Nielot Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Dostałem propozycję na budowę latającej repliki samolotu bomby V1 w skali 1:1 . Propozycja wydaje się poważna i poważne pieniądze są na to przeznaczone. Nie jestem w stanie sprostać temu zadaniu więc może któryś z kolegów modelarzy podjął by się budowy? Miało by to wyglądać mniej więcej tak jak na filmie: Poważne propozycje przekażę zainteresowanym. Admina proszę o umieszczenie postu we właściwym miejscu,nie miałem pojęcia gdzie to umieścić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Czyżby niemiecka nostalgia? Nie moglem sie powstrzymać. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 He,hee i niewypał,ale doleciał do celu w całości?.A,tak na poważnie,to w jakiej technologi ma to być zrobione,kompozyt,depron itp..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 No i czy zazbrojona- przecież nie musi skończyć jako niewybuch- atrapa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 budowa modelu w skali 1:1 to jedno ale wiekszym problemem będzie stosowny napęd jesli to ma być replika.Pulsacyjny silnik tej wielkości to wyzwanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Tam był jakiś inny bo hałas pulso by powalił. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 16 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Replika w dowolnej konstrukcji tyle że o odpowiednich wymiarach. Silnik prawdopodobnie lub wręcz na pewno turbinowy, pulsacyjny raczej odpada bo wiadomo ? Nie uzbrojona . Chodzi o możliwość uczestnictwa w pokazach grup rekonstrukcyjnych . Na filmie to nawet długość szyny startowej jest daleka od oryginału. Ot taki model udający V1 a latający i lądujący jak model samolotu. 3 godziny temu, Marek_Spy napisał: Czyżby niemiecka nostalgia? Nie moglem sie powstrzymać. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Może i nostalgia , nie mam pojęcia bo pytający nie wyjawił swoich upodobań dla niemieckiego sprzętu wojennego? 3 godziny temu, tytan12 napisał: He,hee i niewypał,ale doleciał do celu w całości?.A,tak na poważnie,to w jakiej technologi ma to być zrobione,kompozyt,depron itp..? Na filmie widać lekko uginające się skrzydła także model zrobiony lekko ale nie przesadnie. Ma wystartować kilka kręgów i wylądować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Proponuję firmę MSP ( www.uav.com.pl ). Robili już tego typu machiny i mają chyba największe doświadczenie w takich tematach w kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 hehe..firma z zapleczem modelarskim...co by to nie znaczyło ? Ciekawe czy interesują ich sprawy hobbystyczne typu zrobienia takiego V1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Znalazłem nawet plany i ciekawy napęd modelu V1 fieseler_v1.pdf V-1_Buzz_Bomb_Plan_and_Article.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Masę roboty pewnie rdzenie styro i laminat, prędkość sugeruje lekką konstrukcje. Trzeba mieć co najmniej duuuzy garazWysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Nie znam planów,ale tak na ''oko'' to rozpietość ok.6M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 15 godzin temu, tytan12 napisał: Nie znam planów,ale tak na ''oko'' to rozpietość ok.6M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Cytat Dostałem propozycję na budowę latającej repliki samolotu bomby V1 w skali 1:1 . Propozycja wydaje się poważna i poważne pieniądze są na to przeznaczone To w związku z brexitem ? A tak na poważnie, to naprawdę kawał latadła, widziałem ją na żywo w Smithsonian... (zdjęcia Smithsonian) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j7w1 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Dzień dobry W Duxford znajdują się dwie repliki V1. Pozdrawiam Jacek Edytowane 19 Stycznia 2020 przez j7w1 Brad podpisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macgaw Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 V1 można było oglądać tutaj : Park Historyczny Bliza Film ale dawno tam nie byłem więc nie wiem jak to obecnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi