów się mylisz lub nie rozumiesz. Nie można przypisać do drążka J4 sterowania lotkami jeśli mamy nadajnik z Mode2. Tak samo nie da się przypisać sterowania sterem kierunku do drążka J1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 This is the MODE1~MODE4 setting. To change the mode the stick ratchet must be changed. Request that this be done by Futaba Service (Charged modification) co by to nie znaczyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi