Lucjan Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 W prezencie do mojego syna dostałem na gwiazdkę zestaw modelu samolotu P-39 Airacobra firmy ESM. Po obejrzeniu modelu postanowiłem go trochę podrasować. Zacząłem od skrzydeł i stateczników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Jak zawsze popsujesz (zartuje oczywiście) ciekawie sie zapowiada a jaki napęd? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Silnik jak w oryginale?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 26 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 5 godzin temu, Marek_Spy napisał: Jak zawsze popsujesz (zartuje oczywiście) ciekawie sie zapowiada a jaki napęd? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Dziękuję Marku .? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Znamy sie ze 100 lat i znam twoje modele chyba na serio tego nie brałeś Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 26 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 4 godziny temu, Marcin K. napisał: Silnik jak w oryginale?;) Bardzo podobałby mi się silnik umieszczony tak jak w oryginale , ale jak mówi stare przysłowie : " NIEWARTA SKÓRKA WYPRAWKI " Zamontuję silnik spalinowy tradycyjnie z przodu , z jak najmniejszą szkodą dla wyglądu modelu. 6 minut temu, Marek_Spy napisał: Znamy sie ze 100 lat i znam twoje modele chyba na serio tego nie brałeś Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Oczywiście zrozumiałem Twoje przewrotne stwierdzenie . Trochę znam się na żartach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 gratulacje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 26 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 7 minut temu, witold_pi napisał: gratulacje ? Dzięki bardzo Witku ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Oczywiście zrozumiałem Twoje przewrotne stwierdzenie . Trochę znam się na żartach.Czyli nic sie nie zmieniło. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Jaki silnik przewidujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 15 godzin temu, witold_pi napisał: Jaki silnik przewidujesz? Mam wolnego OS max 36 więc go zamontuję. Prace przy podrasowywaniu kadłuba rozpoczęte . 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 3 godziny temu, Lucjan napisał: Mam wolnego OS max 36 więc go zamontuję. Jaki to dokladnie silnik ? Dwusuw ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Witam Bardzo ciekawy model, choć mi najbardziej się podoba "makietowanie" w Twoim wydaniu, extra to wygląda. Co do samego modelu firmy ESM czy tam kiedyś FSM (nie miałem... czytałem, rozmawiałem) wykonanie jest podobno fajne ale są dość ciężkie i przeglądając różne fora czy rozmawiając z kolegami którzy mieli te modele zawsze słyszałem takie oto rady: - sprawdzić podwozie pneumatyczne z zestawu (zbiornik, rurki i złączki nie raz puszczają powietrze) można schować podwozie ale lądowanie może być czasem na brzuchu. - silniki które zaleca producent są tak minimalnie podane że modele aby się utrzymać w powietrzu latają prawie cały czas na full gazu. - przez swój ciężar lądowanie jest dość hmmm szybkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 BGX-1, podwozie w tym zestawie jest stałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 3 godziny temu, jarek996 napisał: Jaki to dokladnie silnik ? Dwusuw ? Cześć ! To jest OS max GT - 33 benzyna dwusuw . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Ok , czyli nie zaden OS 36 , bo sie cholera naszukalem i NIC ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 11 minut temu, jarek996 napisał: Ok , czyli nie zaden OS 36 , bo sie cholera naszukalem i NIC ? Sory !! Pomyliłem się (popełniłem literówkę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Tak tez myslalem , ale wolalem sie upewnic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 3 godziny temu, Exu napisał: Witam Bardzo ciekawy model, choć mi najbardziej się podoba "makietowanie" w Twoim wydaniu, extra to wygląda. Co do samego modelu firmy ESM czy tam kiedyś FSM (nie miałem... czytałem, rozmawiałem) wykonanie jest podobno fajne ale są dość ciężkie i przeglądając różne fora czy rozmawiając z kolegami którzy mieli te modele zawsze słyszałem takie oto rady: - sprawdzić podwozie pneumatyczne z zestawu (zbiornik, rurki i złączki nie raz puszczają powietrze) można schować podwozie ale lądowanie może być czasem na brzuchu. - silniki które zaleca producent są tak minimalnie podane że modele aby się utrzymać w powietrzu latają prawie cały czas na full gazu. - przez swój ciężar lądowanie jest dość hmmm szybkie. Cześć ! Miło mi że podoba ci się moja technika " mkietowania". Szacuję wagę gotowego modelu na 8-9 kg. Jestem przyzwyczajony do ciężkich szybko lądujących modeli , ale jak ten będzie się zachowywał zobaczymy po pierwszych lotach próbnych. Jak silnik będzie za słaby to zamontuję mocniejszy. Podwozie chowane mam własne sprawdzone . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 28 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Makietowanie kadłuba skończone . Pozostanie jeszcze do zrobienia : napisy eksploatacyjne i pokrycie modelu bezbarwnym lakierem matowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi