Artur Lis Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 ja przy tym, odpoczywam ?, Wycentrujesz w osiach symetrii , to tu to tam połapiesz klejem Ca potem lekki szlif trochę tkaniny szklanej +żywica, utwardzi się . Znowu trochę żywicy z mikrobalonem szlif i potem podkład farba i zrobione sama przyjemność . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 kadłub nawet sie zlepił i wygląda że był by gotów do używania bez ruszania zewnętrznej powłoki. Ale dla przyzwoitości zrobię toto. Ba - jak naprawiać to ja wiem. Ale nie lubię ? W tym przypadku radze sobie bez łapania CA (i w wielu innych). Do centrowania zrobiłem sobie "formę". Tu kadłub był pęknięty całkowicie (to idealna sprawa do naprawy ?), więc w środek wkleiłem sobie sprytnie spreparowaną i ciasno spasowaną rurę w kształcie kadłuba z 3 warstewek węgielka 160 (chyba że ze 4 lub z jakiegoś pomieszania tkaniny 160 z wysokomodułową- już nie pamiętam ). Na zewnątrz sfazuje i dam trochę rowingu i ze 3 stopnie tkaninki węglowej. Potem wystarczy stosownie zawinąć - i z zasady właściwie nie trzeba malować, bo całkiem ładnie wygląda. A do tego pięknie sie błyszczy. No chyba że mnie poniesie. To poszifuje i pomaluje Kadłub jeszcze nigdy mi nie pekł w miejscu którym go tak naprawiłem...tylko jak coś to w innym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 po pomiarach, kadłub wydaje sie idealnie prosty - w każdą stronę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWFC Opublikowano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Dziwne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Właśnie też sie zdziwiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zimowe latanko... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Przy Janku to sie czuje jak 120letni emeryt Nie dość że latał to jeszcze rybkę sobie zjadł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Kto spróbuje tego krokodyla na masełku klarowanym zostaje od niego uzalezniony....a było tez małe "safari " z podjazdem a teraz golabki co wlatują do gabki...mniam...mniam... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 I z grubsza sie zlepiło. Pozostało pytanie - czy zostać wielkim estetą i artystą malarzem czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Jesli to model zawodniczy to NIE?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 2 godziny temu, cZyNo napisał: I z grubsza sie zlepiło. Pozostało pytanie - czy zostać wielkim estetą i artystą malarzem czy nie Pogrzało cię chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Dziewczyny lubią blizny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 hmm... to już wiem czemu dziewczyny tak za mną szaleją. Nikt nie ma tylu blizn na modelach co ja A tak przy okazji to naprawiam też 2 gi kadłub uszkodzony w 2018 roku. Złamany nie był, ale ma inne uszkodzenia, chyba bardziej pracochłonne do naprawy I zaraz okaże sie że mam za dużo kadłubów - i będzie trzeba skrzydła naprawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Dudzik Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zamiast do szybowca to przystosuj go do elektryka i problem rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Elektryki są fuj I po przeróbce tego kadłuba na elektryka, nie da sie wyważyć modelu bez wsadzania dużej ilości ołowiu w ogon - co dla mnie nie ma sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Dudzik Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Jurek wszystko się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Tylko po co? ? Prościej jest kupić gotowy kadłub do elektryka, który ma stosowne wymiary, właściwe miejsce na silnik o właściwej mocy, właściwe miejsce na akumulator 4S i właściwe miejsce na serwa Choć wciąż nie jestem na tyle zdesperowany, aby zrobić ten krok A kadłuby szybowcowe prędzej czy później i tak się przydadzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Dziś przeprowadziłam empiryczny test na funkcjonowanie nowych przepisów. Model oznaczony numerem ID, DroneRadar zaakceptował moją prośbę, czyli pierwszy lot po nowemu się udał Niestety vario wbudowane w Altisa nie pozwala na ustawienie alarmów, tak jak varia do Graupka innych producentów, dlatego trzeba odpytywać lub zerkać na ekran na jakiej wysokości się jest Ale da się latać i nie przekraczać 120m ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 12 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 a nakleję sobie numery Id na kolejne modele tak na wszelki wypadek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Niestety, po zastosowaniu sie do nowych przepisów, modele latają nie gorzej niż poprzednio ? Te na zboczu również ? tak patrze na to zdjęcie i mam nieodparte wrażenie że większość latających z tej wysokości tylko ląduje A ja sobie latam i latam - nisko i tylko czasami wolno. Zdjęcie oczywiście robione lewą ręką, bo prawą model sterowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi