semp Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Jakiś czas temu kupiłem model arf Toprc P-51 Mustang. Model był trochę zaczęty, ale ja będę go kończył.Model ma 2,26 rozpiętości i będzie latał na silniku 55ccm. Jest również podwozie elektryczne.Planowany oblot tak koło kwietnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Bardzo ładny model - co będziesz kończył? To przecież gotowiec z pudełka, będziesz chyba jedynie montował wyposażenie rc i silnik. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Bardzo ładny model - co będziesz kończył? To przecież gotowiec z pudełka, będziesz chyba jedynie montował wyposażenie rc i silnik. ms Zwyczajnie brakuje "podgrupy" - SKLADAKI ( elektryczne i spalinowe ) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Dokładnie będzie tylko wyposażony i brakuje takiej grupy ARF-y. Podwozie do Mustanga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Dokładnie będzie tylko wyposażony i brakuje takiej grupy ARF-y. To mialem na mysli , tylko myslalem "po polskiemu" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Fotki z dalszego wyposażania Podwozie , silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 podwozie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Ładne to podwozie. Ile wynosi u ciebie wymiar x pokazany poniżej? Jaka jest średnica koła? Czy jak skrzydło jest w normalnej poziomej pozycji to mechanizmy chowania też tak sprawnie i bez oznak "ciężkiej pracy" chowają goleń? Na tym filmiku idzie to całkiem nieźle. Fajnie było by gdybyś mógł pokazać filmik w normalnej pozycji z dźwiękiem. Dziękuję Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Witaj! Ładny konik! Koło miałeś w zestawie czy sam kupiłeś? Jak sam szukałeś to poproszę www;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Witaj! Ładny konik! Koło miałeś w zestawie czy sam kupiłeś? Jak sam szukałeś to poproszę www;) http://www.bigplanes.nl/contents/en-uk/p1783_TOPRC-Model-P-51D-Mustang-Retract-System.html to jest zestaw dedykowany do tego Mustanga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Podwozie, x=240 mm , przy naładowanej baterii podwozie zamyka się i otwiera bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Kiedy jest planowany oblot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Kiedy jest planowany oblot? Plan jest na koniec kwietnia. kilka fotek z wyposażenia IMG_20190331_204029 (2).jpgIMG_20190331_204017.jpg Plan jest na koniec kwietnia. kilka fotek z wyposażenia jak daleko Mustang Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Poszukuję pilota do tego modelu, moż ektoś coś wie gdzie go kupić , w sensownych cenach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darod07 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Ja się piszę, bo rozumiem że chodzi o pilota oblatywacza. Kwestia zakupu nie wchodzi w grę ale wypożyczenie jak najbardziej, co do ceny na pewno się dogadamy....???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 12 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 W końcu zadziałało podwozie. Muszę powiedzieć ,że jakość podwozia Toprc do tego modelu pozostawia wiele do życzenie, raczej słabe mechanizmy. https://www.youtube.com/watch?v=_s-Ffw-KK80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darod07 Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Masz na myśli słabe jakościowo czy słaba siła mechanizmu? Mam zamiar nabyć takie dedykowane do do mojego Zero i zastanawiam się czy może ograniczyć się tylko do goleni przednich i mechanizmu z kółkiem ogonowym (są w miarę makietowe) a na mechanizm podwozia głównego dać np.Electrona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Masz na myśli słabe jakościowo czy słaba siła mechanizmu? Mam zamiar nabyć takie dedykowane do do mojego Zero i zastanawiam się czy może ograniczyć się tylko do goleni przednich i mechanizmu z kółkiem ogonowym (są w miarę makietowe) a na mechanizm podwozia głównego dać np.Electrona. Golenie są ok,chodzi o mechanizmy , mi już jeden wysiadł ze względu na zużycie po ok 20 cyklach, na szczęście reklamacja.Zakupiłem electrona. Czy masz zero z toprc? Jaka jakość wg Ciebie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darod07 Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Tak, mam Zero z Top RC. Na razie "nitowałem" i przemalowałem kadłub. Laminat cienki i trzeba uważać żeby nie podziurawić. Żeberka w skrzydłach też z cieniutkiej balsy i pękają po lekkim naciśnięciu- trzeba wzmocnić. Ogólnie za cenę prawie 1000€ jestem trochę rozczarowany, ale porównując z Zero Top Flite'a to i tak nie jest źle bo to w końcu pełny laminat. Zamierzam pochować wszystkie popychacze sterów do środka bo uważam, że przy tych rozmiarach modelu to nie przystoi aby tak ordynarnie wystawały na zewnątrz. Niby ARF ale trochę pracy mnie czeka żeby przypominał prawdziwe Zero...Na razie wygląda takJak zrobię więcej to może założę nowy temat 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darod07 Opublikowano 14 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Czy robiłeś jakieś modyfikacje w Mustangu odnośnie napędu sterów w ogonie? Jakie wstawiłeś serwa na wysokości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi