Lucjan Opublikowano 26 Stycznia 2020 Opublikowano 26 Stycznia 2020 W prezencie do mojego syna dostałem na gwiazdkę zestaw modelu samolotu P-39 Airacobra firmy ESM. Po obejrzeniu modelu postanowiłem go trochę podrasować. Zacząłem od skrzydeł i stateczników.
Marek_Spy Opublikowano 26 Stycznia 2020 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Jak zawsze popsujesz (zartuje oczywiście) ciekawie sie zapowiada a jaki napęd? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka
Lucjan Opublikowano 26 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2020 5 godzin temu, Marek_Spy napisał: Jak zawsze popsujesz (zartuje oczywiście) ciekawie sie zapowiada a jaki napęd? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Dziękuję Marku .?
Marek_Spy Opublikowano 26 Stycznia 2020 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Znamy sie ze 100 lat i znam twoje modele chyba na serio tego nie brałeś Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka
Lucjan Opublikowano 26 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2020 4 godziny temu, Marcin K. napisał: Silnik jak w oryginale?;) Bardzo podobałby mi się silnik umieszczony tak jak w oryginale , ale jak mówi stare przysłowie : " NIEWARTA SKÓRKA WYPRAWKI " Zamontuję silnik spalinowy tradycyjnie z przodu , z jak najmniejszą szkodą dla wyglądu modelu. 6 minut temu, Marek_Spy napisał: Znamy sie ze 100 lat i znam twoje modele chyba na serio tego nie brałeś Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Oczywiście zrozumiałem Twoje przewrotne stwierdzenie . Trochę znam się na żartach.
Lucjan Opublikowano 26 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2020 7 minut temu, witold_pi napisał: gratulacje ? Dzięki bardzo Witku !
Marek_Spy Opublikowano 26 Stycznia 2020 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Oczywiście zrozumiałem Twoje przewrotne stwierdzenie . Trochę znam się na żartach.Czyli nic sie nie zmieniło. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka
Lucjan Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2020 15 godzin temu, witold_pi napisał: Jaki silnik przewidujesz? Mam wolnego OS max 36 więc go zamontuję. Prace przy podrasowywaniu kadłuba rozpoczęte . 1 1
jarek996 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Opublikowano 27 Stycznia 2020 3 godziny temu, Lucjan napisał: Mam wolnego OS max 36 więc go zamontuję. Jaki to dokladnie silnik ? Dwusuw ?
Exu Opublikowano 27 Stycznia 2020 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Witam Bardzo ciekawy model, choć mi najbardziej się podoba "makietowanie" w Twoim wydaniu, extra to wygląda. Co do samego modelu firmy ESM czy tam kiedyś FSM (nie miałem... czytałem, rozmawiałem) wykonanie jest podobno fajne ale są dość ciężkie i przeglądając różne fora czy rozmawiając z kolegami którzy mieli te modele zawsze słyszałem takie oto rady: - sprawdzić podwozie pneumatyczne z zestawu (zbiornik, rurki i złączki nie raz puszczają powietrze) można schować podwozie ale lądowanie może być czasem na brzuchu. - silniki które zaleca producent są tak minimalnie podane że modele aby się utrzymać w powietrzu latają prawie cały czas na full gazu. - przez swój ciężar lądowanie jest dość hmmm szybkie.
witold_pi Opublikowano 27 Stycznia 2020 Opublikowano 27 Stycznia 2020 BGX-1, podwozie w tym zestawie jest stałe.
Lucjan Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2020 3 godziny temu, jarek996 napisał: Jaki to dokladnie silnik ? Dwusuw ? Cześć ! To jest OS max GT - 33 benzyna dwusuw .
jarek996 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Ok , czyli nie zaden OS 36 , bo sie cholera naszukalem i NIC ?
Lucjan Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2020 11 minut temu, jarek996 napisał: Ok , czyli nie zaden OS 36 , bo sie cholera naszukalem i NIC ? Sory !! Pomyliłem się (popełniłem literówkę)
jarek996 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Tak tez myslalem , ale wolalem sie upewnic.
Lucjan Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2020 3 godziny temu, Exu napisał: Witam Bardzo ciekawy model, choć mi najbardziej się podoba "makietowanie" w Twoim wydaniu, extra to wygląda. Co do samego modelu firmy ESM czy tam kiedyś FSM (nie miałem... czytałem, rozmawiałem) wykonanie jest podobno fajne ale są dość ciężkie i przeglądając różne fora czy rozmawiając z kolegami którzy mieli te modele zawsze słyszałem takie oto rady: - sprawdzić podwozie pneumatyczne z zestawu (zbiornik, rurki i złączki nie raz puszczają powietrze) można schować podwozie ale lądowanie może być czasem na brzuchu. - silniki które zaleca producent są tak minimalnie podane że modele aby się utrzymać w powietrzu latają prawie cały czas na full gazu. - przez swój ciężar lądowanie jest dość hmmm szybkie. Cześć ! Miło mi że podoba ci się moja technika " mkietowania". Szacuję wagę gotowego modelu na 8-9 kg. Jestem przyzwyczajony do ciężkich szybko lądujących modeli , ale jak ten będzie się zachowywał zobaczymy po pierwszych lotach próbnych. Jak silnik będzie za słaby to zamontuję mocniejszy. Podwozie chowane mam własne sprawdzone .
Lucjan Opublikowano 28 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2020 Makietowanie kadłuba skończone . Pozostanie jeszcze do zrobienia : napisy eksploatacyjne i pokrycie modelu bezbarwnym lakierem matowym.
Rekomendowane odpowiedzi