jarek996 Opublikowano 12 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Spiesz sie Robert , bo za chwile wiosenne opryski !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 12 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Nie mam ciśnienia. I tak wiecznie jest coś innego do roboty. Ostatnio robiłem przegląd rowerów, żonie - wymiana hamulców (w zeszłym roku już miałem to zrobić...), suport rozleciał się itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 12 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 1 minutę temu, robert.pilot napisał: Nie mam ciśnienia. I tak wiecznie jest coś innego do roboty. Ostatnio robiłem przegląd rowerów, żonie - wymiana hamulców (w zeszłym roku już miałem to zrobić...), suport rozleciał się itp... No OK ; rowery moze i sa wazniejsze . Ale TYLKO rowery ? Tyle krecisz , ze suport padl ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 13 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 11 godzin temu, jarek996 napisał: Tyle krecisz , ze suport padl ??? Rower ma już swoje lata, więc wymagał wymiany części. Ja tylko rekreacyjnie, żona jak depnie, to później czeka na mnie 15 minut zanim dojadę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 5 godzin temu, robert.pilot napisał: żona jak depnie, to później czeka na mnie 15 minut Nie znam jej , ale juz ja lubie ? Ja dzisiaj 114 km w sztormowych ( choc nie za zimnych ) podmuchach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 17 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Od spodu w części podwoziowej keson ze sklejki 1,5 mm. Wewnątrz wzmocnione laminatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robert.pilot Opublikowano 19 Lutego 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Dzisiaj wolne. Od rana brak prądu przez orkan. Mimo wszystko przy latarkach udało się trochę porobić. Część podwoziowa skończona, rurka węglowa 6 mm wklejona jako wzmocnienie, rurka 10 mm jako prowadnica do śruby. Następny etap to mocowanie serw do napędu klap. 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 To jest pożadny modelarz,po mimo prądu buduje.Chęci to klucz do sukcesu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 44 minuty temu, Grzesiek napisał: To jest pożadny modelarz,po mimo prądu buduje.Chęci to klucz do sukcesu. He,he,jak ma się agregat,albo pożądne akumulatory, to w czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 28 minut temu, tytan12 napisał: He,he,jak ma się agregat,albo pożądne akumulatory, to w czym problem? Ale nie każdy je ma.Kolega nie wspomniał o zasilaniu awaryjnym! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Godzinę temu, Grzesiek napisał: Ale nie każdy je ma.Kolega nie wspomniał o zasilaniu awaryjnym! No,raczej nie była to latarka nagłowna,ale chwała mu za chęci i zacięcie,też to mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 19 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 3 godziny temu, Grzesiek napisał: To jest pożadny modelarz,po mimo prądu buduje.Chęci to klucz do sukcesu. Dzięki. Najlepsze jest to, że dzisiaj w sobotę miałem wolne, więc żona zaplanowała porządki... A że prądu nie było, to bezczynnie w domu nie da się siedzieć. Chciałem aby jak najdłużej ten stan trwał.... na trzy godzinki udało się wyrwać... 3 godziny temu, tytan12 napisał: He,he,jak ma się agregat,albo pożądne akumulatory, to w czym problem? Moja "modelarnia" to piwnica w bloku, bez okna 1,5m x 2m. Używałem tej latarki https://metler.pl/p/762-philips-rch10-led-inspection-lampa-warsztatowa.html naprawdę daję radę, posiadam jeszcze nowszą wersję, używam jej w garażu https://allegro.pl/oferta/philips-lampa-warsztatowa-robocza-ecopro40-6500k-9648118273?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_narzedzia_pla_ss&ev_adgr=Narzedzia&ev_campaign_id=14474247596&gclid=CjwKCAiAx8KQBhAGEiwAD3EiP9MJZr-UF2GohZdiXIOHPIrP3AsbNBgkPqnmreP5_hTQ30VjldFRlhoCEf0QAvD_BwE, jest wypas, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 28 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 Prace nad Dromaderem zwalniają, powoli wiosna zbliża się więc trzeba latające modele przygotować do sezonu. Zrobiłem przegląd modeli i jest parę rzeczy do zrobienia... Dzisiaj między pracami naprawczymi pracowałem nad klapką serwa klapy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 15 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Z powodu chwilowego braku czasu ostatnio nic nie robię przy M18, ale to nie znaczy, że nie myślę o modelu... Zamówiłem śmigła... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 3 godziny temu, robert.pilot napisał: Zamówiłem śmigła... To TEZ sie liczy Robert ! Rowniez zamowilem smiglo ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Jaki rozmiar ? Ile kosztuje takie śmigło? Długo czekałeś na przesyłkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robert.pilot Opublikowano 15 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Godzinę temu, model napisał: Jaki rozmiar ? Ile kosztuje takie śmigło? Długo czekałeś na przesyłkę? Rozmiar 14x6 i 14x8, cena za sztukę 130zł + przesyłka, lecz cena jest uzależniona od kolorów jakie wybierzesz. Zamówiłem 9 marca, dzisiaj dostałem. Nie mogłem się powstrzymać i musiałem sprawdzić jak śmigła pasują do silnika. 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Pasuje !!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 16 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Luks malinka ? dzięki za info. O kurcze ale silniczek teraz zauważyłem ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 9 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Uff. Znalazłem chwilę na model... Mocowania serw klap zrobione, zawiasy i dźwignie sterów wycięte z płytki węglowej, jeszcze nie oszlifowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi