Skocz do zawartości

Nasze Pedałowanie ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O patrz, super :) 

W W-wie mam jeden upatrzony punkt, gdzie prawie zawsze są od ręki, ale puszki. Byłem u Syna w Liverpoolu i znalazłem też tylko puszki, a jak już napisałem, generalnie puszek nie kupuję, Guinness to wyjątek.

Opublikowano

Ja też umiem jeździć na rowerze...? Trasa nie była bardzo długa, bo 42km ale uważam że majówka poprawnie rozpoczęta. U nas w Lesznie jest organizowana taka majówka co roku, więc jedzie się w wiele osób i tempo nie zachwyca, bo średnia prędkość to 14km/h ale stwierdziłem że trzeba się trochę przejechać na rowerze, a nie tylko latać. 

Zdjęcia na potwierdzenie:

Brak opisu.

Brak opisu.Brak opisu.

• Lubię to 2
Opublikowano

Grochóweczka na trawce, prima :) 

Wygląda na ładne okoliczności przyrody, super, nie tylko ja Jarkowi "psuję" wątek ;) 

Opublikowano
2 godziny temu, Viper napisał:

Grochóweczka na trawce, prima :) 

Wygląda na ładne okoliczności przyrody, super, nie tylko ja Jarkowi "psuję" wątek ;) 

Była smaczna. Nie tylko Jarek musi się chwalić że jeździ. Co prawda mi do Was daleko z trasami ale czasem dłużej lubię pojeździć. 

Myślę, że nikt nas nie zwyzywa za takie niegrzeczne zachowanie?

Opublikowano

Ja to jestem mały miś (a`propos tych tras), aczkolwiek mając na względzie, że wróciłem do rowerowania po ponad 30 latach w zasadzie niejeżdżenia i sprawia mi to dużo funu i powoli, ale stale zwiększam ilość przejechanych kilometrów, to tak, jestem z siebie dumny, zwłaszcza, że wciąż widzę potencjał do poprawy :) 

• Lubię to 3
Opublikowano

Dziś rozpocząłem sezon wingfoilowy, a piszę o tym w wątku rowerowym, bo w porcie w Nieporęcie byłem świadkiem niecodziennej sceny. Gość przyjechał na rowerze, z przyczepką, na niej miał przymocowaną położoną na płasko i do góry nogami deskę z dokręconym masztem i foilem. Przyznam się, że widok imponujący. Jak się domyślam w przyczepce pod deską był pewnie wing i pianka, acz tego nie widziałem. Ciekawe czy taki foil działa jak statecznik w bolidzie formuły 1 ? ;) :) 

Może Jarek wykorzystasz patent, przy Twoim tempie takie ustrojstwo dociskające do ziemi mogłoby się przydać ;) :) :) 

Opublikowano

Ze specjalną dedykacją dla Jarka i wszystkich Czytelników tego wątku

1057672-352x500.jpg

Co prawda dopiero niedawno zacząłem czytać, ale wciąga, polecam :) 

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
Opublikowano

No to Wy sie "delektujecie" widokami, a ja na treningach prawie wymiotuje z wysilku na interwalach. No ale nie narzekam, lubie takie "ciezkie" jezdzenie, na granicy TZW rzygu. Jak sie dobrze przemeczy treningami wiosne, to pozniej KAZDA jazda to jest przyjemnosc (nawet daleka i szybka)?

P.S. po treningu (ostatnim) nagrodzilem sie frankonskim jasnym pelnym: 

IMG_4333[1].JPG

Opublikowano

Postanowiłem i ja podejść do roweru bardziej naukowo i systemowo i zakupiłem :) 

biblia-treningu-rowerowego-b-iext1469218

Jeszcze nie zacząłem lektury, tylko pobieżnie przejrzałem, ale wydaje się to pozycja bardzo cenna.

Opublikowano

Bez przesady, wyczynowcem nie zamierzam być, ale trochę wiedzy nie zaszkodzi, a wysiłku się nie boję :)  

Zwłaszcza, że moje doświadczenia z bieganiem pokazują, że wiedza, systematyczność i dobry plan treningowy pozwalają sporo osiągnąć nie ryzykując przy tym kontuzji.

Interwały, strefy tętna i budowanie dobrej podstawy tlenowej to było dla mnie w bieganiu jak objawienie, chciałbym to przenieść na grunt roweru, zwłaszcza że przerobiony kilka razy covidek porządnie mi namieszał w wydolności.

Od 2 lat gdy wróciłem do roweru, mam dużą frajdę, widzę postęp, ale wydaje mi się, że przy odrobinie wiedzy będę w stanie uzyskać więcej, a i ogólnej wydolności z pewnością to nie zaszkodzi.

Opublikowano

Mimo popołudniowego upału przejechałem moją stałą traskę po Wwie, a wracając nadrobiłem prawie 20 km by znowu pojeździć po Lesie Kabackim, cudownie, spokój, cisza, cień, przyjemny chłodek. Chociaż tak prawdę mówiąc widać, że długi weekend i Wwa opustoszała, nie ma korków ani na ulicach, ani na ścieżkach rowerowych. Jaki stąd wniosek, długie wekendy powinny trwać stale ;) 

Opublikowano

Odkurzyłem wczoraj swój rower po zimie i pojeździłem wokół komina? przy okazji okazało się że klocki hamulcowe się skończyły i trzeba nowe? Jarek możesz coś polecić?

B25D7596-E263-4446-9D76-E1B0102D8B9F.jpeg

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Paweł Prauss napisał:

Odkurzyłem wczoraj swój rower po zimie i pojeździłem wokół komina? przy okazji okazało się że klocki hamulcowe się skończyły i trzeba nowe? Jarek możesz coś polecić?

Ojjj pokaż Paweł fotkę jak się kulasz na tym kole hehehe chcę to zobaczyć hehehe

Opublikowano

Co się nabijasz z młodszego kolegi?

A jak miałbym niby taką fotkę zrobić, bardzo lubię swoje zęby i chciałbym je jeszcze zachować ?

Wpadnij do Opola to zobaczysz na żywo?

• Haha 1
Opublikowano
W dniu 8.05.2024 o 13:30, Paweł Prauss napisał:

Dawno wyszedlem z felg ALU; ale kazde ODPOWIEDNIE  beda dobre . Jaka to grupa?

P.S. Ladnie Ci stoi, Pawel (rower oczywiscie?)

• Haha 2
Opublikowano
W dniu 8.05.2024 o 21:59, Paweł Prauss napisał:

Co się nabijasz z młodszego kolegi?

A jak miałbym niby taką fotkę zrobić, bardzo lubię swoje zęby i chciałbym je jeszcze zachować ?

Wpadnij do Opola to zobaczysz na żywo?

Pewnie że wpadnę i to na kole :D

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.