J-23 Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 zrób kalibrację drążków i wybierz w menadżerze urządzeń właściwy sterownik BETTER_USB_HS który zmienił nazwę po aktualizacji windowsa tu znalazłem info > https://www.reddit.com/r/Multicopter/comments/dih4cz/jumper_t16_pro_stopped_working_as_controller_in_a/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelNowak Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Wszystko działa Sterownik zmieniony, kalibracja zrobiona. Działa na kompie i na telefonie Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GBS Opublikowano 27 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Witam. Gdzie można znaleźć polskie pliki dźwiękowe do naszego T16 ? Trzeba coś jeszcze zmieniać aby gaworzyła po polsku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komarkus Opublikowano 27 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Któreś stąd powinny pasować:https://kowalscyrc.wordpress.com/opentx-komunikaty/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GBS Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Witam. Właśnie dotarły do mnie gimbale z hallem. Są opisane prawy R, lewy L standardowo. Tylko że jako lewy jest opisany ten wycenteowany więc pod MODE1 a ja używam MODE2. Czy mogę je po prostu zamienić miejscami żeby gaz był w lewej ręce, czy muszę coś poprzekładać w samych gimbalach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Z tego co pamiętam trzeba przekładać dźwigienkę i sprężynkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-23 Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 pojawiła się nowa wersja t16 v2 , ma układ ładowania baterii z gniazdem usb C i składany plastikowy uchwyt - tą rączkę z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelNowak Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 W dniu 24.01.2020 o 07:43, d2f napisał: Bardziej interesowały by mnie testy w naszych warunkach, w kraju. U mnie pierwszy dzień też nie był taki zły. A ten film oczywiście widziałem, wspomniałem już jak na rcgroups w wątku t16 jest trochę o pojedynczych egzemplarzach, które robią 2km+. Fajnie by było, gdyby każdy robił przynajmniej 1km. Czekamy na konkretne testy naszych kolegów. Mój ostatni test - wczoraj - Rxsr na pokładzie quada, t16 z 2019 upg hall i internal module oryginalny z Ali jumpera, antena na prawo, proto d16 eulbt Rx quality alarm po 150m do tyłu, lub ok 300m do przodu. Szybka przebindka na q7, antena ustawiona identycznie, i brak alarmów w promieniu ok 300m. Ponowna przebindka na t16 i alarmy wróciły. Test z ubiegłego tygodnia - D8r2 plus na pokładzie modelu styro, x7 bez problemu do granicy widoczności, t16 łapie failsafe już od ok 100m w powietrzu. Wszystkie modele na t16, wobec powyższego, planuję przrzbroic w r9. Tak mi się przypomniało, że gdzieś widziałem fajny sposób na test zasięgu Może się przyda: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-23 Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 jest nowa aktualizacja MULTI-Modułu ver. 1.3.0.76 https://downloads.multi-module.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 A najciekawsze w tym wydaniu to dodanie protokołu r9. Mam nadzieję, że będzie się działo Czekamy na mod wewnętrznego modułu z r9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 A dla kolegów ciekawych jakości i kompatybilności t16 - trochę info: https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?2165676-DIY-Multiprotocol-TX-Module/page1158#post44318055 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-23 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 wyświetlanie telemetrii i map na ekranie J T16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 No to już coraz więcej tych cudów na tej aparaturze. Kto by się spodziewał.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Trzeba będzie obejrzeć, kiedyś trzeba było się z tym yappu tyle nadziubac, żeby to wyświetlało mapę, że zrezygnowałem przed pierwszym lotem.Ktoś namierzył bt do t16 w rozsądnej cenie? Crazy Dude zrobił fajną aplikację na androida. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 A co to jest ten ceazy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 https://github.com/CrazyDude1994/android-taranis-smartport-telemetry/blob/master/README.mdBt dla r9m leży u mnie już parę miesięcy, tylko brak czasu to zlutować.Ale ludzie montowali bt od Horusa w środku t16. Jest miejsce. Działa. Tylko cena średnia i czas oczekiwania z horusrc odstrasza trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-23 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 FrSky ACCST D16 v2.10 - złamany ! można instalować nowe firmware MULTI-Modułu ver. 1.3.0.91 https://downloads.multi-module.org/ i używać nowych odbiorników FrSky przy wiązaniu odbiornika z aparaturą, trzeba wybrać w ustawieniach modelu FrSkyX2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelNowak Opublikowano 6 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Witam No i kolejny problem z moim Jumperem. Latałem na symulatorze i znowu nadajnik przestał reagować. Nie pomogło ponowne uruchomienie kompa, cały czas po podłączeniu radia i wybrania opcji (USB Joystick (HID)) wyświetla NIEZNANE URZĄDZENIE USB. Aktualizacja sterowników też nic nie daje. Przy podłączeniu do telefonu też nie działa (a wcześniej działał na telefonie i na kompie). Nie widzi go komputer też jako pamięć masową. Dodatkowo też przy uruchamianiu wyświetlał się komunikat: BŁĄD KLUCZA i nie działały przyciski: SYS, RTN, SCROL działał jak chciał a zatwierdzenie nim czegokolwiek nie było możliwe. Poszukałem w necie i znalazłem post na forum (https://intofpv.com/t-jumper-t16-keystuck) gdzie ktoś miał podobny problem i dostał informacje od sprzedawcy, żeby rozłączyć taśmy łączące płytkę przycisków z kolejną płytką, obrócić je i złączyć na nowo. U niego zadziałało więc sam też tak zrobiłem i przyciski teraz działają bez problemu a komunikat o błędzie klucza już się nie wyświetla. Niestety nadal nie działa USB. Co prawda radio widzi, że USB zostało podłączone i pyta o wybór: Joystick czy pamięć masowa, ale komp już nie potrafi go zidentyfikować.... Czy to coś z USB w nadajniku? Przypomnę, że stało się to nagle podczas używania z symulatorem Pozdrawiam Zamieniłem tylko te boczne taśmy widoczne na zdjęciu i znowu przyciski systemowe działały Poprawka Analogicznie postąpiłem z taśmą od USB. rozłączyłem ją, obróciłem i połączyłem ponownie Teraz wszystko działa jak wcześniej. Komp widzi go jako kontroler i jako pamięć masową... Może komuś się przyda Pozdro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-23 Opublikowano 6 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 mi się od początku te połączenia taśmami nie podobały, ale u mnie wszystko działa dzięki za info może się przydać w przyszłości pracują nad nową wersją openTx który ma obsługiwać ekran dotykowy do T16 dokupowany osobno - jak ktoś będzie chciał sobie w ten sposób obsługiwać menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 6 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Taśmy na etapie składania nadajnika nie zawsze są dobrze wciśnięte w gniazdo. Miałem kilka usterek w nadajnikach z taśmami do wyświetlacza. Teraz zawsze po zakupie nowego nadajnika sprawdzam taśmy i inne wtyczki .Czasem do płytki drukowanej przyklejone są kuleczki cyny które też mogą namieszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi