Daniel1978 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Rozumiem. Dzięki. Co do serw to będą właśnie Hs-82Mg. Mocowanie wzdłużne odpada nie mieszczą się nosek zachacza o orczyki. W instrukcji do modelu producent proponuje też takie ustawienie poprzeczne i pod kątem wtedy nic nie haczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Może faktycznie za dużo wyciołem, można było podpytać to fakt, no ale trochę za późno, będziemy rzeźbić w g....e???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 A tam Kamil... Pokaż chłopakowi jakieś foto bo to bardziej przemawia do wyobraźni jak teoria Masz tu przykład rozmieszczenia w kadłubie serw, pakietu i odbiornika . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Doświadczenia z takim kadłubem nie miałem teraz będę pytał. Dzięki za zdjęcie jakoś z tego wybrnę. Mam nadzieję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Witam ponownie. Po kilku "chwilach" przerwy w relacji, serwa do usterzenia zamontowane taką opcje daje też producent. Teraz orczyk nie ociera o nosek. Są też serwa do skrzydła.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Powoli dochodzi elektronika... Ciekawe jak będzie z jakością sygnału przy takim ułożeniu odbiornika i satelity? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Daniel prosisz się o kłopoty przy pierwszym mocniejszym lądowaniu ten odbiornik i satelitę szlak trafi a nie lepiej go dać za serva i chronić maksymalnie. Ja bym tak zrobił na 200% nawet kosztem dodatkowego balastu będzie o wiele bezpieczniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Niestety nie wejdzie za serwa jest tam komora na dodatkowy balast też mam obawy, dać jeszcze piankę? Odbiorniki są przyczepiane na rzep do akumulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 To już strasznie brzmi balast na kocu jako taran. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Akumulator zabezpiecz gąbkami aby się nie przesuwał a odbiornik przyklej taśmą i będzie działać bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 A ja bym proponował zmienić odbiornik. Wystarczy 4ch i AR400 super by się nadał, zmiesciłbyś go za serwami, antenę nawet na zewnątrz można wyciągnąć, bo jest długa. Można wychaczyc za 50 zeta używanego i będzie po problemie upychania na siłę. A w takim układzie jak masz teraz to w ogóle możesz zrezygnować z satelity. Powinna być oddalona o przynajmniej 6cm od "mastera". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Nad starannością popracuję w przyszłym modelu tym modelem chcę sprawdzić swoje umiejętności i jest to pierwszy model (u mnie) o takiej konstrukcji i z takich materiałów. Wiem jakie błędy popełniłem i ubolewam nad tym. Co do odbiornika latam tylko na ar 7000 mam ich sporo więcej wykorzystuję. Co do satelity to faktycznie może z niej zrezygnuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Wywal tą satelitkę, a odbiornik przyklej taśma do kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Satelita jednak zostaje. Przeniesiona na tył tak będzie chyba dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 No to teraz czas na oblot .-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 i jakąś relację jak poleciało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Spokojnie Panowie jeszcze do ogarnięcia skrzydła czekam na przesyłkę z Dalekiego Wschodu. Rewers serwa i złączkę Mpx. Jakoś nie mogłem w Polskich sklepach znależci owych elementów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 No dobra, chwilę jeszcze poczekamy, ale twój czas się kończy... ? .-) PS To nie 737 Max .-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 rewers serwa? Do czego takie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 16 minut temu, xp3r napisał: rewers serwa? Do czego takie coś? Paweł jest to takie ustrojstwo elektroniczne które powoduje odwrócenie działania serwa podpiętego do tego ustrojstwa. Kolega ma nadajnik 6cio kanałowy i nie jest w stanie zrobić klap i lotek na osobnych kanałach. Zdecydował się że nie będzie rozbierał serwa i kombinował z lutowaniem tylko podepnie jedno serwo pod ten układ i klapy wychylą się obie w tą samą stronę. Przy nadajnikach z większą ilością kanałów nie ma potrzeby stosowania tego ustrojstwa ponieważ da się to zrobić klasycznie czyli wszystkie serwa na swoich kanałach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi