Andrzej Klos Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 2 minuty temu, latacz napisał: krew nie -ale ferment, zgnilizna i rzygowiny - robi się przytulnie jak w brudnym kiblu knajpy 13ej kategorii... kilka x próbowałem czytać po kawałku... obok "ciekawych" poglądów zgnilizna . -wrzuć do zupy łyżkę rzygowin i kocie g - i smacznego. Choć są i dobre składniki całość będzie jak ten wątek -zupa rzygowinowo-gówniana . Ale przyznam -z mięsem. Piekna Polszczyzna! ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 A ja tam uwielbiam kupować Uwielbiam też wycinać od podstaw Uwielbiam Azjatów bo dzięki nim mamy tyle elektroniki i innych gadżetów za "grosze" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 W dniu 19.04.2021 o 12:26, Andrzej Klos napisał: Piekna Polszczyzna! ? " modelarstwo kontra kupowanie." Szanowny Panie Australijczyku Pan znowu pisze nie na temat. W dniu 11.04.2021 o 12:33, jarek996 napisał: Jacek , mozna byc noblista i zadawac glupie pytania. Przynaleznosc klubowa nie ma tutaj ZADNEGO znaczenia. Jakie pytania? W dniu 11.04.2021 o 12:57, d9Jacek napisał: można , pytania zadaje prowokujące ale nie sądzę aby wypadł sroce spod ogona Jakie pytania? W dniu 19.04.2021 o 08:23, latacz napisał: litości - niech jakiś mod skasuje to całe.... aż zęby bolą i mdli. Mod CI nie pomoze, idz do dentysty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Halo Witek, ja nie znam twoich ukladow z Jackiem, ale to co ty mu proponujesz "-wrzuć do zupy łyżkę rzygowin i kocie g - i smacznego." to po mojemu nie ladnie , kolege tak traktowac. W dniu 19.04.2021 o 12:22, latacz napisał: krew nie -ale ferment, zgnilizna i rzygowiny - robi się przytulnie jak w brudnym kiblu knajpy 13ej kategorii... kilka x próbowałem czytać po kawałku... obok "ciekawych" poglądów zgnilizna . -wrzuć do zupy łyżkę rzygowin i kocie g - i smacznego. Choć są i dobre składniki całość będzie jak ten wątek -zupa rzygowinowo-gówniana . Ale przyznam -z mięsem. Witek powiedz mi prosze jakie modele , osobiscie lubisz? W dniu 19.04.2021 o 13:02, young napisał: A ja tam uwielbiam kupować Uwielbiam też wycinać od podstaw Uwielbiam Azjatów bo dzięki nim mamy tyle elektroniki i innych gadżetów za "grosze" Jak najbardziej sie z toba zgadzam, osobiscie dokladnie tak robie. W dniu 11.04.2021 o 09:46, Andrzej Klos napisał: No tak, bo: "W moim przedziale wszyscy trzej!" ? Ty stary marudo, Ty stary mrankocie, jak nie masz nic pozytywnego do zameldowania to MILCZ i nie psuj nastroju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 1 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Engelbert, wracasz co jakiś czas jak sraczka i siejesz zamęt... Coś chcesz udowodnić czy rajcuje Cię kontynuacja tego słabego tematu ? A może po prostu interesuje Cię brak dostępu do forum na jakiś czas ?....? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 1 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Byly glosy aby ten post usunac; ja uwazam, ze powinno sie go zostawic jako pomnik sukcesu (lub jego braku) na emigracji. Jako, ze mieszkam na emigracji dokladnie 40 lat, uwazam, ze moge sie wypowiedziec. Mieszkalem 1 rok w Austrii, 15 lat w RPA, 1 w USA, a teraz 23 lata w Australii i obserwowalem, mimo woli, postepy roznych emigrantow, nie tylko z Polski. Moje wnioski sa takie, aby zycie sie jakos udalo na emigracji, trzeba spelnic najmniej dwa z ponizszych kryteriow (tak, tak, subiektywnych bo moich etc, etc): - znac jezyk albo chciec sie go nauczyc jak najszybciej - miec jakis dobry zawod - miec olej w glowie Dobrze jest tez miec alcohol i inne uzywki pod kontorola. Wydaje sie, ze kolega Engelbert spelnia tylko jeden z powyzszych kryteriow. To jest moja ostatnia wypowiedz w tym temacie bo jest to temat pusty podobnie czy lepsze sa blondynki czy brunetki. Tylko na Polskich stronach tematy tego sa podejmowane (juz 6 stron!) na innych nawet nikomu nie przyjdzie to glowy; po prostu latac i cieszyc sie z tego co sie robi. OMG. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. samolocik Opublikowano 1 Maja 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Osoby siejące ferment, czyli robiące zadymę bez celu lub bez pozytywnego celu należy poprostu ignorować, bo to co je karmi to reakcja innych. Engelberta zapraszamy na pikniki w naszym kraju jak tylko w DE zluzują obostrzenia. Nic tak dobrze nie robi jak możliwość wymiany poglądów i stuknięcia się szklankami w towarzystwie osób o podobnych zainteresowaniach. Pozdrawiam wszystkich na emigracji bo wiem, że łatwo nie jest. Nawet, jeżeli materialnie ktoś sobie radzi. 3 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 18 godzin temu, Shock napisał: Engelbert, wracasz co jakiś czas jak sraczka i siejesz zamęt... Coś chcesz udowodnić czy rajcuje Cię kontynuacja tego słabego tematu ? A może po prostu interesuje Cię brak dostępu do forum na jakiś czas ?....? Halo Rafał, osobiscie kocham wszystkich Rafałow bo, moj bracik tez Rafał 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 12 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 W dniu 1.05.2021 o 08:48, samolocik napisał: Osoby siejące ferment, czyli robiące zadymę bez celu lub bez pozytywnego celu należy poprostu ignorować, bo to co je karmi to reakcja innych. Engelberta zapraszamy na pikniki w naszym kraju jak tylko w DE zluzują obostrzenia. Nic tak dobrze nie robi jak możliwość wymiany poglądów i stuknięcia się szklankami w towarzystwie osób o podobnych zainteresowaniach. Pozdrawiam wszystkich na emigracji bo wiem, że łatwo nie jest. Nawet, jeżeli materialnie ktoś sobie radzi. Mam czas, mam modele, napisz kiedy . ja przyjade. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 W dniu 1.05.2021 o 08:27, Andrzej Klos napisał: Byly glosy aby ten post usunac; ja uwazam, ze powinno sie go zostawic jako pomnik sukcesu (lub jego braku) na emigracji. Jako, ze mieszkam na emigracji dokladnie 40 lat, uwazam, ze moge sie wypowiedziec. Mieszkalem 1 rok w Austrii, 15 lat w RPA, 1 w USA, a teraz 23 lata w Australii i obserwowalem, mimo woli, postepy roznych emigrantow, nie tylko z Polski. Moje wnioski sa takie, aby zycie sie jakos udalo na emigracji, trzeba spelnic najmniej dwa z ponizszych kryteriow (tak, tak, subiektywnych bo moich etc, etc): - znac jezyk albo chciec sie go nauczyc jak najszybciej - miec jakis dobry zawod - miec olej w glowie Dobrze jest tez miec alcohol i inne uzywki pod kontorola. w.Wydaje sie, ze kolega Engelbert spelnia tylko jeden z powyzszych kryterio To jest moja ostatnia wypowiedz w tym temacie bo jest to temat pusty podobnie czy lepsze sa blondynki czy brunetki. Tylko na Polskich stronach tematy tego sa podejmowane (juz 6 stron!) na innych nawet nikomu nie przyjdzie to glowy; po prostu latac i cieszyc sie z tego co sie robi. OMG. Halo Andrzej, ty to tak sobie myslisz i bujasz w oblokach. (1; z alkocholem niema problemow. ( z jezykiem niemieckim, niemam problemow; (3; mam sawod slusarza i tokarza, od 1989 pracuje w firmie "Merk" (najstarsza firma farmauzetyczna na swiecie 350 lat) Od 2001 po trzech latach szkoly wieczorowej trzeci zawud : chemia. ".Wydaje sie, ze kolega Engelbert spelnia tylko jeden z powyzszych kryterio" Ciekaw jestem jakie kryteria masz na mysli kochany Andrzejku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi