Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wracajac do modułu 4w1 i jego aktualizacji. Który plik mam pobrać ze stronki github żeby zaktualizowac modół ?

Opublikowano

W moim poście o aktualizacji jest podane który.

Nie mówiąc o tym, że na stronie projektu na github też jest napisane który :D

Opublikowano

Plik mam program mam teraz jak to zaktualizowac ? Podpinam sie kablem USB z tylu do modulu czy jak ?

Opublikowano

Flash-Multi juz wcześniej zainstalowałem, teraz mnie intereseuje sama procedura aktualizacji jak ją wykonać.

Opublikowano
Po co?

Przecież w wersji 1.2.1.25 gada z programem flash po USB.

Win10 sterownik instaluje automatycznie, o ile masz legalny system.

Nie trzeba wyciągać z aparatury modułu, wystarczy, że aparatura jest wyłączona.

Opublikowano

Do tej pory używałem nadajnika Flysky FSi10 mam nadzieję że moduły odbiorze flysky iA10B będą dobrze współpracowały z T16.

Po co?

Przecież w wersji 1.2.1.25 gada z programem flash po USB.

Win10 sterownik instaluje automatycznie, o ile masz legalny system.

Nie trzeba wyciągać z aparatury modułu, wystarczy, że aparatura jest wyłączona.

Dzisiaj to sprawdzę w takim razie. Oczywiście podpinam się USB do modułu a nie do aparatury?

Opublikowano

Zrobione ????????

Teraz mi powiedzcie jakie musze wprowadzić ustawienia pod mój moduł odbiorczy Flysky iA10B?

post-7178-0-94524700-1564730068_thumb.jpg

Opublikowano

Koledzy, jak tam zasięg?

U mnie na razie wstępne testy ale już są pewne wyniki.

X4R Eu lbt d16 w modelu Lidl - ok 400-500m (czyli do rozsądnej widoczności modelu) dla wysokości ok 50m, bez komunikatu o braku zasiegu

X8r Eu lbt d16 w DG1000 - ok 500m dla wysokości ok 100m, bez komunikatu

Ar6200 w tym samym DG1000 - ok 60-150m zasięgu z częstym failsafe.

Jeszcze zmienię anteny w tym odbiorniku u podłączę satelitę, sprawdzę też inne spektrum owe odbiorniki, ale na razie jest tu kiszka vs frsky x.

Opublikowano

Jaki poziom RSSI pokazuje x8r na 500m odległości ?

PS Sprawdź, realny zasięg (do utraty możliwości sterowania modelem), bo te RSSI może w sumie bajki opowiadać, ale do tego są potrzebne dwie osoby.

Opublikowano

Dostałem dzisiaj e-mail z RC-WING że ich "rozgarnięty" pracownik powysyłał klientom gimbale na halotronach "jak leci" zamiast 1 prawy + 1 lewy. Z tego co czytałem na zagranicznych forach co niektórzy już niestety dostali po dwa jednakowe, może jednak na mnie nie trafi.

Opublikowano

Zobaczymy. Jak będziesz miał dwa lewe a ja dwa prawe to się wymienimy :)

Daj linka do tej dyskusji na zagranicznym forum. Chętnie poczytam.

Opublikowano

Montuj i daj znać jak wrażenia.

Ja na razie walczę z multimodułem. Mam wrażenie, że jednego dnia zasięg d16 eulbt jest super, a innego rwie (rwie telemetrię i krzyczy, że signal critical) już po ok 200m.

Mam pewne podejrzenia (brak fine tune w eulbt) ale jeszcze muszę sprawę skonfrontować z xjt w q7.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.