Skocz do zawartości

Extra 300 z Extreme flight

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ładziak dobrze wiedzieć ^^(troche przesadzili z tą ceną O.o na Nastiku). Troche ciężki silnik, ten model chyba do niego będzie za duży, jest jeszcze U-CAN't-DO i to chyba byłby dobry wybór jak ktoś lubi funy :D. W zasadzie jeszcze kilka by się znalazło ...

• Odpowiedzi 224
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

dementuje wszelkie pogłoski :mrgreen:

model kupiłem, jak dobrze pamiętam w rcsklep'ie i zgadza się że rok temu.

Jakiś czas temu szukałem ciekawostek do tego modelu, ale sklep już nie działał.

Opublikowano

Zabiorę, zabiorę :D Problem tkwi z czasem. Pracuje Radku od 6 do 17 i to jeszcze poza miastem, ciężko wyjść po pracy na loty. Ale już nie długo bo do końca miesiąca, a potem miesiąc wrzesień przeznaczony dla mojej Merry :D

Opublikowano

No i pojawił się klejny problem :?

Chce powymieniać zawiasy w mojej Extrze, ponieważ przypadkowo wyrwałem jeden ster wysokości w czasie wyciągania modelu z samochodu Meloow'a.decydowałem się na zawiasy ze sztyftem,dokładnie te:

http://www.nastik.pl/zawias-sztyftem-kavan-sredni-34x16-p-984.html

ale po wstępnym włożeniu zostawiają dość szeroką szparę między statecznikiem a sterem,która zdecydowanie odpada jeżeli chodzi o ten model :twisted:

Poza tym, na czym te zawiasy powklejać ??

Dzięki za wszelką pomoc !! Pozdrawiam !!

Opublikowano
...po wstępnym włożeniu zostawiają dość szeroką szparę między statecznikiem a sterem,która zdecydowanie odpada jeżeli chodzi o ten model :twisted:

Poza tym, na czym te zawiasy powklejać ??

Wystarczy lekko zagnieść balsę, tak aby po wsunięciu zawiasów ich oś obrotu pokryła się z krawędzią steru/statecznika/lotki. Można zrobić praktycznie połączenie bez szczeliny (nie licząc nierówności krawędzi).

Ja wklejam zawiaski na żywicy 5min. (Poxipol - polecam), wcześniej dobrze jest kapnąć na zawias olejem w miejscu obrotu. Po wsunięciu usuwam od razu nadmiar żywicy szmatką zwilżoną acetonem. Jak do tej pory zawiasy nigdy mi się nie zakleiły :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No właśnie oglądam wątek po powrocie z wspomnianych wakacji....

ładnie....

Otóż zaskoczę wszystkich, oblot planuje w najbliższy poniedziałek lub wtorek :devil:

Na razie wymieniam zawiasy, co nie wiedzieć czemu jest dla mnie troszku problematyczne, a w wolnym czasie (czyli na razie wszystko stoi ) robię sobie skrzynie startową :faja:

Pozdrawiam !!

P.S. Marcin, z tego co widziałem (co ważniejsze) i słyszałem to mogę powiedzieć jedno.... gratulacje :D Powodzenia

Opublikowano

Najwyższy czas już chyba na ten oblot :D Extra już wystarczająco długo wyleżała się na półce. Czekamy z niecierpliwością na realcje i fotki z oblotów. Może jakiś filmik :wink:

Opublikowano

spokojnie Panowie :mrgreen: coście tacy nadgorliwi... już kończę te zawiasy i lece :D na pewno będą fotki, a czy filmik ?? nie wiem czy będę miał czym :?

pozdrawiam !!

Opublikowano

Spokojnie dziś kończę wklejanie zawiasów :D ostatni problem to regulacja silnika i fruuuuu.... :rotfl:

To nawet moja dziewczyna wie, że dla Merry jest poświęcony cały miesiąc !! Ja dopiero w 29 sierpnia zacząłem wakacje :faja:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.