Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. M.Ch. Opublikowano 23 Czerwca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Chyba każdy z nas ma świadomość, że natura jest bardzo pomysłowa i mądra. Kolejny przykład, że powinniśmy uczyć się od niej bo jako gatunek opanowaliśmy ziemię (nasz JEDYNY dom) i jesteśmy (tak nam się wydaje) „panami” tego świata. Niestety osobiście uważam, że człowiek jest rakiem tej planety… przykre to ale prawdziwe. Swoim działaniem wyniszczamy ją – skrótowo – sramy tam gdzie jemy…. Przepraszam za dosadność. W załączniku przykład jak ogromne może być poświęcenie matki, tu akurat w ptasim wydaniu. Zginęła broniąc dzieci przed pożarem…. A mogła odlecieć. A mówi się ptasi móżdżek…. Źródło: https://www.facebook.com/998Bogdaniec/ 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 40 minut temu, mr.jaro napisał: sprawa najczesciej sprowadza sie do biznesu w postaci na przyklad elektrycznych aut wypelnionych po brzegi nie bardzo juz ekologicznymi bateriami ....... echh...szkoda gadać....porozmawiajmy o Boliwii i to równiez w kontekście modelarskim , no bo elektryki to są cool a motorki passe ., A bateryjki do rzeczonych elektryków to w lesie rosna sobie, a może w kapuscie się je znajduje ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 A wkład do bateryjek czyli prąd elektryczny ? ile trzeba spalić żeby polatać ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 3 minuty temu, mr.jaro napisał: A o polityce, jak wiadomo, nie mozemy ale o kasie już tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 parę lat temu, a może i paręnascie, planowano rozbudowę Dworca Centralnego i połączenie go z tez planowanym centrum handlowym Złote Tarasy...warszawska organizacja Eko/Koko zarządała od inwestorów kwoty 8mln zł za obietnicę nie blokowania projektu...słabo ??? ano słabo ja i moi sąsiedzi, mieszkamy na wsi w MPK ( to nie jest Miejskie Przedsiębiorstwo KOmunikacyjne ), zanim rozpoczęlismy budowę wodociągu , to przez 6 miesięcy toczyliśmy boje z powiatowymi ekologami, którzy obsolutnie nie mieli zielonego pojęcia co za chronione gatunki na wspomnianym terenie żyją...Decyzję przyspieszyła danina dla tejże "organizacji"... Więc jezeli słyszę, eko vel koko, greenpeace czyli grinpic?? to mi się czerwona lampka zapala... Greta Thunberg ???? no ale to juz polityka...HRW czy AI też po tych samych 'piniondzach" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Myślisz, że Niemcy lub inni nabywcy kupują samochody elektryczne bez sprawdzenia / upewnienia się, gdzie mogą je naładować i czy dysponują odpowiednimi możliwościami? Co do wspólnot, to nawet u nas się już planuje wprowadzenie przepisów o konieczności zapewnienia możliwości instalacji ładowarek w garażach wielostanowiskowych w sposób uproszczony. Wszystko z czasem, stacji benzynowych też nie było dużo, a i do dzisiaj sa trasy, że lepiej wcześniej zatankować... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Po tytule myślałem że będzie fotka trzody idącej"gęsiego", jedno za drugim vs rowerzyści jadący obok siebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 A zapytam nieśmiało a jakim cudem jest energia elektryczna w gniazdku ? Pewnie spalają ekologiczny węgiel brunatny. Zadam jeszcze pytanie dlaczego nie zmienia się paliw i nie robi badań nad silnikami ? Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Bo my ludzie są złe i musimy się samo utylizować przepraszając wszystkich łącznie z insektami. Insekty wybaczcie nam plis for giwmi czy jak tam to się pisze w nowowymowie. Ptaszysko w sumie spoko - broniło jajek ( normalka instynkt - którego brakuje niektórym ) a nie chadzało na bezsensowne demonstracje. Czyli logiczniej myślało od niektórych ludzi. Szacun. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Godzinę temu, Marek_Spy napisał: Zadam jeszcze pytanie dlaczego nie zmienia się paliw i nie robi badań nad silnikami ? zgaduj ? zgadula to ja się jeszcze zapytam,...dlaczego samochód z przeczipowanym turbodiesel-em ma i lepsze osiągi i mniej pali , no ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Bo koncern ma udziały w paliwowym a gdybyś jakimś cudem wymyślił silnik który mniej pali i ma dużo większa sprawność to .... może byś przeżył bo nikt by nie wdrożył a wynalazce by ukatrupili Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 3 godziny temu, Marek_Spy napisał: Zadam jeszcze pytanie dlaczego nie zmienia się paliw i nie robi badań nad silnikami ? No patrz. Nie robi się badań nad silnikami, a u mnie pewna firma z tej branży wybudowała za 300 mln złotych parę lat temu wielki budynek z napisem "Centrum Badawczo-Rozwojowe". Pewnie dla zmyłki to zrobili ... Nie zmienia się paliw? To może zamiast powtarzać teorie spiskowe zaproponujesz na jakie zmienić, żeby były łatwe w użyciu i w akceptowalnej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 A dlaczego teorie spiskowe przeradzają się w rzeczywistość ? Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 5 godzin temu, Marek_Spy napisał: A dlaczego teorie spiskowe przeradzają się w rzeczywistość ? A przeradzają się? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 7 godzin temu, Marek_Spy napisał: A dlaczego teorie spiskowe przeradzają się w rzeczywistość ? czasami, patrz zastapienie czynnika R134A wybuchowym gównem Duponta 1 godzinę temu, MASK napisał: A przeradzają się? Marcin,powyżej ale wracajac do zwierząt czyli naszych baranów jak mówią Francuzi, bo o nich będzie mowa.... jezdzimy z żona autami pewnego fracuskiego producenta, zona auto z 2010 ja dwa lata starsze, Samochód żony kupiony we Francji, mój w Holandii...żaden z nich nie ma FAP-a , DPF-a i innego "wynalazku".-uprzedzając pytania, żadnej ingerencji w fabryczny uklad nie było. Poprzednie auto ( rocznik 2008) zony, też francuskiego producenta ale kupione w Polsce miało FAP...Może wiecie Panowie dlaczego tak się działo ??? Odpowiedz jest banalnie prosta i jedocześnie żałosna edit a wiecie Panowie na czym polega " ekologiczna metoda", zalecana przez producentów, tzw wypalenia FAP-a cz DPF-a ?? ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi