Grzesiek Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 I wykonanie zbiornika wycietego z blachy od ciasta 0,4mm.Oraz zastrzały.I polutowany o poj. Ok 50cm3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio72 Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 O ile pamiętam, to papa Schier sam zaprojektował co najmniej kilka różnych wersji Wicherka i namawiał do tego pozostałych budowniczych, więc uważam, że o ile da się rozpoznać, że jest to Wicherek, to wszystko jest dozwolone. A to czy się komuś podoba taki, czy inny to kwestia gustu, a na jego temat się nie dyskutuje. To nie jest makieta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 to jak pozostanie samozapłon, to te 50 ccm na 1/2 godziny pracy starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 ... Jeszcze apropo zbiornika,wole jak jest troszke cięższy,z uwagi na możliwośc później wyważenia. Stalowy? Stal jest lżejsza od mosiądzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 A w czym Ci teraz żona będzie piekła ciasto? To był chyba strzał w kolano z tą blachą z formy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 japonka obrzygana olejem z wydechu żółknie i nasiąka Finalnie naniesiona na wszystkie dekoracje warstwa chemoutwardzalnego lakieru poliuretanowego, zabezpiecza przed wpływem paliwa. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 to jak pozostanie samozapłon, to te 50 ccm na 1/2 godziny pracy starczy no i dobrze jest gaźnik rc i można zawsze zgasićA w czym Ci teraz żona będzie piekła ciasto? To był chyba strzał w kolano z tą blachą z formy to niebył strzał w kolano bo mam wyrozumiałą żone ,a wogóle to kupiłem sobie w markecie.Kamyczek czy ty wogóle czytasz co ja pisze bo wydaje mi sie że nie.A jak narazie to zaśmiecasz tylko wątek. Dziękuje bardzo Kamyczek za wyczyszczenie wątku,ze swoich wpisów nic nie wnoszących do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Coś tam powoli do przodu ,musiałem jeszcze raz jedną połówkę skrzydła okleić bo spadł mi śrubokręt i narozrabiał.Obecnie się sezonują .Przymierzam się do mocowania serv i mam dylemat,czy dać standardowe czy mini.Mam cyfrowe corony i turnigy (modelu nie pamiętam)wiem ze na pewno MG.Na gaz to niema wątpliwości ale stery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Witam moja 15 ma 3x 9g Tower pro ( nie pamiętam jaki model niebieskie ) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Witam przybyla pólka na serva i zbiornik.Serva jakie użyje to mikro.Powoli ale do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Grzesiek, jak wyszły elementy oklejane japonką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Super,chociaz nie dokonca jest to ORGINALNA JAPONKA oklejałem ply-spanem a to juz pozostawia troche do zyczenia ale i tak jest niezle,poprostu chodzi o ulozenie wlókien w papierze.Sa bardziej jedno kierunkowe w plyspanie,co idzie za bardziej naciaganiem celonem tylko w jedna strone.To jest moje odczucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Super śledzę budowę "Wicherka" bo to mój pierwszy latający model i darzę go wielką estymą i bardzo żałuję ale ze względów nazwijmy to technicznych nie mogłem napisać wcześniej....MAm oryginalny papier japoński uzywany w latach 60-tych do krycia modeli , papier uzywany do przekładek matrycowych w drukarniach, Papier na raster i nadruk Szczecińskie Zakłady Papiernicze "SKOLWIN"... chetnie służę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 9 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Ok dzieki bede miał na uwadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Jacku, bardzo dobra japonka, pamiętam ją, bo w modelarni Pałacu Młodzieży w Katowicach tylko taka była dostępna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 strasznie stare dzieje .. no bo generalnie to kryło sie Natronem, takim papierem w prążki, z jednej strony gładkim....a przyklejało się ....CERTUSEM ( był kiedys taki klej). w połowie lat 60-tych w CSH pojawiły się importowane z DDR zestawy modeli...Modele były takie sobie, ale w pudełku była b.dobra sklejka noo i materiał pokryciowy w rodzaju Modelspanu, podobny do tego czym kolega Grzesiek pokrył swojego Wicherka........... a tej japonki z rastrem, notabene bardzo cienkiej uzywałem jako podpokrycie przy kryciu szyfonem syntetycznym,- metoda Śp Jurka Zwolińskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Witam kolegow dawno nic ciekawego nie było a sie działo i tak.Przybyło podwozie duralowe oraz zaczołem kombinowac z oszkleniem.Wykożystałem do tego butelke po pepsi ,powycinalem formatki okienek.Następnie zmatowalem papierem ściernym 100 po obwodzie i przykleiłem na klej.Czy bedzie trzymac zobaczymy jutro.Fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 post-497-0-92176200-1426619244.jpg Grześ w mojej 15 szybka wykonana jest z jakieś butelki i docięta tak aby trzymała się bez kleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Jak bez kleju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 jest takie powiedzenie stolarzy " klij wtedy trzyma kiedy go nimo" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi