Grzegorz Nowak (W) Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 (edytowane) Potwierdzam, Mistrzostwa Polski ESA Aircombat odbędą się 8-9 sierpnia na Ziemi Wieluńskiej szczegóły wkrótce! Grzegorz Nowak 161 Eskadra Myśliwska Edit: zaczeło się od "mamy fajny teren, można by polatać spalinami" no i masz babo placek, zrobimy też zawody z cyklu PP ACES, te w niedzielę, 9 sierpnia, jak wynika z dyskusji po rozegraniu MP ESA szczegółowy harmonogram wkrótce Edytowane 7 Września 2020 przez Grzegorz Nowak (W) zmiana terminu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Zawody mają się odbyć na dużej łące i stąd pomysł organizatorów,aby w tym terminie rozegrać również P.P. ACES. M.P. ESA mają być dwudniowe,po 6 rund w WW I i II oraz finały.Mamy dwa pomysły: 1.w sobotę latamy do oporu czyli 6 rund ESA,potem ognisko i integracja a w niedzię od g.10 finały ESA a od 11,30-12 g. ACES 2.w sobotę latamy 5 rund ESA i rundę ACES,potem ognisko i integracja a w niedziele od g.10 6 runda i finały ESA a póżniej 2 i 3 runda oraz finały ACES. Napiszcie proszę ACES-owcy czy chcielibyście wogóle przyjechać do Wielunia i która opcja Wam bardziej pasuje. Nocleg pod namiotem lub w szkole.Więcej info wkrótce od organizatora. Pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JANTAR87 Opublikowano 4 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Modele mam gotowe do WWII, WWI mogę nie zdążyć ale pisałbym się na zawody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 5 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Cześć wszystkim, Wodzu wywołuje mnie do tablicy, chociaż nie wiem czy mogę się wypowiadać skoro nie wystartuję. Nawet nie mam modelarni ? Ale gdybym startował to wolałbym latać w sobotę 1 rundę ACES a resztę w niedzielę. Powód jest prosty. Zima była za krótka, aby przygotować tyle modeli, aby wymieniać je na nowe po każdym dzwonię. Większość będzie je latać między lotami ?. Noc będzie wystarczająco długa aby jeden naprawić. No i więcej przyjaciół na ognisku będzie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AQUARIUS_ML Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Zdecydowanie opcja nr 1 (ACES tylko w niedzielę), bo jest duża szansa, że będę. To chyba też będzie organizacyjnie lepsze rozwiązanie, bo przecież aces i esa mają różne pola startowe, które w przypadku opcji nr 2 trzeba byłoby dwa razy zmienić. Nie jest z tym dużo roboty, ale wiecie jak jest. Może uda uda się podjechać w sobotę wieczorkiem na biwak i ognisko. A propos, czy jest możliwość biwaku i czy ktoś ewentualnie się pisze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Ja jeszcze nie mogę się zdeklarować czy będę ale jak już to na pewno z opcją biwaku. Co do rozegrania ESA/ACES to bardziej opcja nr. 1 gdzie ACES jest jednego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Nie mam dla mnie problemu czy ACES jednego dnia czy przez dwa dni przemieszany z ESA. Drugi wariant byłby nawet ciekawszy dla latających tylko ESA aby zobaczyć jak walczą większe modele ale jak zdecyduje organizator tak będzie. Niezależnie od wariantu, wybieram się na dwa dni do Wielunia - prośba tylko o potwierdzenie możliwości biwakowania. Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Nowak (W) Opublikowano 6 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 oki , zatem jak wynika z dyskusji zrobimy też w niedzielę zawody PP ACES, po raz pierwszy na Ziemi Wieluńskiej co mnie niezwykle cieszy szczegóły w zakresie kwestii organizacyjnych i logistycznych wkrótce, na chwilę obecną z dyskusji wynika, że zawody rozegramy w niedzielę 9 sierpnia, po rozstrzygnięciu MP ESA Aircombat jeśli chodzi o kwestie noclegów czy tzw. "integracji" to wszystkich pilotów niezależnie czy ESa czy ACES zapraszamy wcześniej, temat noclegu i pikniku ogarniemy tak, aby "był pan zadowolony" no i chyba na razie tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 No i SUPER. Ze względu na to,ze kilku zawodników ACES może przyjechać tylko w niedziele,ustaliliśmy wstępnie : w sobotę latamy bez spinki 5 rund WW I i WW II ESA,potem podsumowanie P.P. ESA 2019,pokazowa walka powietrzna ACES dla tych co nigdy nie widzieli,ognisko lub grill i integracja szeroko pojętą ? w niedzielę 6 runda i finał ESA,po zakończeniu P.P. ACES. Biwakujemy na polu pod namiocikiem. Pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Panowie,proszę o zgłaszanie do końca tygodnia zapotrzebowania na li-pole,najlepiej SMS-em do mnie.Najbardziej chodzi mi o te wszystkie inne niż do ESA.Przywiozę je do Wielunia. Pzdr. Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripman Opublikowano 29 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Panowie, już wiadomo w którym miejscu i o której zbiórka? Raczej startować nie będę, gdyż świeżynka ze mnie. Ale jezeli będzie jeszcze miejsce, to kto wie. Widział ktoś wątek z współrzędnymi i pozostałymi informacjami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 29 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 To jest oficjalny watek - bo ze względu na "niechciany upgrejd serwera" strona Aircombat.pl przeszła w tryb Read-Only. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 29 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Startuj, niezapomniane wrażenia z pierwszych startów gwarantowane ? Chyba, że z lataniem Masz problem. Jest na tyle czasu, że spokojnie możesz wykorzystać te 1,5 tygodnia aby dobrze latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripman Opublikowano 29 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 44 minuty temu, japim napisał: To jest oficjalny watek - bo ze względu na "niechciany upgrejd serwera" strona Aircombat.pl przeszła w tryb Read-Only. Tak, ale nie widzę współrzędnych (adresu) miejsca. Jakiś formularz do zapisu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Nowak (W) Opublikowano 29 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Lokalizacja: Boisko przy Zespole Szkoły i Przedszkola w Komornikach, gm. Mokrskohttps://goo.gl/maps/ZenLJxPQ7tkkAEyUA Kod: 4FX7+8M Komorniki Adres: Zespół Szkoły i Przedszkola 126, 98-345 Komorniki info: Piknik Lotniczo-Militarny 5. Bitwa o Ziemię Wieluńską Zawody modelarskie o Puchar Wójta Gminy Mokrsko Mistrzostwa Polski ESA AIRCOMBAT 2020 Puchar Polski ACES 2020 8-9 sierpnia 2020 Szkoła Podstawowa w Komornikach Sobota: 9:00-10:00 - Rejestracja zawodników 10:00-17:00 - Loty eliminacyjne Mistrzostw Polski ESA AIRCOMBAT 17:15 - Wręczenie Pucharu Polski ESA AIRCOMBAT za 2019 r. Niedziela: 10:00 -14:00 - Loty eliminacyjne Mistrzostw Polski ESA AIRCOMBAT 14:00 - Loty finałowe Mistrzostw Polski ESA AIRCOMBAT 14:45 - Uhonorowanie zwycięzców Mistrzostw Polski ESA AIRCOMBAT równolegle: 10:00-17:00 - Eliminacje z cyklu Puchar Polski ACES 17:15 - Wręczenie nagród dla zwycięzców Pucharu Polski ACES 10:00-15:00 - Wystawa modeli redukcyjnych - Pokaz pojazdów militarnych - Występy lokalnych artystów i informacje dodatkowe: Nocleg zapewniamy na miejscu w namiotach wojskowych, zapewniamy łóżka "kanadyjki", prośba o zabezpieczenie się w materace/karimaty i śpiwory Nocleg możliwy będzie już od piątku wieczorem, proszę tylko o wcześniejszą informację na maila: GNowak@poczta.fm Co do wyżywienia, informacje przekażę w przyszłym tygodniu W sobotę wieczorem ognisko "Integracyjne" Kwestie higieniczne - zaplecze w szkole, prysznice - trzeba dojechać na najbliższy Orlik ( kilka kilometrów) Oczywiście, ze względy na popularyzację naszego pięknego hobby zapraszam wszystkich do zabrania każdego sprzętu do latania, jaki kto lubi - będzie na to czas i miejsce motoszybowce, drony, akrobatki i wszelkie inne wynalazki mile widziane !! Rejestrację on-line rozpoczniemy w przyszłym tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AQUARIUS_ML Opublikowano 30 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Grzegorz, tak jak rozmawialiśmy - ta spalina na boisku to dosyć karkołomny plan! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 30 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Nie będąc na miejscu,trochę trudno coś powiedzieć,ale myślę,że Aquarius ma rację.Boisko w poprzek i jeszcze zabudowania przed oraz droga,której nie da rady zamknąć! to chyba za duże ryzyko.Dobre by było w/g mapy miejsce pod pinezką i latanie na wschód,czyli na prawo .Tylko czy tak się da ? Czekam na odpowiedż od organizatora. Pozdrawiam Wojtek P.S. Podaj adres do zgłoszeń na zawody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Trochę ciasno to widzę ? Z doświadczenia, walka spalinowych modeli toczy się około 150[m] od siebie i około 200[m] na lewo i prawo a półsfera najczęstszych kolizji ma promień około 150[m]. W takiej strefie możliwe jest wszystko i lepiej aby w takim promieniu od pola startu nic nie było na ziemi. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Gdyby pole po wschodniej części szkoły było dostępne - to problem rozwiązany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi