Gość kasper150 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Ładziak dobrze wiedzieć ^^(troche przesadzili z tą ceną O.o na Nastiku). Troche ciężki silnik, ten model chyba do niego będzie za duży, jest jeszcze U-CAN't-DO i to chyba byłby dobry wybór jak ktoś lubi funy . W zasadzie jeszcze kilka by się znalazło ...
Chomik Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2009 dementuje wszelkie pogłoski :mrgreen: model kupiłem, jak dobrze pamiętam w rcsklep'ie i zgadza się że rok temu. Jakiś czas temu szukałem ciekawostek do tego modelu, ale sklep już nie działał.
radek872 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Chomik Dusigroszem może nie jestes ale dusi modelarzem zdecydowanie :rotfl: Zabieraj graty na lotnisk i w góre bo korniki zjedzą Ci ten model
Chomik Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zabiorę, zabiorę Problem tkwi z czasem. Pracuje Radku od 6 do 17 i to jeszcze poza miastem, ciężko wyjść po pracy na loty. Ale już nie długo bo do końca miesiąca, a potem miesiąc wrzesień przeznaczony dla mojej Merry
radek872 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Ja tez pracuje do 17tej ale sa jeszcze niedziele wolne, kolega mataczy
meloow Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 ale Chomik jak nie z Marry to z Kasią więc ma chłopak braki w czasie
Chomik Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2009 No i pojawił się klejny problem :? Chce powymieniać zawiasy w mojej Extrze, ponieważ przypadkowo wyrwałem jeden ster wysokości w czasie wyciągania modelu z samochodu Meloow'a.decydowałem się na zawiasy ze sztyftem,dokładnie te: http://www.nastik.pl/zawias-sztyftem-kavan-sredni-34x16-p-984.html ale po wstępnym włożeniu zostawiają dość szeroką szparę między statecznikiem a sterem,która zdecydowanie odpada jeżeli chodzi o ten model :twisted: Poza tym, na czym te zawiasy powklejać ?? Dzięki za wszelką pomoc !! Pozdrawiam !!
Kwasiu Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 ponacinaj wgłębienia na te brzuszki zawiasów i wsuń dalej.
pilot Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 ...po wstępnym włożeniu zostawiają dość szeroką szparę między statecznikiem a sterem,która zdecydowanie odpada jeżeli chodzi o ten model :twisted: Poza tym, na czym te zawiasy powklejać ?? Wystarczy lekko zagnieść balsę, tak aby po wsunięciu zawiasów ich oś obrotu pokryła się z krawędzią steru/statecznika/lotki. Można zrobić praktycznie połączenie bez szczeliny (nie licząc nierówności krawędzi). Ja wklejam zawiaski na żywicy 5min. (Poxipol - polecam), wcześniej dobrze jest kapnąć na zawias olejem w miejscu obrotu. Po wsunięciu usuwam od razu nadmiar żywicy szmatką zwilżoną acetonem. Jak do tej pory zawiasy nigdy mi się nie zakleiły
choina Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Radek nie poganiaj bo Chomik się zestresuje i będzie musiał przełożyć oblot na przyszły rok
meloow Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 łeee tam mam nadzieje że zobacze jak to lata jeszcze w tym sezione. Zresztą Chomik teraz na wakacjach jest.
Marcin Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Na allegro wystawiona zostala taka extra. Za 600zł pusta. Kupiłem
Chomik Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2009 No właśnie oglądam wątek po powrocie z wspomnianych wakacji.... ładnie.... Otóż zaskoczę wszystkich, oblot planuje w najbliższy poniedziałek lub wtorek :devil: Na razie wymieniam zawiasy, co nie wiedzieć czemu jest dla mnie troszku problematyczne, a w wolnym czasie (czyli na razie wszystko stoi ) robię sobie skrzynie startową :faja: Pozdrawiam !! P.S. Marcin, z tego co widziałem (co ważniejsze) i słyszałem to mogę powiedzieć jedno.... gratulacje Powodzenia
kobe24la Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Najwyższy czas już chyba na ten oblot Extra już wystarczająco długo wyleżała się na półce. Czekamy z niecierpliwością na realcje i fotki z oblotów. Może jakiś filmik :wink:
radek872 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Dajmy chomikowi z 2 miesiące na wymiane zawiasków
kobe24la Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Mówiłem mu od początku, żeby sobie załozył normalne zawiasy, ale nie słuchał :evil: A teraz ma podwójną robote :wink:
Chomik Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2009 spokojnie Panowie :mrgreen: coście tacy nadgorliwi... już kończę te zawiasy i lece na pewno będą fotki, a czy filmik ?? nie wiem czy będę miał czym :? pozdrawiam !!
Tomek Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Sezon się zaczął , sezon się kończy , a tu nic
Chomik Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Spokojnie dziś kończę wklejanie zawiasów ostatni problem to regulacja silnika i fruuuuu.... :rotfl: To nawet moja dziewczyna wie, że dla Merry jest poświęcony cały miesiąc !! Ja dopiero w 29 sierpnia zacząłem wakacje :faja:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.