maruta82 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Drodzy koledzy w chwili obecnej latam Faunem od Blejzyka i MPX Funray Niestety modele nie dają mi takiej satysfakcji i adrenaliny jaką mogą dać hotlainery dlatego poszukuję i pytanie do was co byście polcili coś do 2m Rozpiętości Na chwilę obecną zastanawiam się na tym modelem... https://eshop.reichard.cz/sprinter-09.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Właśnie robię porządki w garażu .... Może taki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr73 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Witam, Firebird, lub Blade 1.9E- Mawi fly. Tym pierwszym latałem i polecam.Z opini producenta blade ponoć jest szybszy.http://www.mawi-flymodels.pl/firebird/. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 W segmencie budżetowym mogę zdecydowanie polecić Ion od czeskiego producenta JP Models Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Nie napisałeś jaki masz budżet. Ogólnie jeśli latałeś już pianką i drewniakiem i są za słabe to może pora przejść na laminata. Ze względy na to ze kręci cie prędkość (tak zrozumiałem 1wszy post) nie kierował bym sie w stronę modeli Kwarcińskiego bo to typowe termiki i trzeba je zmodyfikować żeby latały choć trochę latały jak rasowy hotliner, a raczej poszedłbym w stronę modeli dedykowanych np. http://www.stratair.com/Produktdetail.aspx?ArtId=399. Mavi Firebirdem nie latałem ,ale ogólne opinie są ok. Pawła propozycja szybkiego śmigacza też jest ok, ale rozmiar chyba za mały dla Ciebie Pytanie czy nie powinieneś już pomaszerować w stronę typowych śmigaczy F5F/B/D. Po co wydawać kasę na coś pośredniego, z czego możesz nie być w 100% usatysfakcjonowany. Jeśli jednak ze względów budżetowych chodzi o coś pokroju drewniaka, to proponuję to samo co zaproponował Czarek. Ten model został zaprojektowany przez modelarza który prędkość ma w naturze. I jest dostępny od ręki np tu: https://www.lindinger.at/en/airplanes/models/gliders/#navigation:attrib[cat_url][0]=%2Fen%2Fairplanes%2Fmodels%2Fgliders%2F&attrib[archiv][0]=View+available+items&attrib[vendor][0]=FREUDENTHALER jak i na stronie www.modellbau-freudenthaler.at Zresztą jak na stronie lindingera sobie pogrzebiesz to znajdziesz więcej hotlinetów. Lindinger jest ok i naprawdę warto tam robić zakupy. A tak poza tym , to na tym forum nie ma za wiele osób co lata i zna sie na rasowych popierdzielaczach. Kiedyś trochę bawił sie tym Jurek Markinton i dysponował całkiem praktyczna wiedzą, Paweł też latał zawodniczo śmigaczami, kilka osób ma/miało Speedfire, Backfire czy jakiś podobny szybki model. Reszta wsadza elektrownie do Toxica i ma namiastkę byczego hotlinera Ale większość, jak ja, są tylko teoretykami w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maruta82 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Super dzięki za podpowiedzi i sugestie Co do kwoty to myślę że tysiaka na golasa a wyposażenie bym pomału kompletował Raz miałem małego pylona z laminatu i falcona od Kwarcinskiego Teraz czas wrócić na laminat i to jakiś szybki dlatego pytam co warto wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Bezwypadkowy model od dobrego producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 No i nawet się nie zastanawiaj Victor spełni Twoje oczekiwania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 hehe - no perełka z czasów minionych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Wspomniany przez Jurka Backfire warty każdej złotówki albo raczej korony CZ na zamówienie u Petra Janku Daj pełny ekran choć za dużo nie widać, daj sobie głośniej to usłyszysz 4 lata temu nagrywane, teraz leży i się kurzy ale jeszcze do niego wrócę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 8 minut temu, Marcin851 napisał: Daj pełny ekran choć za dużo nie widać Niestety, a szkoda, bo maszynka daje adrenalinę nawet od samego oglądania i słuchania świstu... Mam też takiego węglowego przecinaka, ale jeszcze nie uruchomiony ..przy czym na razie zaplanowany silniczek tylko 1kW (ma być na początek, może kiedyś i phasor się przydarzy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Jest jeszcze cala stajnia Pana Staufenbiela , jest GFK Hotliner Limit Pro ROBBE ( stary poczciwy HAWK w nowej odslonie ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Pan Staufenbiel - to moje początki, ale tam zawsze coś mi nie pasowało ?. Chociaż mam sporo jego klamotów Jak został zjedzony przez Horizon, to jakoś tak w międzyczasie przestałem się nim interesować. Może to wynikało z potrzeby zrobienia kroku do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 1 minutę temu, cZyNo napisał: Pan Staufenbiel - to moje początki, ale tam zawsze coś mi nie pasowało ? Czyli z Stafenbielem jak z babami ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Ale lubiłem tą firmę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur79 Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Ja latam Robbe Limit Pro - ostatnie pomiary prawie 200 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Ok, ja wiem, że to nie stylowo i w ogóle, ale na pierwszego hotlinera to może Funjet? Na silniku od quada robi 200km/h (GPS mierzył), na pakiecie LiIon 4s2p i silniku od quadacrobi już tylko 160km/h, ale za to może latać godzinę. No i na większym silniku to zrobiłem nim 280km/h. Co oceniam w sumie jako ścianę, później to już dużo mocy i wycia, a szybciej nie poleci. No i może walnąć pionową marchewę i 20 min później znów latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 37 minut temu, Patryk Sokol napisał: Ok, ja wiem, że to nie stylowo i w ogóle, ale na pierwszego hotlinera to może Funjet? ... Patryk, co byś powiedział na FOX'a od Blejzyka? Tylko proszę Cię o propozycję profilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 W dniu 2.05.2020 o 15:27, Artur79 napisał: Ja latam Robbe Limit Pro - ostatnie pomiary prawie 200 km/h Nie jest to HAWK II w innym malowaniu ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 51 minut temu, stema napisał: Patryk, co byś powiedział na FOX'a od Blejzyka? Tylko proszę Cię o propozycję profilu. Hmm, to zależy o co pytasz. Tzn. Jeśli szukasz szybkiego szybowca do akrobacji, to będziesz z Foxa zadowolony. Tzn. prowadzi się tak jak Fox powinien, a dodatkowo RG-15 to naprawdę uczciwy profil w tym zastosowaniu. Ale jeśli szukasz hotlinera, to Fox ma za dużo wszystkiego. Za dużo skrzydła, za dużo kadłuba i to bajeranckie podwozie (no chyba, że chcesz to wyciąć i zrobić solo-Foxa). Efekt będzie taki, że kupa huku, a 200km/h może być ciężko na silniku dobić. Podsumowując - fajne na zbocze, fajne do szybkiego akro, nawet mocniejszą termikę pogoni, ale to tyle. No i jeśli chcesz, żeby było lepiej, to profil masz w załączniku. Jest to prosta modyfikacja AG40d, która już klap nie obsłuży, ale za to będzie się sprawować w Foxie jak należy. AG40d -speed mod.dat Polecam motywować producenta do zmiany profilu mówiąc, że to mój pomysł. Słyszałem, że to może pomóc, ale nie wiem gdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi