Skocz do zawartości

Koniec Mig-29?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spokojnie ; za chwile beda F-35 !     

Jedyny warunek , ze wszyscy piloci musza miec Facebooka i Twittera , bo inaczej nie polecisz .

MiGiem natomiast , trzeba bylo UMIEC latac  :D

Opublikowano

Jutro rozmowa pilotów z ministrem. Ciekawe jak pójdzie?

Coraz mniej  " pilotów ma pojęcie - na czym chcą latać" bo nie latali od kilku lat  z powodu braku samolotów i możliwości polatania na czymkolwiek  . F-16 to dawcy części do 2-3 maszyn jakie mogą wystartować i nie ma do nich żadnego uzbrojenia. Po prostu fajnie latają  i tyle. Migi 29 - uziemione z powodu skandalicznej decyzji - po incydentach "niedolotu ' do lotniska z braku paliwa-bo na oparach nafty samolot nie leci  a 'bida ' w resorcie piszczy . A minister zna się na uzbrojeniu - jak  Eskimos na uprawie kukurydzy. Za kolejne uzbrojenie z USA już płacimy i to będą takie same cuda, jak ' Dreamlinery ' Lotu . jakimi lada chwila nikt nie będzie latał za strachu o własne życie.

• Lubię to 1
Opublikowano

A po co Ci te caracale ? całe szczęście ze ich nie ma. I widze sami znawcy spraw lotniczych może nie wiecie ale części do nich ruskie nie chcą sprzedawać.

Hmmmm czy mnie coś ominęło ??? Rosjanie wykupili Eurocoptera i części nie chcą sprzedawać ??? :D Nic mi o tym nie wiadomo.

Problem w naszym lotnictwie wojskowym - a miałem okazję je poznać od środka, tkwi nie w tym czym latamy, choć mamy niezłe muzeum, włączając w to już leciwe F-16 mimo bardzo wielu modernizacji... Problem tkwi w eksploatacji sprzętu, braku personelu i dostatecznej bazy remontowo-modernizacyjnej. O dostępności podzespołów nie wspominam...

Prawda jest taka, że zaprzepaszczając rozwój rodzimego przemysłu lotniczego skazaliśmy się na widzi mi się krajów lepiej rozwiniętych. Mówię o przemyśle lotniczym. Jakie były powody zabicia naszego przemysłu lotniczego nie powiem bo jestem apolityczny.To jest forum modelarskie - nie miejsce i nie czas na szambo zwane polityką.

Kolejna sprawa to poziom wyszkolenia naszych pilotów i personelu naziemnego. Piloci mają za zwyczaj jeden plan. Spłacić szkolenie - wysłuzyć ile trzeba i do cywila gdzie są nowoczesne maszyny i procedury. W latach 90-tych w Dęblinie jeszcze nie marzyliśmy o F-16. To było nierealne. Ostatnie 21-ki kończyły służbę. 29-ka to był na tamten czas nowoczesny samolot. Myśliwiec. Teraz mówi się o zakupie F-35. Ok kolejny samolot wielozadaniowy. Osiągi przeciętne. Możliwość pionowego startu tylko w wersji pokładowej. Osobiście uważam że poważnie maszyny poza kilkoma wyjątkami to maszyny dwusilnikowe. Szkoda że nie poszło nam z przemysłem lotniczym i motoryzacyjnym...

Teraz co ze stołu pańskiego spadnie to może być dla nas.

Opublikowano

Zgadzam się to polityka tez nie chce się wypowiadać ale swoje myślę. Czy F-35 są potrzebne to już inna bajka. A układy w lotnictwie jak i całej armii są jakie są. A wracając do Miga ma wiele zalet i mógłby jeszcze polatać.    

Opublikowano

Zgadzam się to polityka tez nie chce się wypowiadać ale swoje myślę. Czy F-35 są potrzebne to już inna bajka. A układy w lotnictwie jak i całej armii są jakie są. A wracając do Miga ma wiele zalet i mógłby jeszcze polatać.

I będzie latał !!! Migacze wracają !!!

https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/dowodztwo-generalne-rodzajow-sil-zbrojnych-podjelo-decyzje-ze-mysliwce-mig-29-znow-beda-latac,987564.html

Opublikowano

Panowie. Czy piloci po takiej przerwie mogą nimi ponownie latać. Czy wiemy czy przyczyny ostatnich katastrof zostały zdiagnozowane i usunięte? Czy nie znając odpowiedzi na te pytania możemy się cieszyć?

Opublikowano

Panowie. Czy piloci po takiej przerwie mogą nimi ponownie latać. Czy wiemy czy przyczyny ostatnich katastrof zostały zdiagnozowane i usunięte? Czy nie znając odpowiedzi na te pytania możemy się cieszyć?

Tak, przyczyny zostały zdiagnozowane i usunięte.

Opublikowano

A jednak będą latać.

Bez tych migów będziemy mieli 46 samolotów i w tym kilka niesprawnych.

Wszystkie amie świata padną nam do stóp. Dysponować taką potęgą to aż strach..... :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.