Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Elvis napisał:

Nie ma zaśmiecam wątku i będę śledził wasze poczynania.

Nie zaśmiecasz. Dopiero zaczynam, a każda pomoc się przyda. Pierwszy raz buduję z ze skalowanych planów, więc posłucham rad bardziej doświadczonych.

Opublikowano
13 godzin temu, Andrzej93 napisał:

U mnie tak to wygląda rozpiętość dokladnie 244cm. Koła tymczasowe, będą większe.  Może sie jakieś zdjęcie przydać. 

Dzięki. Super robota, piękne wykonanie. Oj czeka mnie duuużo pracy...

Opublikowano

Ładnie to wykończyłeś, kadłub i skrzydła po wykonaniu tych wszystkich detali w jakiej technologii malowany? Czy jeszcze to czymś oklejałeś?

Opublikowano

Kadłub jest pokryty balsa 2mm. Wszystko pokryte tkanina szklana 24gm2 i zywicą epoksydową. Szlifowanie i po szlifie wszystko malowane podkładem akrylowym z wypełniaczem. Znowu szlifowanie i dopiero końcowa baza kolorów, na to lakier akrylowy. Skrzydlo to rdzeń styropianowy kryty balsa. A proces ten sam co na klubie, tkanina, zywica, detale, no i pozostało resztę drobiazgów podopinac No i w końcu pomalować. A detale między innymi nity, to dobra i szybka metoda, strzykawaka z małą igła, do strzykawiki zywica epoksydowa w miarę gęsta no i punktowanie na całej powierzchni. Dosyć fajny efekt wychodzi. 

• Lubię to 2
Opublikowano

Sprawdzę po pracy dokladnie. Z tego co pamiętam to skrzydło było przed tkanina i waga wychodziła t tym stanie chyba 3,150kg z tym podwoziem ze zdjęcia i trzema podpiętymi serwami na ogon. Celuje ze cały model gotowy do lotu wyjdzie w granicy 6,500kg  ale to wyjdzie w praniu. 

Opublikowano

Na tą chwilę model wraz z serwami podpiętymi pod ogon i zbiornikem z wężami do paliwa waży 3,860kg . Więc myślę że dotowy pomalowany będzie miał równe 4kg. Dojdzie silnik 1.5kg plus reszta, wiec myślę że 6,500kg  do lotu wyjdzie. Ale to tylko moje przypuszczenia 

• Lubię to 1
Opublikowano

Śmigło zamówiłem u Pana Bieli. Bardzo szybki i jasny kontakt. Zamówienie droga internetowa, czas oczekiwania 2 tygodnie i miałem u siebie. 

www.smigla.com

• Dzięki 1
Opublikowano

Oki to kiedy początek budowy ? Tył kadłuba będziesz mocno odchudzał ? Stateczniki kratownica czy jednak pełne balsowe ? Skrzydełko tradycyjnie czy styropian plus balsa ? 

Opublikowano

Początek budowy - już zaczynam, plany poskalowane, zakupy zaplanowane - w lipcu zacznę... Tył kadłuba - nie będę mocno odchudzał. Statecznik - pełny, ster - kratownica. Skrzydło tradycyjna konstrukcja.

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.