jarek996 Opublikowano 23 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Jak go spotkam , to zapytam JAK sie Pan Niemiec nazywa ( ten ktory mu to "produkuje" ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Dzisiaj u nas bylo 15 stopni i prawie bezwietrzna , sloneczna pogoda ! Uwinalem sie szybko z praca , spakowalem kilka modeli i pognalem na lotnisko. Bylo tam juz 4 kolegow i wszyscy trzymali ladny odstep ? Po zniesieniu i zmontowaniu modeli , naladowalem pakiety i w POWIETRZE ! Mialem premierowy lot modelu zakupionego od kolegi z forum . Jest to TAKI ( https://www.topmodelcz.cz/index.php?action=zbozi_detail&desktop=eshop&id=15583 ) model , ktory z silnikiem MEGA mknie PIONOWO w gore. Latanie nim to czysta przyjemnosc , ale przyszedl czas na HAWKA ! Niestety nie mam w nim jeszcze ustawionych zadnych "hamulcow" do ladowania , ale na szczescie na jesien wycielismy drzewa na jednej z linii podejscia i teraz mozna zaczynac ladowanie we wsi obok ? . Zauwazylem niestety , ze moje pakiety sa do DUPY ( jeden kupilem z modelem , a drugi jakis stary z wlasnych zasobow ) i model lata na polowie mocy. Strach go bylo wyrzucac , wiec po 3 lotach odpuscilem . Pozniej bylo latanie na zmiane Flipem i Kunaiem. 5 godzin na lotnisku ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Dzisiaj zapowiada sie znowu wspaniala pogoda , wiec juz pakuje sprzet ( w sumie to wszystko lezy w samochodzie ) i zmykam za chwilke polatac. Po poludniu bedzie jeszcze 100 km ( lub 60 , ale z jakims CIEZKIMI interwalami ) rowerkiem . Tak to wygladaja ciezkie czasy corony w Szwecji ? Pogoda w Malmö na dzisiaj : https://www.dmi.dk/lokation/show/SE/2692969/Malmö/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 28 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Niestety na naszym lotnisku modelarskim zakazali lotow, kara do A$13,000. A szkoda bo wlasnie zaczolem pracowac w domu i rano moza bylo zawsze wyczerpac 3-4 baterie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 U mnie tez nie wolno. Na razie do 5 kwietnia ale cos czuje, ze przedluza zakaz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 31 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 W Szwecji na razie mozna WSZYSTKO ? Dzisiaj bilem sie z myslami CO wybrac ( latanie , czy rower ) i wybralem rower. 87 km w BARDZO mocnym tempie. Ledwo nogi ciagne za soba ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 To dobrze, czy źle, że wolno WSZYSTKO ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacacyl Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) 13 godzin temu, jarek996 napisał: W Szwecji na razie mozna WSZYSTKO ? Dzisiaj bilem sie z myslami CO wybrac ( latanie , czy rower ) i wybralem rower. 87 km w BARDZO mocnym tempie. Ledwo nogi ciagne za soba ...... Nogi , nogami a cztery litery ....?? Ja kręcę na trenażerze codziennie. A co do tego czy to dobrze , czy źle ? Czas pokaże..... Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez Bacacyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Jako że,na razie nie latam wróciłem,? hihi,do korzeni?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Uwieziony na balkonie ........ Tylko nie probuj na balkonie LADOWAC ( start sie raczej uda ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Może jednak do Szwecji? Jaki bezsens, że nie można w singlu jeździć na rowerze/biegać/spacerować. Czyste dupochroństwo bez refleksji. Ja mam 300-400m od domu pole obsiane oziminą gdzie sobie latałem i w promieniu 150-200m żywego ducha, ale nie pójdę bo suki krążą i szukają łatwego zarobku.. A za oknem warunki do latania takie, że można się pochlastać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Piotrek, jak kolega Jarek Ciebie zaprosi to leć/płyń śmiało. Rdzenni Szwedzi chyba nie byliby już tak gościnni. Gdy w lipcu ubiegłego roku płynąłem do Szwecji to wcześniej napisałem do modelarzy z okolic Kalmar czy mógłbym gościnni polatać z nimi któregoś dnia. Do dziś nie otrzymałem odpowiedzi. Ale odpowiedź z lotniska pasażerskiego ze wskazówkami jak mam postąpić gdy będę chciał latać w okolicy przyszła następnego dnia po moim wysłaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 18 godzin temu, Irek M napisał: Piotrek, jak kolega Jarek Ciebie zaprosi to leć/płyń śmiało. Rdzenni Szwedzi chyba nie byliby już tak gościnni. Gdy w lipcu ubiegłego roku płynąłem do Szwecji to wcześniej napisałem do modelarzy z okolic Kalmar czy mógłbym gościnni polatać z nimi któregoś dnia. Do dziś nie otrzymałem odpowiedzi. Ale odpowiedź z lotniska pasażerskiego ze wskazówkami jak mam postąpić gdy będę chciał latać w okolicy przyszła następnego dnia po moim wysłaniu. Moze Twoja wiadomosc wyladowala w spamie. Szwedzi sa bardzo goscinni i bardzo solidni , wiec cos tutaj NIE zagralo. Ja w kazdym razie polatalem dzisiaj 6 godzin ( no OK , 6 godz. to bylem na lotnisku ) . Mialem 3 modele ( zdjecie ) i polatalem wszystkimi , ale tylko ok 10% lotow tym malym elektrykiem , 30 % tym bialym , a reszta HAWKIEM ( blekitny ). Wialo od 2 do 5 m/s , wiec warunki b.dobre. Ubralem sie troszke za "letnio" ( tylko jakas bawelniana bluza , spodnie 3/4 i sandaly ) i musze przyznac , ze bylo caly czas na granicy ZIMNA . Powodowal to wietrzyk , ktory jest bardzo chlodny ( mimo ze klubowy termometr pokazywal 13 stopni i swiecilo pelne sloneczko ). Latanie wspaniale , ale najlepsze bylo jak pognalismy z kolega na 300 m wysokosci ( on ma "gadajacy" sprzet , wiec wiedzielismy na ilu m jestesmy ) i dolaczylismy naszymi ceglami ( ja Hawkiem , on Cheetahem ) do stada jakichs sokolow czy innych ptakow "kominowych" . Latalismy z nimi 27 min , czyli noszebnie bylo bardzo dobre , bo nie sa to modele stworzone do termiki . Jutro rano bedzie najpierw 120 km rowerkiem , a pozniej latanko. Ma byc podobna temperatura i wiatr jak dzisiaj . Na zdjeciu nieba przy powiekszniu widac stado naszych "przewodnikow" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zazdroszczę możliwości latania i chyba nie ja jeden. U nas tylko tak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 2 godziny temu, jarek996 napisał: Ja w kazdym razie polatalem dzisiaj 6 godzin ( no OK , 6 godz. to bylem na lotnisku ).. ..Jutro rano bedzie najpierw 120 km rowerkiem , a pozniej latanko.. kolega to lubi się pastwić nad innym? i żeby nie było, ja na tych kutasów nie głosowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 28 minut temu, zipp napisał: kolega to lubi się pastwić nad innym? i żeby nie było, ja na tych kutasów nie głosowałem Pssssst , bo tu WIELU zwolennikow ? Ty nie mozesz pojsc polatac , ale Psujacy I Szczujacy moga sie "spotkac" i jeszcze naczelny kulson powie : Nie mamy w tym przypadku do czynienia ze zgromadzeniem w trybie ustawy. https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,25860923,10-rocznica-katastrofy-smolenskiej-grupa-politykow-sklada.html#s=BoxOpImg4 Dla "nich" to fake-news , bo GW = Adam Michnik = DNO ? Te wszystkie osmiorniczki i zagarki Nowaka przy tym , co TA banda bezkarnie wyprawia , to nawet nie bylo nawet przedszkole , to byl ZLOBEK Wstawilbym to chetnie w temacie KORONAWIRUS , ale olalem ten temat , bo tam jeden z naszych forumowych kolegow posiadl prawa do "prawdy" ostatecznej i ma na nia monopol , wiec nie bede mu przeszkadzal. Gdyby mu naczelny kordupel kraju kazal roznosic koperty , to chyba by poszedl ( moze i nawet bez maski i rekawiczek ) , tak jest "NIMI" zafascynowany i tak"IM" oddany .... Jak tak dalej pojdzie , to wy bedziecie budowac , wysylac do mnie , a ja bede latal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 20 minut temu, jarek996 napisał: Jak tak dalej pojdzie , to wy bedziecie budowac , wysylac do mnie , a ja bede latal i jeździł na rowerze. Mam gravela węglowego(założyłem do niego szosowe gumy) kupionego późną jesienią i przejechałem na nim ze 150km jedynie i stoi i mnie do szału doprowadza.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 5 minut temu, zipp napisał: i jeździł na rowerze. Mam gravela węglowego(założyłem do niego szosowe gumy) kupionego późną jesienią i przejechałem na nim ze 150km jedynie i stoi i mnie do szału doprowadza.. 117 to ja przejechalem TYLKO w czwartek , a jutro bedzie ponad 120 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 jasna sprawa, robisz dłuższe dystanse ale na szosie, ja na szosie jako tako jeszcze na nim(nowym gravelu) nie jeździłem - jeżdże głównie po szutrach/ścieżkach leśnych i robię średnio 70-80km na wycieczkę(rower mtb) Gdy w końcu będę miał okazję jazdy po asfalcie na gravelu adaptowanym na szosę myslę, że też zwiększę dystanse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 No to ladny dystans jak na teren ! Ja na MTB zazwyczaj 55-70 , no chyba ze na moich wyjazdach , to wtedy walimy czasem po 170 km i 4000m przewyzszenia ( teren ) dziennie ! Po takim dniu wypicie 5-7 piw wieczorem , to jak wypicie szklanki wody w normalny dzien ? . No i mozna smialo zamawiac na kolacje podwojne porcje . Raz w Rumunii walnelismy chyba 205 km ( w tym moze z 60 asfalt ) i 4500 m w pionie ! To byl dzien - masakra . Pamietam , ze wtedy zjadlem dwa duze kotlety , podwojne frytki kilka salatek , a na deser 3 paczki "papanasi" . Do tego kilka piw i pol butelki wina + woda , a nie jestem jakis wielki ( 181 i 76 kG ) ? . Najgorsze jest to , ze jak jestem super zjebany , to mam problem z zasnieciem. Kolesie chrapali juz po 5 min , a ja meczylem sie chyba do 2 w nocy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi