Lucjan Opublikowano 21 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 5 godzin temu, mirolek napisał: Świetnie to w całości wygląda, mam jednak wątpliwość czy nie zbyt wąskie wykonałeś kierownice strug. Ze zdjęcia ciężko to ocenić ale na zasadzie proporcji do całego pływaka kierownice na krawędziach wydają się trochę liche. ms Przy wykonywaniu kierownic strug kierowałem się planem (zaufałem autorowi planów ). Są to listwy o przekroju trójkąta o wymiarze 6 mm. Myślę że będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 W modelu Kingficher-a mam kierownicę z blachy o szerokości ok.12mm a przy starcie i tak musze wolno dokładać gazu aby uniknąć zaciągania wody na śmigło. Oby w tym przypadku rozwiązanie projektowe okazało się skuteczne. Wiem, że może jeszcze nie czas na to pytanie ale gdzie planujesz oblot....Pogoria? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 W dniu 22.11.2020 o 15:15, mirolek napisał: W modelu Kingficher-a mam kierownicę z blachy o szerokości ok.12mm a przy starcie i tak musze wolno dokładać gazu aby uniknąć zaciągania wody na śmigło. Oby w tym przypadku rozwiązanie projektowe okazało się skuteczne. Wiem, że może jeszcze nie czas na to pytanie ale gdzie planujesz oblot....Pogoria? ms Tak na Pogorii. Jest dużo miejsca i w miarę niedaleko od Katowic. A z tymi bryzgami wody okaże się w czasie prób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Troszeczkę do przodu . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 17 minut temu, Lucjan napisał: Troszeczkę do przodu . Lucjanie. To jest kopyto na formę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 46 minut temu, japim napisał: Lucjanie. To jest kopyto na formę? Nie. To jest pływak podskrzydłowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 6 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Powstaje napęd steru wodnego. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 17 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 NAJPIERW BYŁO NUDNE SZLIFOWANIE , TERAZ PORA NA MALOWANIE ( na razie podkładem ) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 PRZYMIARKA WSTĘPNA 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Wyglada jak Hellcat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 17 minut temu, japim napisał: Wyglada jak Hellcat. Tak, tak , taki mniejszy brat Hellcata ? Jeszcze jedna przymiarka 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Super robota, 'stara szkoła' - proszę się nie obrażać bo to jak najbardziej pozytywna ocena. Wg mnie przymierzanie silnika do własnoręcznie zrobionego modelu to najfajniejszy moment budowy. Pozdrawiam, Z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 ZAWIASY I DŻWIGNIE STERÓW ZAMONTOWANE. 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELIKOPTER Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Widzę, że wszyscy mamy ten sam problem z rozsuwaniem się zawiasów klapowych. Ja zastosowałem ten sam patent jak Ty. Też musiałem dla pewności założyć termo kurcz na zawiasach klap w mojej Cessnie 150. A model robisz "cacy". Perfekcyjna robota. Gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 3 godziny temu, HELIKOPTER napisał: Widzę, że wszyscy mamy ten sam problem z rozsuwaniem się zawiasów klapowych. Ja zastosowałem ten sam patent jak Ty. Też musiałem dla pewności założyć termo kurcz na zawiasach klap w mojej Cessnie 150. A model robisz "cacy". Perfekcyjna robota. Gratuluję. Dzięki za miłe słowa. Jeżeli chodzi o zawiasy to termo kurcz jest prostym sposobem na zabezpieczenie , ale przy większych klapach usuwam plastikową oś , przewiercam wiertłem śr. 2 mm. i wstawiam oś ze śrubki M- 2 . Jest to mocne i pewniejsze rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 25 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Kolejna przymiarka , tym razem pływak pod skrzydłowy i prace przy wykonywaniu detali skrzydeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 26 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Malowanie zaczynam od kadłuba 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Uwielbiam ten etap. Fajny, niespotykany model. W lato na pogorii bedzisz gwiazdą publiczności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 26 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 27 minut temu, solainer napisał: Uwielbiam ten etap. Fajny, niespotykany model. W lato na pogorii bedzisz gwiazdą publiczności Dzięki ! Ja też bardzo lubię malowanie i waloryzację. A z tym " gwiazdorstwem" to zobaczymy, najważniejsze aby loty były szczęśliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 27 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Tak powstają końcówki skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi