Jacekecaj Opublikowano 7 Stycznia Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Witam. Odgrzeję trochę temat Lentusa. Mam pytanie odnośnie klap, lotek i steru wysokości. Czy uważacie, że zawiasy wyciskane w elaporze są wystarczająco wytrzymałe i pewne, czy raczej należałoby je odcinać i wklejać typowe zawiasy, aby mieć spokój na dłuższy czas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Lentusa nie mam, ale w posiadanych modelach multiplexa modelach nigdy nie miałem problemów z fabrycznymi zawiasami. Wszystkie miałem z drugiej ręki i przelatały u mnie ponad 5 lat. W heronie katowanym ogolnie i na zboczu łącznie z twardymi lądowaniami, w krzakach i cyrklowaniu po wyboistym gruncie nie zauważyłem niepokojących śladów zużycia zawiasów fabrycznych. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia W dniu 7.01.2024 o 16:35, Jacekecaj napisał: Witam. Odgrzeję trochę temat Lentusa. Mam pytanie odnośnie klap, lotek i steru wysokości. Czy uważacie, że zawiasy wyciskane w elaporze są wystarczająco wytrzymałe i pewne, czy raczej należałoby je odcinać i wklejać typowe zawiasy, aby mieć spokój na dłuższy czas? Posiadam dwa modele Multiplexa: Easy Glidera i Herona. Pierwszy lata już 15 lat , drugi 5 lat. Zawiasy są oryginalne i nigdy nie było problemów. Jeśli kupujesz nowy model to dobrze jest stery i lotki stopniowo delikatnie z wyczuciem wyginać o coraz większy kąt w celu ich "rozruszania". Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Dziękuję za odpowiedzi. Pozostanę przy oryginalnych zawiasach i nic nie będę przerabiał. Jeszcze jedno pytanie - kupiłem zestaw KIT - czy oryginalne opakowanie było zabezpieczone przed otwarciem ? Po sprawdzeniu zawartości model jest kompletny, brak natomiast instrukcji montażu (można pbrać ze strony sklepu), oraz naklejek wnętrza kabinki, pod kadłub i napisów na klapy : MULTIPLX i LENTUS Mam tylko jeden arkusz z kolorowymi naklejkami na skrzydła, stateczniki i kadłub. Przeglądając instrukcję producenta powinna być jeszcze oddzielnie naklejka na spód kadłuba, wnętrze kabinki i napisy - jak to wyglądało u Was? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klangner Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Ja jak kupowałem zestaw KIT, to w środku była instrukcja i wszystkie naklejki. Pudełko chyba było tez zabezpieczone przed otwarciem, ale tego nie jestem pewien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 58 minut temu, Jacekecaj napisał: Dziękuję za odpowiedzi. Pozostanę przy oryginalnych zawiasach i nic nie będę przerabiał. Jeszcze jedno pytanie - kupiłem zestaw KIT - czy oryginalne opakowanie było zabezpieczone przed otwarciem ? Po sprawdzeniu zawartości model jest kompletny, brak natomiast instrukcji montażu (można pbrać ze strony sklepu), oraz naklejek wnętrza kabinki i napisów na klapy : MULTIPLX i LENTUS Mam tylko jeden arkusz z kolorowymi naklejkami na skrzydła, stateczniki i kadłub. Przeglądając instrukcję producenta powinna być jeszcze oddzielnie naklejka na spód kadłuba, wnętrze kabinki i napisy - jak to wyglądało u Was? Jacku , nie pamiętam dokładnie jak było z naklejkami ale instrukcja była w pudełku. Ja również kupowałem KITa. Przy obecnej jakości wytwarzanych produktów ( bezczelne ździerstwo i wciskanie klientowi byle czego aby tylko zarobić) nic mnie nie zdziwi. Być może Twój zestaw jest niekompletny także jeśli wszystkie częsci modelu są w pudełku to można składać a jeśli masz chęć powalczyć reklamuj towar ze względu na brak instrukcji i nalepek. Pamiętam ,że u mnie brakowało dźwigni steru kierunku ale zrobiłem ją sobie sam i nie oddawałem towaru . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Godzinę temu, Jacekecaj napisał: Dziękuję za odpowiedzi. Pozostanę przy oryginalnych zawiasach i nic nie będę przerabiał. Jeszcze jedno pytanie - kupiłem zestaw KIT - czy oryginalne opakowanie było zabezpieczone przed otwarciem ? Po sprawdzeniu zawartości model jest kompletny, brak natomiast instrukcji montażu (można pbrać ze strony sklepu), oraz naklejek wnętrza kabinki i napisów na klapy : MULTIPLX i LENTUS Mam tylko jeden arkusz z kolorowymi naklejkami na skrzydła, stateczniki i kadłub. Przeglądając instrukcję producenta powinna być jeszcze oddzielnie naklejka na spód kadłuba, wnętrze kabinki i napisy - jak to wyglądało u Was? Jak brak to jest do załatwienia. Zadzwoń do sklepu i powiedz o co chodzi. Kolega miał taką sytuację z mocowaniami silników w Twinstarze i po prostu zostały mu elementy dosłane przez sklep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Szczerze mówiąc naklejki to w zasadzie drobiazg (główne części modelu jak i pozostała galanteria jest) ale skoro w/g instrukcji powinny być również naklejki to ta sprawa pozostawia pewien niesmak. Patryku, dzwoniłem do sklepu w tej sprawie ale właściciel twierdzi, że w drugim zestawie który posiada też brak instrukci papierowej i pozostałych naklejek. Choć nie powiem, zaoferował podesłanie kuriera i odbiór modelu jesli jestem niezadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Ja nie miałem jakiejś cześci i erraty do instrukcji jak montować rurę w kadłubie by statecznik pionowy był pod kątem 90 %. Dostałem część od P. Grzegorza z Nastik mimo tego, że chciałem zapłacić, bo przecież nie udowodniłbym, że to nie ja zgubiłem. Niesmak do wytwórcy pozostał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 7 godzin temu, Jacekecaj napisał: Szczerze mówiąc naklejki to w zasadzie drobiazg (główne części modelu jak i pozostała galanteria jest) ale skoro w/g instrukcji powinny być również naklejki to ta sprawa pozostawia pewien niesmak. Patryku, dzwoniłem do sklepu w tej sprawie ale właściciel twierdzi, że w drugim zestawie który posiada też brak instrukci papierowej i pozostałych naklejek. Choć nie powiem, zaoferował podesłanie kuriera i odbiór modelu jesli jestem niezadowolony. Powiem Ci że nie Tobie pierwszemu coś brakuje w zestawie. Ja np. w swoim zestawie KIT - Lentus miałem dwa lewe skrzydła, to dopiero niespodzianka No ale sprzedawca przeprosił i dosłał nowe pudło z modelem. W sumie to był mocno zdziwiony. MPX coraz częściej daje przysłowiowej dupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Może w MPX pracują Hindusi i inni Azjaci i dlatego te wtopy.Wysłane z mojego SM-M127F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Wojtuś nie wykluczone. W każdym bądź razie, rezultat taki że oczami potem świecą dystrybutorzy tudzież sklepy modelarskie, bo w MPX kontrola jakości pakowania poszła w las. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 13 godzin temu, sbogdan1 napisał: MPX kontrola jakości pakowania poszła w las. Bogdan , jak wszędzie. Teraz firmy myślą tylko jak by to maksymalnie zarobić przy minimum kosztów: oczywiście to jest normalne ale nie za cenę jakości czy reputacji firmy. Gospodarka światowa idzie w złym kierunku i produkuje się śmieci ( oczywiście to dla tzw. zwykłych ludzi) no bo elita to inna para kaloszy........ Taka to równość w społeczeństwie panuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Kurde, ciagle mi Lentus w głowie ale chyba go jakoś lokalnie w sklepie kupię i odpakuję od razu przy sprzedawcy, żeby nie było przypału. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Kup mój będziesz miał pewność co masz https://allegrolokalnie.pl/oferta/multiplex-lentus-bez-silnika-i-regulatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 17 Stycznia Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia Będziecie zdziwieni, ale jest pozytywne zakończenie sprawy z Lentusem. Otóż przyszło mi na myśl, aby napisać wiadomość e-mail do producenta, opisując mój zakup. Wyobrażcie sobie, że dostałem dość szyko odpowiedź a w niej informację, że doślą mi brakujące naklejki wraz z papierową instrukcją; potrzebują tylko datę zakupu zestawu i skan faktury / paragonu. Po 3 dniach otrzymałem przesyłkę GLS-em. Tak jak pisaliście również, że zdarzają się niekompletne zestawy, wiec czasami warto próbować dochodzić swoich racji niekoniecznie w sklepie, który twierdził, że nic już w tej sprawie zrobić się nie da. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 21 Lutego Udostępnij Opublikowano 21 Lutego Dobrze zrobiłeś i fajnie że się udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi