Shock Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Hej. Pewnie niektórzy już widzieli ale warto zerknąć Dodam tylko że samolot oficjalnie ma największą rozpiętość jednak są samoloty które mają większą długość kadłuba dlatego nie może on być nazwany oficjalnie największym samolotem świata (info z neta) https://www.youtube.com/watch?v=Hku8TH9NKfw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 WOW ale bydle, teraz w wiadomościach też pokazywali.Maja rozmach skurczybyki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Fakt, olbrzymi, ale z tą wielkością (że niby największy obecnie), to chyba trochę przesadzają. Największą z aktualnych maszyn to ma chyba tylko rozpiętość i przy AN225 wygląda jak wyrośnięty szybowiec, któremu ktoś dla żartów doczepił silniki odrzutowe : ... taki "filigranowy" i dlatego nie czuje się tej potęgi, jak przy oglądaniu AN225 w czasie lotu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Widzieliście już odpowiedź Antonova? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Jak to Antonow-szybko ,konkretnie i z rozmachem. Wielki kraj, wielki samolot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Jak to Antonow-szybko ,konkretnie i z rozmachem. Wielki kraj, wielki samolot Ukraina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawen 75 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Niby Ukraina, stacjonuje w Lipsku z obawy przed odebraniem przez Rosję. Tylko dwa razy go widziałem, a często tamtędy jadę. Obok hali, przy autostradzie stoją jeszcze dwa Rusłany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 ... Tylko dwa razy go widziałem, a często tamtędy jadę. Obok hali, przy autostradzie stoją jeszcze dwa Rusłany. ... to znaczy, że ten jedynak lata i pewnie próbuje zarabiać na siebie (tzn. dla Antonow Airlines, czy jak się teraz zwą), choć paliwka ciągnie jak smok (prawdopodobnie za jedną godzinę lotu te 6 silników puszczają z dymkiem średnio 5 tyś. dolców)! A wcześniej ruscy na złom go wywalili, gdzie osiem lat przeleżał, jako coraz bardziej ogołacany wrak. U nas w Lublinie widziałem onegdaj AN124 (czyli mniejszego brata: Rusłana), który przyleciał po śmigłowce ze Świdnika dla dalekowschodniego kontrahenta. Mimo, że mniejszy, robił wrażenie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio72 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Niby Ukraina, stacjonuje w Lipsku z obawy przed odebraniem przez Rosję. Tylko dwa razy go widziałem, a często tamtędy jadę. Obok hali, przy autostradzie stoją jeszcze dwa Rusłany. Na zdjęciach w google.maps widać wszystkie 3 sztuki. ( 2 x Rusłan i 1 x 225 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 (prawdopodobnie za jedną godzinę lotu te 6 silników puszczają z dymkiem średnio 5 tyś. dolców)!Nawet x3 gdyż, An225 pali około 17000kg/h A cena Jet A1 w orlenie to 2700zl za 1m3, gęstość średnio 0.8, czyli trzeba 21tys litrów. W przliczeniu okolo 15k USD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Maciek, ja te 5tyś $/h nie wziąłem z powietrza, tylko na podstawie słów dyrektora operacyjnego Antonov Airlines Paula Furlongera (przynajmniej parę lat temu taką funkcję pełnił), które padły w 31 minucie 50 sekundzie TEGO filmu. Chyba gościu wie o czym mówi, no ale faktycznie film był opublikowany na YT w 2013 r. (pewnie jeszcze wcześniej powstał dla kanału Discovery) - to spooory kawał czasu. PS Faktycznie, przy hali Swissport Cargo Services Deutschland w Lipsku widać uwiecznionego jednego Rusłana podczas załadunku: LINK ... a większy brat z pozostałymi szkrabami pewnie gdzieś hulają w tym czasie po świecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Ukraina zamknęła zakłady Antonowa, ale Rosja się nie poddaje i wciąż myśli co da się jeszcze zrobić dla pokoju na świecie. https://youtu.be/7W9qIrKX6yo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio72 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 PS Faktycznie, przy hali Swissport Cargo Services Deutschland w Lipsku widać uwiecznionego jednego Rusłana podczas załadunku: LINK ... a większy brat z pozostałymi szkrabami pewnie gdzieś hulają w tym czasie po świecie. Jak już wcześniej napisałem stoi duży.... kliknij trzy razy w " - " (minus) i zobaczysz dużego :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawen 75 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Jutro, jeżeli nic się nie zmieni mam kursik krótki za Lipsk. Postaram się zrobić foty z autostrady Rusłanów, a może i An-225. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Ooo, to klawo! Zapodaj jak zrobisz foty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawen 75 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Wrzucę, jeżeli kurs wypali. Wezmę Nikona, z telefonu to nie zdjęcia. OKi-jest 13:30- już wiem, że wyjazd odwołany. Kierowca stoi pod Inglostadt-zbyt daleko aby jechać( przekroczył czas jazdy-nie pierwszy raz). Kolejnym razem zrobi się foty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi