Tomasz D. Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Ciekawa konstrukcja. Czy ktoś z kolegów spotkał się z takim silnikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Angielskie silniki RCV. Konstrukcja bardzo ciekawa i dosyć skomplikowana tak na mój gust. Jakiś czas temu te silniki były u nas dostępne w sklepie "MODELEMAX", teraz już niestety nie mają. Pamiętam że były dość drogie. Pewnie z powodu kursu funta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Tutaj było co nieco pisane: A wynalazek ciekawy, sam bym chętnie się pobawił . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 47 minut temu, czarobest napisał: Tutaj było co nieco pisane: A wynalazek ciekawy, sam bym chętnie się pobawił . Mam taki na sprzedaz Czarek ! Mniejsza wersja ( 58 ) , wstepnie dotarty ....... Mam go nawet w Polsce !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 3 minuty temu, jarek996 napisał: Mam taki na sprzedaz Czarek ! Mniejsza wersja ( 58 ) , wstepnie dotarty ....... Mam go nawet w Polsce !!! Dzięki, ale może ktoś inny się skusi, ja muszę ograniczyć wydawanie na silniki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Na forum byla zbudowana piękna makieta Zlina właśnie z takim silnikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 7 minut temu, czarobest napisał: Dzięki, ale może ktoś inny się skusi, ja muszę ograniczyć wydawanie na silniki . Dostaniesz z przedluzonym terminem platnosci Oto on : https://www.youtube.com/watch?v=ReZO2-6mzmc&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 7 minut temu, jarek996 napisał: Oto on : https://www.youtube.com/watch?v=ReZO2-6mzmc&feature=youtu.be Jarek film niedostępny - prywatny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 8 minut temu, Konrad_P napisał: Jarek film niedostępny - prywatny. Jak zwykle ! Juz zmieniam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Lepiej. Czy mi się wydaje ale ten silniczek ma inny gang od tych klasycznych, jeśli coś takiego w ogóle istnieje, czterotaktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Oprócz tego były najcichsze czterosuwy, austriackie silniki HP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 46 minut temu, Konrad_P napisał: Lepiej. Czy mi się wydaje ale ten silniczek ma inny gang od tych klasycznych, jeśli coś takiego w ogóle istnieje, czterotaktów. Ja bym to nazwal "klekoto-szum" ( mimo ze nie ma zaworow i nic po "zaworowemu" nie klekocze )? 19 minut temu, f-150 napisał: Oprócz tego były najcichsze czterosuwy, austriackie silniki HP HP tez sa bezzaworowe ( choc to ZUPELNIE inna konstrukcja jak RCV ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 1 godzinę temu, jarek996 napisał: Ja bym to nazwal "klekoto-szum" ( mimo ze nie ma zaworow i nic po "zaworowemu" nie klekocze )? HP tez sa bezzaworowe ( choc to ZUPELNIE inna konstrukcja jak RCV ) Jarku, to jest zawór obrotowy czyli tzw stawidło, stricte bezzaworowymi jest np silnik Wankla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 7 minut temu, d9Jacek napisał: Jarku, to jest zawór obrotowy czyli tzw stawidło, stricte bezzaworowymi jest np silnik Wankla Chodzilo mi o to , ze bez tych KLASYCZNYCH zaworow ........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Najfajniej ustawia się w nim rozrząd.Tłok w ZZP ,podnosisz tuleję stawidła i obracasz tak aby otwory w stawidle były widoczne symetrycznie w oknie wydechu i dolotu.Opuszczasz na dół stawidło i już działa ? ,że nie wspomnę o wymianie łożysk, po prostu bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Kanał Igora od dawna oglądam a taki motorek chętnie kupie o ile da mi ciąg zbliżony do OS Max 46 AX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Mojego Hp tez odpaliłem swojego czasu, i faktycznie od pierwszego kopa poszedł. Później stanął ale po regulacji pali idealnie. Też dziwnie buczał, choć to nie jest brzydki dźwięk. Inny. A ten dźwięk to chyba głośna praca tych kół zębatych w środku motorka, która zagłusza rzeczywistą pracę silnika (bo te koła wcale nie są najlepszej jakości, jak się dobrze przyjrzeć). I znów analogia ( i żeby nie było, że FSRy propaguję kol. S...k), ale u nas łódkach czasem też koła zębate w przekładni pod silnikiem słychać bardziej niż sam silnik. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi