cZyNo Opublikowano 26 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Bo to było tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Kolejne dzikie dni i praktycznie całkowity brak czasu. W chwilo wolnej chwili chciałem wyciągnąć wyciągarki i polatać w końcu B - pierwszy raz od 1,5roku, bo udało mi sie uzupełnić skradziony sprzęt. Również dzięki wsparciu AP ? No ale straciłem zapał, gdy się okazało że zostały odwołane zawody na przełomie czerwca i lipca , na które mieliśmy jechać. Może jak będzie cieplej, to zrobimy sobie większe spotkanie sobotnie czy niedzielne. Więc został fuj pierdolot ? Jedyny plus z pobytu na moim ulubionym miejscu, to to że znalazłem bezpieczniejszą drogę dojazdową do mojego placu, dla tych którzy maja bardziej normalne auta W powietrzu coraz częściej wydaje mi się, że kadłubik jakiś przykrótki jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 Jurek, dzisiaj 12.00, jutro 10.30 Mirosławice, Wpadaj Sprawdzimy jaki masz krótki ... kadłubik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 ???? niestety weekend niemodelarski choć z widokiem na Żar. Chwila dla siebie i rodziny ale krótki kadlubik pokaże przy najbliższej okazji ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 4 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 No i jak było? Żadnych altisow nie widać. Koledzy z innej części kraju robili kosmiczne wysokości modelami 4m. Ale oni szli na rekord ? bo mieli windy ze hej! A jak u Was? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 4 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 Wczoraj bardzo dobrze się działo. Polataliśmy z Maćkiem i Jarkiem 3x Vertigo. Jarek podkęcał piłki na starcie U mnie coś tam dawało radę na niskich startach. 16-tki lekkim, 20-tka średnim. Loty 5 miin + lądowania. Termiło ładnie i nisko, ale rekordów nie biliśmy Ważniejsze było dolatanie całej 5tki i dobre lądowanie niż 10m (minus) wysokości. Na zawodach i tak takiego żyłowania nie zrobię (choć warto wiedzieć jak nisko manewrować modelem), no chyba, że w walce o flyoffa Dzisiaj już trochę inny dzień, choć też 3 x Vertigo (Maciej + Konrad), a moje pierwsze 5-ć piątek z rządu dolatane między na 29-64m w wiaterku 4ms. Dziś z każdą godziną termika słabła aż do zerka. Logi i Jarek wczorajszy Może jeszcze niedziela, ale zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 4 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 No zazdroszczę pogody i latania! Chyba już mi znacząco pouciekaliscie ? za to u mnie 17km spacerek relaksujący, pozwolił na oglądniecie góry żar prawie z każdej strony i perspektywy ? W sumie to ostatnio tez z 15m się wykręciłem. Z 17 tez ale to z nudów 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 4 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 46 minut temu, cZyNo napisał: No zazdroszczę pogody i latania! Chyba już mi znacząco pouciekaliscie ? za to u mnie 17km spacerek relaksujący, pozwolił na oglądniecie góry żar prawie z każdej strony i perspektywy ? A ja dzisiaj też miałem dzień niemodelarski i też oglądałem piękną Górę .....każdy modelarz chyba pozna jaką 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Niestety i nam anulowali tegoroczne MŚ F3F które miały się odbyć we Francji. Organizatorzy byli gotowi jednak zgłosiły się tylko aerokluby/zawodnicy z Europy Czyki ze względów sportowych nie było sensu ich organizować. Szkoda. Czekamy na przyszłoroczne mistrzostwa w Danii i nie pozostaje nic innego jak umartwianie się i oddawanie się zachowaniom masochistycznym . Np tym razem typu „toruńskie pierniczki” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 12 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Jak nosi to wszystko lata. nawet moja Maxa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cZyNo Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Dziś w końcu znalazłem chwilkę odpoczynku i przy okazji wyjazdu z rodzinką we właściwym kierunku, sprawdziłem jak spisują sie zmodernizowane kamerki. No i sie spisują Pozostałe będą modernizowane No i jak zwykle nie ?miał mnie kto nagrywać, więc nagrałem sie sam Choć dziś w tym miejscu nie było to tak bardzo bezpieczne. Latanie jedną ręką to nie latanie, to jak robienie brzydkich rzeczy 4 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 14 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Widać że Jurek czasu nie marnuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Ja wiedziałem co dziś po 18tej należy robić tym razem kabelek od altisa się oderwał…ale oczywiście naprawiłem i latałem ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Na zdjęciu wygląda jakby nie była bita. Zrobiłeś coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Po zawodach wciąż w takim samym stanie idealnym i nienaruszonym ? choc ze kilka razy na drzewa chciała dziś uciec ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Byłem, widziałem, pracowałem i latałem Ciekawostki tez się trafiały. To był bardzo przyjemny dzień na świeżym powietrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Walczy się do końca i nie odpuszcza rywalom, no i czasami zdarzają się przypadki. PS Myślę że Tomek będzie miał fajną pamiątkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 27 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 dokładnie 20m nad ziemią i 1:30h na drzewie jak pokazuje loger. Wyszła taka lokalna atrakcja turystyczna. Dziękuję bardzo Konradowi za próbę odzysku alpinistycznego i Władkowi za pomoc w organizacji ciężkiego sprzętu. Nie zamierzem tego powtarzać, bo drugi raz serducho nie da rady. jeden poważny błąd przy krążeniu zdecydował o zawisce. Fakt, że zaryzykowałem. Jarkowi w innym locie się udało, choć nie widział modelu przez 2-3sek. Przy okazji zrobiłem uprawnienia operatora podnośnika koszowego i osobiście podjąłem model z gałęzi strat brak. aaa, i w moim ostatnim 12 locie wygrzebałem się z 10 metrów i wyszedł 1000pkt T. Frąk był bardzo pomocny, przy czym za drążkami ja stałem 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Piękny locik! Jak wysoko dziś sie wyłączaliście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 50-150 w zależności od pogody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi