Miałczek Opublikowano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Witam serdecznie na naszym lotnisku pojawił się model szybowca SZD 51Junior w skali 1:3 firmy S&K RC Scale Models Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Gratulacje twórcom za piękną maszynę Jackowi już wcześniej gratulowałem. Jacek fajnie by się prezentował z waszym nowym holownikiem nie piszę celowo z jakim bo nie chcę wychodzić przed szereg i zabierać Wam tą przyjemność. No i parę danych byście napisali o tym ptaszku. Będzie cieszył zestaw na zlocie w Jeżowie i swoje dowiozę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S&K RC Scale Models Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Witamy wszystkich modelarzy. Model został oracowany w programie 3D na podstawie planów fabrycznych. Podajemy dane techniczne modelu SZD 51 Junior: skala - 1:3 rozpiętość- 500 cm długość - 224,5 cm powierzchnia - 139,4 dm2 profil skrzydła - HQ/W-3/16 HQ/W-3/13 HQ/W-3,5/12 profil statecznika poziomego - HQ/A-0/12 masa z serwami i hamulcami (elektrycznymi) - 10,08 kg masa do lotu z napędem FES - 12,2 kg Konstrukcja modelu: kadłub - laminat szklano węglowy skrzydła, statecznik poziomy, ster kierunku - szkło, węgiel, herex ( Vacum ) A teraz parę zdjęć detali modelu: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Wow! Lepszy niz super. Czy masz Strone internetowa, bo S&K RC Scale Models nie widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S&K RC Scale Models Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Strona jest w budowie, można nas znaleźć na Facebooku ( S&K RC Scale Models) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Tak jak w temacie SZD 55, FB jako strona firmy to takie sobie rozwiazanie. Wielu ludzi nie ma FB i robi sie ich coraz wiecej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silesia_system Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Bardzo ładna konstrukcja tylko czy masa tego modelu patrząc na użyte profile nie powinna być minimum 15kg ?. Proszę napiszcie jaki jest kąt zaklinowania skrzydło statecznik. Słaby ze mnie teoretyk ale takie wartości pomagają przewidzieć charakterystykę modelu Andrzeju takie czasy ale nie trzeba mieć Facebook’a by otworzyć link https://www.facebook.com/SKRCScale/ Pozdrawiam Paweł 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Czasy są takie, że informacje o swoich usługach trzeba mieć tam, gdzie są klienci a nie tam gdzie jest najpopularniej ? Choć w sumie oprócz nr telefonu więcej informacji na FB niż w tym wątku nie znajdziemy. Mając stronę na FB to jakbyś miał stoisko w markecie. Nie od Ciebie zależy w jakich godzinach będzie otwarte i co możesz na nim mieć oraz zgłaszasz (automatem) kto Cię odwiedził i w jakim celu . Mając własną stronę na własnym serwerze to Ty w większej mierze decydujesz o wszystkim. Model piękny, lotnisko również GRATULACJE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S&K RC Scale Models Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Optymalna masa to ok13 kg, nie ma problemu dociążyć model do 15 kg. Kąt zaklinowania skrzydło statecznik 1,5 stopnia. W stateczniku poziomym jest gniazdo na statecznik pionowy - można dodawać podkładki do regulacji kąta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Widziałem wiele waszych prac zresztą kadłub do mego Ventusa mam przez was wykonany. Wieżę że pokażecie zdjęcia swoich prac a jest co pokazać ku ucieszę naszych forumowiczów. A na razie wielkie gratulacje jesteście bardzo skromni ale wielcy. Pozdrawiam Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Walenciak Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Mają czym się pochwalić. Osobiście najbardziej podoba mi się GP 14 Velo, tylko ta cena. Cóż, trzeba zacząć zbierać do skarbonki, bo mam chrapkę na ten model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silesia_system Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 1 godzinę temu, S&K RC Scale Models napisał: Optymalna masa to ok13 kg, nie ma problemu dociążyć model do 15 kg. Kąt zaklinowania skrzydło statecznik 1,5 stopnia. W stateczniku poziomym jest gniazdo na statecznik pionowy - można dodawać podkładki do regulacji kąta. Dziękuję za odpowiedź mam nadzieję że będzie okazja zobaczyć model w locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S&K RC Scale Models Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Mamy poskłady filmik z oblotu Juniora. Będzie widoczny 01-19-2020 o 11.00 https://youtu.be/KaGKwqOXzLU 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Film jest prywatny, nie obejrzymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S&K RC Scale Models Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Obbejrzymy, obejrzymy tylko trzeba jeszcze chwilkę poczekać, właśnie kończy się wgrywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Świetna relacja. film już dostępny zdjecia z powietrza to prawdziwy popis. Gratulacje - przepiękny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czajan Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Model piękny. Trzeba będzie świnkę skarbonkę rozbić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S&K RC Scale Models Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Kokpit skończony, dodaliśmy zbiorniki balastowe z zaworami spustowymi i zmodernizowaliśmy łączenie kadłub-skrzydło. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Jacuś i Zbyniu wielkie gratulację za piękny model. Jeszcze większe za projekt szybowca do latania amatorskiego, o nie dzida na Alpy czy szalony kojot na płaski teren, Już sobie wyobrażam jak dostojnie i spokojnie prowadzi się wasze najnowsze dziecko przy takim profilu. Wiem i już się cieszę że będę go podziwiał na zboczach Jeżowa sudeckiego podczas wielkiego pikniku modelarskiego w czerwcu na który już się zapowiada wielu świetnych modelarzy z całego kraju i nie tylko. Brak tradycyjnego pikniku na górze Żar powoduje duże zainteresowanie Jeżowem. Wiem że koledzy przyjadą z dużą ekipą Zielono Górską ekipą gdzie będą piękne holowniki i inne fajne modele Oj będzie się działo Powodzenia i pozdrowienia Władek Skromy dłubacz od Ventusa, Selecta Nyjosa Relaksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Szybowiec petarda bez dwóch zdań. Władziu no powiem Ci że zareklamowałeś imprezę lotniczą bardzo fajnie. Trzeba się zastanowić. Tym bardziej że z Żaru nici na długie lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi