samolocik Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 55 minut temu, Mudulinek napisał: Składki może są wysokie bo wszystkich wrzucają do jednego wora, i tych co latają wyczynowo i dronami nad ludźmi No, nie wrzucają i to jest minus. Jak zaznaczysz, że latasz profesjonalnie, czy zawodowo to nie dość że rośnie cena składki to co dla mnie powinno być karalne drastycznie spada suma gwarancyjna a przecież przy lataniu zawodowym o wypadek łatwiej, szczególnie na dużą szkodę. Wygląda na to, że nikt nie ma ochoty kontrolować towarzystw ubezpieczeniowych.
Shock Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca Ubezpieczenie należy płacić ! mimo że tak naprawdę firmy Nas ruch..ją i robią co chcą- w każdej dziedzinie życia... Niemniej lepiej spać spokojnie i mieć świadomość że ubezpieczało się w dobrej wierze a powodów do korzystania oby było jak najmniej a w ogóle wcale. Ja kolejny rok w Finansowej Chacie.
Andrzej44 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Witam Czy coś wiadomo o ubezpieczeniu OC w PSP? Z rozpędu zapłaciłem składkę, ale nie mogę znaleźć ubezpieczenia OC na 2025 r. Pozdrawiam
Elvis Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Cytat z ich strony: "Polisy OC 2025 - ważny komunikat Drogie Koleżanki i Koledzy Piloci,Wszystkie polisy OC zakupione poprzez PSP, których ważność kończy się z dniem 28.02.2025, decyzją ubezpieczyciela, zostają przedłużone do dnia 14.04.2025.Obecnie możecie już nabyć polisy KL i NNW na rok 2025, natomiast polisy OC na 2025 ( ważne od 14.04.2025 ) wkrótce pojawią się w systemie Zefir..."
Andrzej44 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Wielki dzięki. Nauczka aby dokładniej szukać Pozdrawiam.
arek1989 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Jeszcze jedna aktualizacja informacji odnośnie OC w PZU. Faktycznie OC przestaje obejmować latanie dronami, ale tylko w opcji, gdy to OC jest częścią ubezpieczenia nieruchomości. W przypadku osobnego produktu "OC w życiu prywatnym", wszystko zostaje po staremu. Rekreacyjne latanie modelami do 5kg jest jak najbardziej wpisane w OWU.
Ares Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 1 godzinę temu, arek1989 napisał: Jeszcze jedna aktualizacja informacji odnośnie OC w PZU. Faktycznie OC przestaje obejmować latanie dronami, ale tylko w opcji, gdy to OC jest częścią ubezpieczenia nieruchomości. W przypadku osobnego produktu "OC w życiu prywatnym", wszystko zostaje po staremu. Rekreacyjne latanie modelami do 5kg jest jak najbardziej wpisane w OWU. Potwierdzam. Kilka tygodni temu wykupiłem polisę OC w życiu prywatnym i właśnie w owu jest taka definicja jak powyżej. 122zł/rok ubezpieczenie do 200 tyś.zł
Rekomendowane odpowiedzi