qba Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Miałem okazje spróbować polędwiczki od Tomka i palce lizać Też się muszę zmusić do wędzenia.
idfx Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Upycham do flaków Jak będzie gotowe to jeszcze przed wędzeniem pstryknę foto a potem już w trakcie i po Kieeeedyś wędziłem kiełbasę, ale z wprawy wyszedłem bo ostatnie lata tylko karpie i kurczaki.
idfx Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Powoli, lajcikowo z przerwą na browar Za jakąś godzinkę zaczynam 1
young Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 KACPER masz bardzo dobre założenia z przerwą na browar .....to się musi udać 1
idfx Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 :) mam extra przerwę bo przyszła straszna nawalnica .. Nie wiem czym je zwabiłem - zapachem wędzenia czy browarkiem, ale takie oto widoki ukazały mi się 50 metrów od ogrodzenia na łączce u sąsiada :) Burza minęła, troszkę opóźniła bo schłodziła proces, ale nie poddaję się i dalej do przodu 1
noker Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Mogę się podzielić przepisami ;-)Kurcze, z takim poradnikiem to i ja spróbuję coś przywędzić.
idfx Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 "redi" teraz ogóreczek małosolny, coś mocniejszego i można się delektować :) 1
micro Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Hmm... modelarz potrafi . Tylko cholerka kasy brak na ten ogródek .
Paweł Prauss Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 To gdzie mam przyjechać z tymi ogórkami?
young Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Pytanie filozoficzne: dlaczego kiełbasy z lwej strony pierwsze zdjęcie są dłuższe od tych z prawej efekt piwny. ?
Paweł Prauss Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Bo tam cieplej było i się naciągnęły...
idfx Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Pytanie filozoficzne: dlaczego kiebasy z lwej strony pierwsze zdjęcie są dłuższe od tych z prawej efekt piwny. ? Powiedzmy, że nabieranie wprawy w naciaganiu i .. napychaniu "condoma" To gdzie mam przyjechać z tymi ogórkami? Wyśle Ci współrzędne na PW
leszek-bart Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Jaka temperatura i jaki czas wędzenia ? Gotowe czy jeszcze odparzanie ?
idfx Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 60 stopni pierwsze 3 godziny i 80-90 ostatnia godzina. Potem 25 minut odparzania w temp. 75 stopni.
idfx Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Czosnek dodaj i wymieszaj z mięsem niedługo przed wędzeniem. Nie dodawaj na początku mieszania przed odstaniem bo może wszystko skisnąć jak będzie odstawione na dzień.
leszek-bart Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Ja kiełbasy robie sporadycznie ze względów ekonomicznych , bo ile bym ich nie zrobił to i tak znikają w ciągu 1-2 dni .
idfx Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Swoja jaka by nie wyszła to i tak najlepsza
bart07 Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Swoja jaka by nie wyszła to i tak najlepsza Pierwszą prasowankę, zrobioną "wg przepisu" psy skończyły... Teraz to co innego
idfx Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Mojej pierwszej by psy nie ruszyły bo za słona
Rekomendowane odpowiedzi