qba Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Miałem okazje spróbować polędwiczki od Tomka i palce lizać Też się muszę zmusić do wędzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Upycham do flaków Jak będzie gotowe to jeszcze przed wędzeniem pstryknę foto a potem już w trakcie i po Kieeeedyś wędziłem kiełbasę, ale z wprawy wyszedłem bo ostatnie lata tylko karpie i kurczaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Powoli, lajcikowo z przerwą na browar Za jakąś godzinkę zaczynam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 KACPER masz bardzo dobre założenia z przerwą na browar .....to się musi udać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 :) mam extra przerwę bo przyszła straszna nawalnica .. Nie wiem czym je zwabiłem - zapachem wędzenia czy browarkiem, ale takie oto widoki ukazały mi się 50 metrów od ogrodzenia na łączce u sąsiada :) Burza minęła, troszkę opóźniła bo schłodziła proces, ale nie poddaję się i dalej do przodu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Mogę się podzielić przepisami ;-)Kurcze, z takim poradnikiem to i ja spróbuję coś przywędzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 "redi" teraz ogóreczek małosolny, coś mocniejszego i można się delektować :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Hmm... modelarz potrafi . Tylko cholerka kasy brak na ten ogródek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 To gdzie mam przyjechać z tymi ogórkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Pytanie filozoficzne: dlaczego kiełbasy z lwej strony pierwsze zdjęcie są dłuższe od tych z prawej efekt piwny. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Bo tam cieplej było i się naciągnęły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Pytanie filozoficzne: dlaczego kiebasy z lwej strony pierwsze zdjęcie są dłuższe od tych z prawej efekt piwny. ? Powiedzmy, że nabieranie wprawy w naciaganiu i .. napychaniu "condoma" To gdzie mam przyjechać z tymi ogórkami? Wyśle Ci współrzędne na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Jaka temperatura i jaki czas wędzenia ? Gotowe czy jeszcze odparzanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 60 stopni pierwsze 3 godziny i 80-90 ostatnia godzina. Potem 25 minut odparzania w temp. 75 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Dzięki "idfx" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Czosnek dodaj i wymieszaj z mięsem niedługo przed wędzeniem. Nie dodawaj na początku mieszania przed odstaniem bo może wszystko skisnąć jak będzie odstawione na dzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Ja kiełbasy robie sporadycznie ze względów ekonomicznych , bo ile bym ich nie zrobił to i tak znikają w ciągu 1-2 dni . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Swoja jaka by nie wyszła to i tak najlepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Swoja jaka by nie wyszła to i tak najlepsza Pierwszą prasowankę, zrobioną "wg przepisu" psy skończyły... Teraz to co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Mojej pierwszej by psy nie ruszyły bo za słona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi